hírességek
#Betegségek

A sztárok őrült egészségügyi praktikái - 2. rész

2010.02.21.
2 perces olvasási idő

A gazdag Hollywoodi hírességek bizarr kúrákat, és alternatív kezelési módokat használnak Gwyneth Paltrowtól Uma Thurmanig. Az izgalmastól, a furcsán át, az egyszerű hülyeségig, néhányan kipróbálnak majdnem mindent, hogy meggyógyítsák fájó testrészeiket és a hírességek a leglátványosabb használói a korántsem átlagos megoldásoknak.

Nick Nolte

Ózon
A színész Nick Nolte, ismert arról, hogy megragadja az esélyeket, és ha az egészségéről van szó, akkor sem tesz másképp. Nolte, aki egy Larry King interjúban az öregedés folyamatának lelassításáról, ennek módjairól és a lehető legtovább tartó egészségmegőrzésről beszélt, elmondta, hogy kipróbált egy vitatott gyógymódot, ami ózont alkalmaz. Az ózon 3 oxigénmolekula összekapcsolódásával keletkezik.

Az ózon a felső atmoszférában található, ahol kiszűri a káros ultraibolya sugarakat a napfényből, mielőtt elérnék a Földet. Az orvosok az ózon különféle felhasználási módjával kísérleteztek, mióta 1856-ban egy homeopátiával foglalkozó orvos felfedezte. Az ózont a testbe injekciózzák, meghatározott mennyiségben, és nem belélegzik.

„Ez egy olyan kezelés, ami oxidálja az agyat”, mondta Nolte az interjúban, „és talán (természetesen műszeren vizsgálva) észrevehetően nő az agy anyagcseréje.
Az ózon terápiaként vitatott: néhány szakértő szerint gyógyulást segítő eszköz lehet az olyan betegségeknél, mint a rák, míg mások azt mondják, hogy nincsenek bizonyított előnyös hatások. Tulajdonképpen, mivel oxidálja a szerves anyagokat méreg is lehet.gyógyszer

Suzanne Somers

Homeopátiás drogok és fagyöngy injekciók
A televíziós színésznő az utóbbi években az egészséges életmód és az alternatív gyógymódok támogatójává vált.
Somers 2001-ben felkavarta a közönséget, amikor egy talkshow-ban felfedte, hogy homeopátiás drogokat használ a mellrákja kezelésére. A szokásos beavatkozásokat, és sugárkezelést követően, egy fagyöngy injekciókat tartalmazó terápiát választott, az ajánlott kemoterápia helyett a gyógyulása érdekében.

Míg néhány fagyöngy terméket más országokban mellrák kezelésére használnak, nincs rá bizonyíték, hogy az ilyen injekciók gyógyítják a mellrákot. Mégis, a fagyöngy termékektől néhány beteg jobban érezheti magát, de nincs elég tudományos adat a témában.

Paul McCartney

Alexander technika
Különböző brit média források, beleértve a The Timest és The Daily Recordot, azt írták, hogy a Beatles legenda, Paul McCartney Alexander technika egyik követője. Ezt a zenész szóvivője nem erősítette meg.
Nem annyira kezelés, mint terapeutás gyakorlat az Alexander technika, ami komoly mozdulatokkal az egyensúly, mozgás, légzés és gondolkodás megváltozására hivatott.

A színész, Frederick Alexander is ezt a technikát alkalmazta az 1940-es években a hangja és légzése fejlesztésének segítésére.
A normál gyógyászatban végeztek néhány kisebb kutatást, ami azt mutatta, hogy az Alexander technika hatékonyabb a masszázsnál vagy az edzésnél a hátfájás kezelésére.

Sarah Ferguson

Bio-energia kezelések
Sarah Ferguson, York korábbi hercegnője a termérdek újrakezdéséhez az írást is hozzáadhatja. Fergie, és két lánya, Beatrice és Eugenie hercegnők, bio-energia kezeléseket kaptak egy orosz energia gyógyítótól, Alla Svirinskaya-tól. Fergiet annyi megihlették a kezelések, hogy ő írta az előszavát a gyógyítója 2005-ben megjelent könyvének: „Energia Titkok: Az egyedülálló jó közérzet útmutató”.

Svirinskaya egy ötödik generációs gyógyító, és Nyugat-London szomszédságában, Notting Hillben praktizál.

forrás:http://abcnews.go.com/Health/story?id=6596366&page=1