életmentés
#Betegségek

122 centis diák mentette meg a tanár életét

2010.12.16.
1 perces olvasási idő

Azt mondják, a nagy dolgokat gyakran kis csomagok rejtik. Ez a kis csomag jelen esetben 122 cm magas és 30 kg súlyú.

Tristin Stavig elsőéves a Scottsboro Középiskolában, és szeretne szurkolólány lenni. November 16-án Tristin a francia nyelvtanteremben ült, amikor a tanárnője, Mrs. Deborah Jones, kijött az irodájából és levegő után kapkodott.

baleset„Amikor kijöttem az irodámból, fuldokoltam, és nem tudtam megszólalni. Egy hangot sem tudtam kiadni…a gyerekek meg csak ültek ott. Őket ez sokkolta, én meg arra gondoltam ’Lesz-e valaki, aki segít nekem?’ mondta Jones.

Nos, Tristin ekkor lépett akcióba. „Felálltam, és megpróbáltam vizet adni neki, de ő hátat fordított nekem. Letettem a vizet, és a Heimlich-műfogást alkalmaztam.” magyarázta Stavig. Tristin gyors közbelépése segített megmenteni a tanárnője életét, aki egyébként két gyermek édesanyja, és hat unoka nagymamája.

„Ő volt az utolsó, akiről úgy gondoltam, hogy képes tenni valamit, hiszen olyan kicsi és törékeny.” mondta egy osztálytárs, Madison Karrh.

Tristin soha nem tanulta hivatalosan ezt a technikát, és soha nem végzett egészségügyi kurzust. Ezt az életmentő képességét a Disney csatorna nézése közben szerezte. „Ezt a Zack és Cody életében láttam,” árulja el Stavig. A tanárnő így jellemezte a diákot: „Az én kis őrangyalomnak hívom. Úgy gondolom, Istennek tervei vannak mindkettőnkkel.”

(PHP - waff.com)