Állati barátok a mindennapokban

Könnyebbé válnak a szürke hétköznapok ha van egy hű társunk, amely kivételesen nem egy ember személyében nyilvánul meg hanem egy állatéban. Ha szomorúak vagyunk felvidítanak.

luigi 2010.12.21. - 11:44 34719 látogatás 12 bejegyzés

Aludhatunk-e a kedvencünkel vagy sem?

2011-01-25 22:37:53

A háziállatokkal való alvás előnyei, hátrányai


Az alvóhelyünk háziállatokkal való megosztásának megvannak az előnyei és hátrányai, így minden gazdinak mérlegelnie kell a lehetőségeket, és alaposan átgondolni, hogy számára és az állat számára mi lenne a legjobb.Sok gazdi imádja azt a melegséget, társaságot és biztonságot, amelyet a kutyájuk vagy macskájuk nyújt elalváskor. A háziállatok is imádják ezt, és úgy fogják fel, mint szoros köteléket köztük és a gazdájuk között. Az alvóhely megosztásának megvannak az előnyei és hátrányai, ezért mindenkinek mérlegelnie kell a lehetőségeket, és el kell döntenie, melyik az a megoldás, amely mindkettőjük számára megfelel.
Az állattal való alvás előnyei
Az állatok melegen tartanak bennünket, odabújnak hozzánk, és ez nagyon kellemes érzés. A háziállat testének melege, főleg a hideg téli éjszakák alatt, sok gazdi számára kellemes érzést nyújt. A kisállat szeretgetése és ölelgetése ellazít, és lehetővé teszi a háziállatok gazdáinak, hogy kikapcsolódjanak és gyorsabban elaludjanak.


 Alvás kutyával
Erős köteléket jelentAz együttalvás egy másik említett előnye a biztonságérzet, amit egy háziállat közelsége biztosít. Sok egyedül élő gazdi nagyobb biztonságban érzi magát az otthonában, tudva, hogy kedvence érzékeny hallására és szaglására hagyatkozhat. Bármilyen apró nesz fölébreszti az állatot még a gazdája előtt, így a gazdi az állat ösztöneire és érzékszerveire hagyatkozva nyugodtabban alszik el.


Az alvástér megosztásával a háziállat és gazdája közötti kapocs csak még szorosabbá válik. A kutyák és a macskák hozzá vannak szokva ahhoz, hogy testvéreikkel vagy anyjukkal együtt aludjanak. Szóval számukra egy teljesen természetes dolog, hogy a gazdájukkal akarnak aludni, így fejezik ki az irántuk érzet szeretetüket és ragaszkodásukat.
Alvas a nyuszival
De jó együtt aludni a gazdival!
A háziállatokkal való alvás hátrányai
A háziállat szőre és a kosz, amit az ágyba hord, allergiát válthat ki. Még a legtisztább állatok is hullatják a szőrüket; ha a háziállat kint jár, a kosz rátapad a tappancsára és bundájára, majd az ágyba is felviszi a szennyeződéseket. A légúti- vagy bőrallergia nagyon gyakran jelentkezik, amikor egy háziállattal alszunk együtt.


A kisebb fajta kutyáknál vagy a kutyakölyköknél azt a lehetőséget is figyelembe kell venni, hogy leeshetnek az ágyról az éjszaka folyamán, és megsérülhetnek . Egy kiskutya csontjai nagyon könnyen eltörnek, ha az állat egy túl magas ágyról esik le.


Ha a háziállat éjszaka szükségét érzi annak, hogy elvégezze a dolgát, az a gazdája álmát is megzavarhatja. Mély álomból felébredni arra, hogy az állatot hívja a természet - vagy ami még rosszabb - arra felébredni, hogy az állat már válaszolt a természet hívó szavára, némi alváshiányt fog okozni a gazdinak.


Gyakran az arany középút a legjobb döntés, vagyis az, hogy az állat inkább a saját kis helyén aludjon, persze a gazdi hálószobájában.


eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!