/ Fórum / SULI / Magolás vagy tanulás?

Magolás vagy tanulás?

2009-02-01 22:16:41
Catnika Redcat írta:
Dátum 2015-10-05 20:21:46

Ez is az is

Az egyik osztálytársam magol. Előző évben ő lett az egyetlen kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező gyerek az osztályban. A tavalyi tananyagból szerintem semmire sem emlékszik. Én inkább a tanulással értek egyet, de a versnél inkább magolok. Ennek az a hátránya, hogy felmondás után el is felejtem.
camila írta:
Dátum 2012-03-09 23:51:24

Tanulás

Tanulás sokkal hatékonyabb annál, amikor valaki csak ész nélkül magol:P
Nika
Nika írta:
Dátum 2010-11-28 00:42:03

nem fehér-fekete

Bár én is a tanulás híve vagyok, nem a magolásé, azért szerintem nem ennyire egyszerű ez a kérdés.
Pl. Én sokáig úgymond ötvöztem a kettőt. Volt az az időszak, amikor még a fogalmazókészségem nem volt annyira fejlett, hogy az általam megértett dolgokat saját szavakba öntsem, így maradtam a tanár által lediktál anyagnál. Ez nem jelenti azt hogy magoltam, mivel teljes mértékben értettem, hogy miről beszélek. Ez az idő teltével átfordult... Már csak arról tudok csak saját szavakkal beszélni, amit teljes mértékben megértek (hála a kivételesen jó magyar-tanárnőimnek), a kérdés már csak az, hogy érdekel-e amiről beszél egy tanár, vagy tud-e úgy beszélni, hogy érdekeljen.
Jelenleg egyetemista vagyok, film-fotó egyetemen. A filmtörténet egyszerüen nem marad meg, és egyáltalán nem tudok figyelni a tanárra, nemtudom ki hibája, lehet egyikünké sem. De azok a dolgok, amiket gyakorlaba is ültethetek, mint pl a fotózás, tanulás magolás és minden ilyesmi nélkül is remekül megmaradnak a fejemben. Ha valami egyszerüen nem érdekel vagy nem tudják számomra érdekessé tenni (inkább utóbbi, mivel elég kíváncsi típus vagyok) azt igazából nem tudom megtanulni akkor sem ha értem, max bemagolni, és hiába mondják, hogy "kösd valamihez" - tipikus hülye szöveg. Ha valami nem érdekel nem kötöm nem osztom nem szorzom, megszerzem az elégséges tudást az átmenő jegyhez és tovább nem érdekel.
Amúgy meg szerintem a valódi és teljes tudást mindenki szeretné birtokolni aki egy kicsit is kíváncsi, de részben ez is az, ami emberré tesz: külömböző érdeklődés, külömböző kapacitás. Senki nem lesz több attól ha neki több jutott ezekből és senki nem lesz kevesebb, ha nem olyan nagyeszű.
gigi9696 írta:
Dátum 2010-11-25 11:37:30

tanulj

Ha bemagolod az anyagot vagyis csak szórol szóra megtanulod az egészet de nem érted hogy lényegében miröl is van szó akkor könnyen elfelejted. A tanult dolgokat mindig bróbáld meg össze kötni valamivel. Figyel arra amitet a tanár elmagyar áz órán és meg látod hogy sokkal könnyebb lessz. Én ott hon szinte semmit sem taulok és 4.9-es átlagom van.

Sok szerencsét!
annaalma írta:
Dátum 2009-10-01 22:41:13

tanulás

tanulás!
a magolás azzal egyenlő, hogy megtanulod a sok hülyeséget de nem értessz belőle semmit...
s_kinga97 írta:
Dátum 2009-08-27 14:18:45

Sulee

Hát szerintem inkább a tanulás,ha magolsz akkor az olyan,mintha nyalnál a tanárnak.
gagyi
gagyi írta:
Dátum 2009-05-10 15:40:09

Attól függ mit

Amire úgy gondolom még szükségem lehet az életben, azt igen is megtanulom rendesen. Még bioszt is, pedig az emberi testen kívül ott aztán semmi nem érdekel.
No de pl a bérmálkozásra megtanulandó 300 kérdés számomra felfoghatatlan volt ép ésszel, így megtanulni nem tudtam, hát bemagoltam. Egy hónapja vizsgáztam belőle, de már csak halványan rémlenek belőle dolgok. De nem számít, kicsi esélyt adok neki, hogy valaha is szükségem lesz még rájuk.
írta:
Dátum 2009-03-30 23:39:26

képletek - amelyeket képtelen vagyok elképzelni

Na még én voltam így. Szelektív tudásmegörzés... :) Voltak dolgok, amlyeket csak a dogákra őriztem meg és csókolom... Semmit tovább. Minek? Nem ezzel fogok fizetni a pénztárnál, nem ezzel fogom keresni a kenyeremet:

"Kérnék egy pí=3,14 sin2/egykettedet"... Na nem. De mivel muszáj volt bebiflázni, hát megtettem. Dogánál jól jött, most viszont... mit kezdenék vele? Majd egy újabb dogánál talán kell, de amúgy...

Na jó nem lázadozom tovább. Csak gondoltam leírom. :)

A képletek igenis képtelenségek!

MeszCo.
Csépe írta:
Dátum 2009-03-28 16:53:11

megosztva

Szerintem van előnye és hátránya is a magolásnak. Vannak helyzetek amikor jól jöhet. Ha nem abból a tantárgyból mész tovább és mondjuk csak kétéves a tantárgy de nem akarsz rossz jegyet a középsuliba belőle akkor egészen hasznos lehet, például kémiánál vagy földrajznál, ha nem ezekre a szakterületekre vágyódsz. De abban én is egyetértek, hogy amit raktározni szerenték ne magoljuk!
gyanna
gyanna írta:
Dátum 2009-03-28 16:41:09

nemjó.

én sem támogatom a magolást. mert ha igaz egy leckét a következő órára be is magolunk, a nagydolgozatra, vagy az oly sokszor emlegetett érettségire el fogjuk felejteni. szóval bár rövidtávon egészen jó megoldásnak tűnik a magolás, hosszútávon felesleges és haszontalan.
  <<  1 2  >>  
további fórum témák