/ Blogok / TÁPLÁLKOZÁS / Srác a konyhában

Srác a konyhában

Ez a blog minden olyan embernek szól, akik szeretnek sütni-főzni, a konyhában pepecselni. Minden héten egy olyan ételt fogok megosztani veletek - recepttel és képpel - amelyet itthon elkészítettem.

peti 2012.06.17. - 10:40 9192 látogatás 6 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Túrókrémes csokitorta

2012-06-28 18:35:42

 


 


 


 Nos, ez a sütemény mindenkinek a nagy kedvence a családban, ugyanis amikor arról van szó, hogy: hmm, kívánok valami édességet!" Akkor ezzel a finomsággal lehet előrukkolni. Előnye, hogy gyorsan kész van (a sütést leszámítva), kezdő süti sütők is kipróbálhatják, és az ízét tekintve pedig egy igazi főnyeremény.


Elkészítés: 15 perc

Sütés: 55-60 perc


Hozzávalók a tésztához: Nagy adaghoz


50 dkg liszt

50 dkg puha vaj

25 dkg cukor

12 ek. Natúr kakaópor

4 tojás

1 csomag sütőpor

2 kis doboz tejföl


Hozzávalók a töltelékhez


100 dkg túró

26 dkg vaj

30 dkg cukor

4 tojás

2 csomag vaníliás cukor

2 csomag vaníliás pudingpor

1 citrom reszelt héja+leve


Elkészítés



a lisztet, a sütőport és a kakaóport a tojással, a vajjal és a cukorral krémesre keverjük kézi mixerrel, és ennek a masszának a felét a leendő tortaformába vagy tepsibe beletesszük. A túrót villával összetörjük, majd a két féle cukorral, vajjal és a tojásokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a pudingport, a citrom héját és levét, és sima krémmé dolgozzuk. Ezt a krémet a formában lévő tészta tetejére egyengetjük. a tejfölt hozzákeverjük a maradék kakaós tésztához, elkeverjük, és a túróskrémre simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 55-60 percig sütjük.


(a normál betűs rész a legalsó tészta elkészítését, a félkövér a túrókrém, az aláhúzott betű pedig a legfelső tészta réteg elkészítését jelöli)



 




 


Hozzászólások száma: (1)

Ribizlis túrófelfújt

2012-06-25 18:20:05

  Ezt az ízletes frissítő süteményt azért készítettem, mert a kert végében a ribizlis bokrok (hál istennek) már roskadoztak a terméstől. Az elkészítése egyszerű és gyors, emellett  nagy előnye hogy hidegen és melegen is nagyon finom és ebből  kifolyólag bármikor meg lehet enni, még akkor is, ha ne talán-tán ott maradna egy kicsi a végéből:)


Elkészítés: 15 perc

Sütés
: 35-40 perc (200 fokon)


Hozzávalók: 6 főre


1 kg ribizli

1/2 kg túró

6 dkg liszt

6 dkg búzadara

6 tojás

20 dkg kristálycukor

1 citrom reszelt héja

1 csomag sütőpor


Elkészítés:


A ribizlit leválasztjuk a száráról egy kisvillával. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral krémesre, a fehérjét pedig kemény habbá keverjük. A tojássárgás masszához hozzáadjuk a túrót, a lisztet, a búzadarát, a sütőport és a citrom reszelt héját, esetleg a levét. Kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk, ezután laza mozdulatokkal a tojásfehérjét  illetve a ribizlit is hozzákeverjük. Egy alaposan kivajazott tepsibe beleöntjük a tésztát, és betesszük a sütőbe 35 -40 percre 200 fokon sütni.



 


Hozzászólások száma: (0)

Túrós brownie

2012-06-23 22:41:10

Anyukám, akárcsak az emberek többsége, imádja az édességet. Sajnos azonban, akárcsak az anyukák többsége, ha jön a strandszezon, elszánt fogyókúrába kezd...No, én ezzel a sütivel szoktam a "diétáját" megtörni, mondván, hogy ez csak egy kis zsírégető túró, liszt meg alig van benne....És ha meggyőzően nagy szemekkel nézek rá, el is hiszi - vagy legalábbis úgy tesz, mert ennek a krémes finomságnak bizony ő sem tud ellenállni!


Előkészületel: 15 perc


Sütés: 45 perc


Hozzávalók:


20 dkg túró



  • 3 csepp vanília aroma

  • 25 dkg cukor

  • 10 dkg vaj

  • 3 ek kakaópor

  • 10 dkg liszt

  • 1 tk sütőpor

  • 2 tojás

  • citromhéj

  • egy tábla (ét)csoki/ egy kis nutella

  • díszítéshez esetleg tortabevonó/ étcsoki


Elkészítés:


A túrót és a vanília aromát 25 g cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük - ha épp nincs otthon aroma, az sem gond, tegyél vaníliacukrot bele! Ha túl édesnek találod, csepegtess bele egy keveset a citrom levéből is. A tojásokat a maradék cukorral habosra verjük. A vajat összeolvasztjuk a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk. Belekeverjük a sütőporos lisztet, majd ha sima tésztát kaptál, belekeverjük még az apróra vágott csokit/nutellát - isteni ízt ad neki, mikor lágyan beleolvad!!


