/ Blogok / TÁPLÁLKOZÁS / Srác a konyhában

Srác a konyhában

...

peti 2012.06.17. - 10:40 10579 látogatás 5 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Túrókrémes csokitorta

2012-06-28 18:35:42

Elkészítés: 15 perc

Sütés: 55-60 perc


 


Hozzávalók a tésztához: Nagy adaghoz


50 dkg liszt

50 dkg puha vaj

25 dkg cukor

12 ek. Natúr kakaópor

4 tojás

1 csomag sütőpor

2 kis doboz tejföl


Hozzávalók a töltelékhez


100 dkg túró

26 dkg vaj

30 dkg cukor

4 tojás

2 csomag vaníliás cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

1 citrom reszelt héja+leve


Elkészítés



a lisztet, a sütőport és a kakaóport a tojással, a vajjal és a cukorral krémesre keverjük kézi mixerrel, és ennek a masszának a felét a leendő tortaformába vagy tepsibe beletesszük. A túrót villával összetörjük, majd a két féle cukorral, vajjal és a tojásokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a pudingport, a citrom héját és levét, és sima krémmé dolgozzuk. Ezt a krémet a formában lévő tészta tetejére egyengetjük. a tejfölt hozzákeverjük a maradék kakaós tésztához, elkeverjük, és a túróskrémre simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük.


(a normál betűs rész a legalsó tészta elkészítését, a félkövér a túrókrém, az aláhúzott betű pedig a legfelső tészta réteg elkészítését jelöli)



 




 


Hozzászólások száma: (1)

Ribizlis túrófelfújt

2012-06-25 18:20:05




Elkészítés: 15 perc

Sütés
: 35-40 perc (200 fokon)


Hozzávalók: 6 főre


1 kg ribizli

1/2 kg túró

6 dkg liszt

6 dkg búzadara

6 tojás

20 dkg kristálycukor

1 citrom reszelt héja

1 csomag sütőpor


Elkészítés:


A ribizlit leválasztjuk a száráról egy kisvillával. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral krémesre, a fehérjét pedig kemény habbá keverjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót, a lisztet, a búzadarát, a sütőport és a citrom reszelt héját, esetleg a levét. Kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk, ezután laza mozdulatokkal a tojásfehérjét  illetve a ribizlit is hozzákeverjük. Egy alaposan kivajazott tepsibe beleöntjük a tésztát, és betesszük a sütőbe 35 -40 percre 200 fokon sütni.



 


Hozzászólások száma: (0)

Túrós brownie

2012-06-23 22:41:10

 


Előkészületel: 15 perc


Sütés: 45 perc


Hozzávalók:


20 dkg túró



  • 3 csepp vanília aroma

  • 25 dkg cukor

  • 10 dkg vaj

  • 3 ek kakaópor

  • 10 dkg liszt

  • 1 tk sütőpor

  • 2 tojás

  • citromhéj

  • egy tábla (ét)csoki/ egy kis nutella

  • díszítéshez esetleg tortabevonó/ étcsoki


Elkészítés:


A túrót és a vanília aromát 25 g cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük - ha épp nincs otthon aroma, az sem gond, tegyél vaníliacukrot bele! Ha túl édesnek találod, csepegtess bele egy keveset a citrom levéből is. A tojásokat a maradék cukorral habosra verjük. A vajat összeolvasztjuk a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd ha sima tésztát kaptál, belekeverjük még az apróra vágott csokit/nutellát - isteni ízt ad neki, mikor lágyan beleolvad!!


Ezután a tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, óvatosan eloszlatjuk rajta a túrókrémet, majd a tészta másik felével befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, tortabevonóval vagy olvasztott étcsokival díszítjük - de ez az utolsó mozzanat akár el is hagyható, enélkül is garantált a siker!





 



 


Hozzászólások száma: (0)

Pudingos piskóta

2012-06-21 17:53:59




Elkészítés: kb. 15 perc

Sütés: kb.25 perc


Hozzávalók:


Piskótához:


6 tojás (sárgája fehérje külön-külön)


6 ek. Cukor


6 ek. Liszt


1 sütőpor


Elkészítés:


Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, két külön tálba rakjuk őket. A sárgájával összekeverjük az összes többi hozzávalót, a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a krémes tojás sárgát és a kemény habot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Kb. 25 percre betesszük a sütőbe 180 fokra.


A pudingos masszához:


40 dkg puha margarin


10 dkg cukor


2 csomag (főzős) vaníliás puding


1 l tej


1 üveg eperlekvár (bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, akár konzervvel is)


Elkészítés:


A margarint a cukorral krémesre keverjük, ha nagyon sűrű adjunk hozzá 2 dl tejet. A puding port a margarinos masszával, a lekvárral és 1 l tejjel feltesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg össze nem áll egy sűrű krémmé. Amikor kész van, betesszük a hűtőbe. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, kenjük a krémet a piskótára és már tálalhatjuk is.



Hozzászólások száma: (0)

tojásos tortilla

2012-06-17 11:25:27




Előkészület: kb.10 perc


Elkészítés: kb. 5 perc


 Hozzávalók 1 tekercshez:


2 tojás

Só, bors, fokhagyma ( ízlés szerint )

4 db lapka sajt

4 szelet sonka

tortilla lap 

1 paprika

2 retek 

1 újhagyma 


Elkészítés:




A zöldségeket (a paprikát, retket, újhagymát) felszeleteljük, két serpenyőt felmelegítünk és  az egyiket kiolajozzuk. A tojásokat feltörjük és beletesszük egy tálba ahol a felszeletelt újhagymával, a sóval, borssal, és fokhagymával összekeverjük egy villával. Amikor az olaj már serceg a kiolajozott serpenyőben, a tojásos keveréket beletesszük, és onnantól úgy kezeljük, mint egy palacsintát. A másik serpenyőbe odarakjuk a tortilla lapot, vigyázunk, hogy ne égjen meg az alja. Amikor a tojás az egyik oldalán megpirult, kirakjuk egy tálra. A másik oldala maradhat folyós. Amikor a tortilla is felmelegedett, rátesszük a tojást, a sajtot, a sonkát, és a felaprított zöldségeket. Ezek után feltekerjük és a reggeli tálalásra kész. Egy hétvégi reggelihez képest pepecselős, de az íze mindent elfeledtet majd.


 


Hozzászólások száma: (0)