kaják és a sport

Ezt blogot olyanoknak ajánlom akik esetleg úgy érzik h önértékelési problémáik vannak.
Itt mindenféle recept van.Ha fogyni akarsz itt sikerülni fog.És lesznek fogyókúrás mozgás tanácsok is!!

letty 2011.07.22. - 11:46 4601 látogatás 3 bejegyzés

zöltség sali

2011-07-22 12:22:54
Tarka zöldségsaláta

Hozzávalók:
· 10 dkg karfiol
· 10 dkg zöldbab
· 10 dkg sárgarépa
· 1 kávéskanál tengeri só
· 10 dkg uborka
· 2 szál zellerzöld
· Az öntethez:
· 2 kávéskanál citromlé
· 1 kávéskanál napraforgóolaj
· fél kávéskanál fűszeres só
· 1 gerezd fokhagyma
· 2 evőkanál tejföl
· 1 evőkanál finomra vágott snidling
· 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt, a zöldbabot és a sárgarépát tisztítsd meg, mosd meg, és darabold fel. Enyhén sós vízben főzd 10-12 percig. Közben hámozd meg az uborkát, és vágd 1 cm-es kockákra. A zeller zöldjét mosd meg, és vágd apróra. Az öntetet készítsd el a citromléből, a napraforgóolajból, a fűszeres sóból és a zúzott fokhagymából. Habverővel keverd hozzá a tejfölt is.

A zöldséget csöpögtesd le, és tedd tálba, majd add hozzá az uborkát és a zellert. Az öntetet öntsd a még meleg zöldségekre, és óvatosan keverd össze. A snidlinggel és a petrezselyemmel díszítve tálald.
Sali mali

Hozzávalók:
6 kovászolni való uborka,
3 szál újhagyma,
2-3 retek,
1 kis fej karalábé,
4-5 szál zsenge sárgarépa,
2 paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
2 teáskanál mustár,
2 evőkanál ketchup,
só, bors, 1 ek. petrezselyem,
1 szál tárkony,
3-4 zsályalevél

Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, és feldaraboljuk: a répát hajszálvékony, az újhagymát vastagabb karikákra, az uborkákat hosszában négybe vágjuk, majd felszeleteljük kb. 3 mm-es darabokra, a karalábét és retket 2 mm-es kis hasábokra, a paradicsomot keskeny gerezdekre és azokat még keresztbe is elvágjuk 2-3-szor. A petrezselymet, a tárkonyt és a zsályalevelet finomra felaprítjuk.
Az egészet egy tálban vékonyan lesózzuk, és fél óráig állni hagyjuk, közben 4-5-ször fakanállal átkeverjük. Ezután rátesszük a tejfölt, mustárt és ketchupot, ízlés szerint borsozzuk, jól elkeverjük, és lefedve hűtőben érleljük 3-4 órát, óránként átkeverjük.
Hidegtálakhoz, hideg húsokhoz adjuk köretnek, de valamilyen fehér sajtot reszelve rá, sörkorcsolyának is megteszi.

Zözi sali

Hozzávalók:
Minden zöldség föve..Mikor a huslevest fözöm akkor csinálom a megfött zöldségegböl..
Sárgarépa
zöldborso
karalábé,fött krumpli,savanyu uborka és a megfött hus..+zeller mert ezt is szoktam a levesbe tenni+perezselyem gyökeret is.
..

Elkészítés:
A megfött zöldségeket mind összevágom s egy kis mustárral+egy tojássárgájából olajjal majonézt csinálok és az egészet összekeverem, sozom s borsozom+egy kis főtt húst is szoktam bele tenni...
ha laktatosabban szereted lehet hozza fözni egy kis
apro tésztát is..Hideg sült mellé is kitünö..JO Étvágyat..
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!