Ezután a tészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, óvatosan eloszlatjuk rajta a túrókrémet, majd a tészta másik felével befedjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, tortabevonóval vagy olvasztott étcsokival díszítjük - de ez az utolsó mozzanat akár el is hagyható, enélkül is garantált a siker!





 



 


Hozzászólások száma: (0)

Pudingos piskóta

2012-06-21 17:53:59

 Ezt a süteményt viszonylag gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. A mostani gyümölcs szezonban olyan sütiket lehet sütni amilyeneket csak, akarunk. Ez a krémes, pudingos süti garantáltan még azon a napon el fog fogyni, amelyiken elkészült. Páratlan ízével bárkit le tudsz majd venni a lábáról.


Elkészítés: kb. 15 perc

Sütés: kb.25 perc


Hozzávalók:


Piskótához:


6 tojás (sárgája fehérje külön-külön)


6 ek. Cukor


6 ek. Liszt


1 sütőpor


Elkészítés:


Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, két külön tálba rakjuk őket. A sárgájával összekeverjük az összes többi hozzávalót, a tojás fehérjét kemény habbá verjük. Összekeverjük a krémes tojás sárgát és a kemény habot, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Kb. 25 percre betesszük a sütőbe 180 fokra.


A pudingos masszához:


40 dkg puha margarin


10 dkg cukor


2 csomag (főzős) vaníliás puding


1 l tej


1 üveg eperlekvár (bármilyen gyümölccsel el lehet készíteni, akár konzervvel is)


Elkészítés:


A margarint a cukorral krémesre keverjük, ha nagyon sűrű adjunk hozzá 2 dl tejet. A puding port a margarinos masszával, a lekvárral és 1 l tejjel feltesszük a tűzhelyre és addig kavargatjuk, amíg össze nem áll egy sűrű krémmé. Amikor kész van, betesszük a hűtőbe. Ha a piskóta és a krém is kihűlt, kenjük a krémet a piskótára és már tálalhatjuk is.



Hozzászólások száma: (0)

tojásos tortilla

2012-06-17 11:25:27

 Ma reggel, nemzetközi apák napja alkalmából meg szerettem volna lepni apukámat egy kis vasárnapi reggelivel. Kinyitottam a hűtőt,  láttam, hogy ami rendelkezésre áll az pár tojás, zöldség , sajt és sonka. Az első ötletem az volt, hogy csinálok egy finom tojásrántottát, de akkor tovább gondolkoztam, és eszembe jutott, hogy maradt még egy pár lapnyi tortilla. És akkor már tudtam, hogy mit fogok készíteni.  


Előkészület: kb.10 perc


Elkészítés: kb. 5 perc


 Hozzávalók 1 tekercshez:


2 tojás

Só, bors, fokhagyma ( ízlés szerint )

4 db lapka sajt

4 szelet sonka

tortilla lap 

1 paprika

2 retek 

1 újhagyma 


Elkészítés:




A zöldségeket (a paprikát, retket, újhagymát) felszeleteljük, két serpenyőt felmelegítünk és  az egyiket kiolajozzuk. A tojásokat feltörjük és beletesszük egy tálba ahol a felszeletelt újhagymával, a sóval, borssal, és fokhagymával összekeverjük egy villával. Amikor az olaj már serceg a kiolajozott serpenyőben, a tojásos keveréket beletesszük, és onnantól úgy kezeljük, mint egy palacsintát. A másik serpenyőbe odarakjuk a tortilla lapot, vigyázunk, hogy ne égjen meg az alja. Amikor a tojás az egyik oldalán megpirult, kirakjuk egy tálra. A másik oldala maradhat folyós. Amikor a tortilla is felmelegedett, rátesszük a tojást, a sajtot, a sonkát, és a felaprított zöldségeket. Ezek után feltekerjük és a reggeli tálalásra kész. Egy hétvégi reggelihez képest pepecselős, de az íze mindent elfeledtet majd.


 


Hozzászólások száma: (0)

Bevezető

2012-06-17 10:50:34

Sütni és főzni, csodálatos dolog. Nagyon gyorsan a mámorába eshetsz, ugyanis nincs jobb dolog amikor egyedül egy olyan ételt - legyen az sütemény, saláta, leves - tudsz elkészíteni amit a többiek azonnal behabzsolnak, és elismerik a tudományodat. Amikor a hozzávalók szabadon a rendelkezésedre állnak, és egy fél óra alatt olyan vacsorát csinálsz hogy egy morzsa sem marad belőle, bele fogsz szeretni a főzésbe.


 Ebben a blogban meg szeretném osztani veletek kedvenc ételeimet, receptjeimet. A blog minden héten frissülni fog egy könnyen elkészíthető recepttel, amely mellé beszúrom az én általam megalkotott étel képét. Úgy gondolom, nem fair az, hogy a legtöbb ember úgy gondolja, hogy csak a lányok tudnak finomakat sütni vagy főzni. Szeretném eloszlatni a kételyeket effelől és bebizonyítani hogy a fiúk is legalább ugyanolyanokat tudnak készíteni mint a lányok.Nagyon örülnék, ha ti is kipróbálnátok a recepteket, és kommentálnátok is. 


Ha nektek is vannak jó receptjeitek, legyetek oly rendesek, és osszátok meg velem kommentben!


 


Mindenkinek sok sikert kívánok a főzéshez, és szívből remélem, hogy szeretni fogjátok ezt a blogot! :)


Hozzászólások száma: (0)