/ Fórum / LÉLEK / Karácsonyi hangulat tippek?

Karácsonyi hangulat tippek?

2017-12-04 17:45:24
szeretember írta:
Dátum 2017-12-04 17:47:59

DIY Rendhagyó Adventi Koszorú

Kezdődhet hivatalosan is az ezévi karácsonyi készülődés, hiszen ma van Advent első vasárnapja!
Három héten belül itt is a várva várt ünnep! Te már készen állsz?
Persze ilyenkor mind próbáljuk utolérni magunkat: ötletelés, vásárlás, rohanás, csomagolás, még több rohanás, főzés, díszítés, rohanás. Ismerős?
Na de van pár ötlet, ami segíthet a készülődésben és megkönnyítheti, hogy a szeretet ünnepe tényleg csak pozitív eseményekről szólhasson!
Jöjjön is a DIY ötlet: ha még nincs, készíts magadnak adventi koszorút! Ne aggódj, nem olyan bonyolult, mint amilyennek először tűnik...
Egy rendhagyó last-minute koszorúnak tulajdonképpen nem is kell koszorúnak lennie: elég, ha szerzel négy ugyanolyan, nagyobb méretű gyertyát, és egymás mellé rakod őket. Csak a kreativitásodon múlik, hogy miként díszíted a gyertyákat. Tanácsos megszámozni őket egytől négyig, ezt megteheted úgy, hogy a gyertyára ragasztasz egy táblácskát, amire alkoholos filccel ráírtad a számot. A gyertyákat cserépbe is helyezheted, vagy kis talpat készíthetsz nekik, illetve egy ízléses masni is rájuk kerülhet, vagy csillámpor. Lényegében akármi, ami karácsonyi hangulatot kölcsönöz!
És egy kis infóáradat: Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítették el, amikor is egy evangélikus lelkész 24 nappal karácsony előtt elkezdett minden nap eggyel több gyertyát meggyújtani. A katolikus szimbolika szerint az első gyertya a hit jelképe, valamint Ádámé és Éváé, mint akiknek elsőként ígérte meg Isten a megváltást.
   
további fórum témák