/ BETEGSÉGEK / allergia

BETEGSÉGEK allergia kategória (185)

Gátolt orrlégzést, orrfolyást, de akár horkolást vagy fejfájást is eredményezhet az orrpolip, amely a gyakori tévedéssel szemben nem daganat. Érdemes azonban utánajárni a jelenségnek, hiszen jelenléte krónikus fertőzéshez, gyakori orrmelléküreg-gyulladáshoz vagy szaglászavarhoz is vezethet. A témáról dr. Koppány Judit, a Budai Allergiaközpont fül-orr-gégész szakorvosa beszélt.
2010-07-12
Az allergia megelőzési lehetőségeire válaszol. Dr. Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológus főorvosa, a MAKIT Immunterápiás Szekciójának vezetőségi tagja
2010-05-27
Hazánkban jelenleg a lakosság több, mint 25 százaléka küzd különböző szintű allergiával. A tünetek kezeléséről számos hiedelem kering a köztudatban.
2010-05-18
Az Asztma Világnap alkalmából a Kanadai Tüdő Szövetség felhívja a betegek figyelmét, hogy megfelelően beállított gyógykezelés mellett nem kell lemondaniuk a rendszeres testmozgásról.
2010-05-06
A levegőben terjengő irritáló anyagok, akár a szabadban, akár a lakásban, asztmát okozhatnak vagy a meglévő betegséget súlyosbíthatják, s ilyenkor a légzésünket krónikus köhögés vagy zihálás jellemzi. A leggyakoribb szennyező anyagok, mint például a kipufogógázok vagy mások dohányfüstje, jól ismert kiváltó okai a tüdőbetegségeknek, beleértve az asztmát is.
2010-05-05
2010. május 4-e az Asztma Világnapja, amely az idei évben az asztmakontrollra helyezi a hangsúlyt.
2010-05-04
Az izlandi vulkánkitörés miatti hamufelhő egészségügyi hatásai megosztják még a kutatókat is. Egyes szakértők szerint a mikroszkopikus méretű részecskék belégzéssel a tüdőbe juthatnak, s légúti problémákat okozhat, különösen az asztmás és légúti megbetegedésekben szenvedőknél.
2010-04-21
Hazánk légterét is elérte az izlandi vulkán kitörése során levegőbe került anyag. A szakértők szerint hamarosan újabb felhő ér fölénk, lássuk, kell-e aggódnunk az egészségünkért, veszélyben vannak-e légzőszerveink.
2010-04-19
A szénanátha nem csupán kellemetlen tünet. A jól ismert panaszok - tüsszögés, orrfolyás, a szem viszketése - mellett sokaknál komoly betegségként jelentkezik: fáradtságot, fejfájást is eredményezhet.
2010-04-11
A lisztérzékenység szerteágazó tünetei miatt a páciensek a legtöbb esetben nem is sejtik, hogy panaszaikat a búza, árpa és rozs elfogyasztása okozza, így nem is fordulnak orvoshoz.
2010-03-31
Talán az újonnan érkezett szófád lehet az utolsó dolog, amire gondolsz, mikor a lábadon keletkezett kiütések okozóját keresed, pedig lehetséges hogy éppen ő a bűnös!
2010-03-28
Az allergiásoknak számolniuk kell a megváltozott időjárási viszonyok okozta kellemetlenségekkel: egyre több allergizáló növény virágzik, közeledik az allergiaszezon.
2010-03-24
A zsíros ételek fontos szerepet játszhatnak az allergiás reakciók csökkenésében – állítják az Edinburghi Egyetem kutatói. A kutatók úgy vélik, a magas zsírtartalmú ételek beindítják a szervezet válaszreakcióját az allergén anyagokkal szemben.
2010-03-20
Köhögsz, zihálsz, vagy éppen kapkodod a levegőt, amikor hideg időben sportolsz? Lehet, hogy asztmád van, s ezzel korántsem vagy egyedül. A testmozgás által előidézett asztma meglepően gyakori az olyan emberek körében, akik hideg éghajlati körülmények között mozognak, legyen szó akár a ház körüli kocogásról, akár arany utáni kutatásról Vancouverben.
2010-03-06
Az influenza járvány idején a saját lakásunkban vagyunk a legnagyobb biztonságban. De milyen is az ideális lakás az influenza átvészelésére? Mire figyeljenek oda az allergiások? Alábbi cikkünkben ezekre a kérdésekre gyűjtöttük össze a válaszokat
2009-12-04
<<  1 ... 10 11 12 13  >>