/ Blogok / TÁPLÁLKOZÁS / Srác a konyhában

Srác a konyhában

...

peti 2012.06.17. - 10:40 37832 látogatás 3 bejegyzés

.

2012-12-30 10:20:44

Hófödte meggyes házikó

2012-12-21 12:44:21

 


Hozzávalók:


 


60 dkg liszt

40 dkg vaj

15 dkg cukor

250 ml tejszín

min. 1,5 kg meggy

4 tojássárgája


A lisztet, a vajat a cukrot, a tojássárgáját  gyúrd össze, adj hozzá 2 evőkanál tejszínt,  addig dolgozd, ameddig egy egybeálló sima tésztát nem kapsz. Nem  szabad hogy ragadjon, ezért ha szükséges tehetsz hozzá még egy kis lisztet. A tojásfehérjét ne öntsd ki, tedd egy pohárba, később jó lesz. A tésztát hagyhatod oihenni, de az sem baj ha azonnal nekikezdesz a töltéshez. A meggyet csöpögtesd le alaposan, tedd félre. A tésztát oszd 15 egyenlő részre, ezután mindet nyújtsd ki kb. 18x20 centisre. A hosszabb végére tedd szorosan a meggyet, a mennyiségtől függően pakolhatod egy, vagy két sorban. Először csinálj meg 5 kis ,,hurkát,, tedd szorosan egymás mellé egy tepsibe, aztán ugyanígy négyet, hármat, kettőt, majd egyet. A tetejüket kennd meg a tojásfehérjével, az majd jól összeragasztja. Ha elkészültél tedd be a sütőbe 30 percre 200 fokon. Ha megsültek hagyd, hogy teljesen kihűljenek. A maradék tejszínt verd nagyon kemény habbá. Építsd fel a házikót, úgy, hogy a tejszínnel ragasztod őket. Ezután vondd be az egész házat tejszínnel, aztán szórd meg a kókusszal, a tetejét díszítheted egy pár szem szép meggyel.





Hozzászólások száma: (0)

Gyors, karácsonyi meggyes süti

2012-12-16 12:57:36

 


Előkészületek: 10 perc

Sütés: 25 perc


Hozzávalók: ( 12 szelethez )


4 tojás

48 g cukor

csipetnyi só

7,5 dkg liszt

1,5 dkg étkezési keményítő

1,5 dkg natúr kakaópor

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

1 üveg meggybefőtt ( nem gond ha cukrozott )

1 zacskó ( 0,5 l tejhez való ) főzős vanília pudingpor

3 dl tejszín

1 csomag sütőpor

2 dl szóda


Elkészítés:


Válaszd szét a tojásokat- sárgáját, fehérjét külön tálba-, a fehérjét a sóval és 4 dkg cukorral verd keménnyé, a sárgáját verd habosra, azután keverd össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóval, a szódával és a keményítővel. Amikor már sima a keverék, add hozzá a mézeskalács fűszerkeveréket. Ha ezzel elkészültél, keverd össze a felvert fehérjével, és az így kapott masszát öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt tapsibe. A 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig süsd, ha kész van, tedd ki egy konyharuhára hűlni, aztán vágd keresztbe.


A meggyes töltelék elkészítéséhez csöpögtesd le a meggyeket alaposan, a levének a felét pedig öntsd bele egy kisebb lábasba és még hidegen oldd fel benne a főzős pudingport. A meggylé másik felét forrald fel, azután pedig tedd bele a feloldott pudingport és folyamatos kevergetés közben a maradék cukorral keverd össze! Az így kapott meggy pudingba forgasd bele a meggyet és hagyd kihűlni. 


A kettévágott piskóta két lapját vedd külön, az alsóra kendd rá a kihűlt meggyes pudingot, a tetejét pedig illeszd rá óvatosan. Verd keményre a 3 dl tejszínt, ha szükséges édesítsd. Simítsd el a habot a sütemény tetején, azután pedig tedd a hütőbe kb. 1 órára.




Hozzászólások száma: (0)