kaják és a sport

Ezt blogot olyanoknak ajánlom akik esetleg úgy érzik h önértékelési problémáik vannak.
Itt mindenféle recept van.Ha fogyni akarsz itt sikerülni fog.És lesznek fogyókúrás mozgás tanácsok is!!

letty 2011.07.22. - 11:46 4600 látogatás 3 bejegyzés

gyümi sali receptek (nagyobbaknak)

2011-07-22 12:15:09
Vegyes gyümölcssátaal

Hozzávalók:
2 alma
2 körte
2 mandarin
1 piros grapefruit
2 barack
meggy (friss, vagy konzerv)
1 pohár víz
6-8 édesítő tabletta
1 pohár konyak, vagy rum
1 pohár bor vagy pezsgő
Oldjuk fel az édesítő tablettát vízben, utána adjuk hozzá a konyakot és a bort. Adjuk hozzá a megtisztított és kockára vágott gyümölcsöket és 1 órára tegyük hűtőbe.

Nyári gyümölcssaláta

Hozzávalók:
1 banán
1 alma
1 barack
1 narancs
100 g eper
1 citrom leve
1 kk méz

A banánt, az epret, a citrom levét és a mézet turmizoljuk össze. Utána tegyük hűtőbe.A többi gyümölcsöt hajazzuk le, öntsük rá a turmixot és 10 percre tegyük hűtőbe.

Téli gyümölcssaláta 2.
2 almát, 3 narancsot, 4 banánt kockára vágunk. 2 dl joghurtot összekeverünk 2 dkg darált mogyoróval, 2 evőkanál mézzel, 2 kávéskanál őrölt fahéjjal, és ráöntjük a gyümölcsökre, és elkeverjük vele. Egy óráig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Diós gyümölcssaláta

Hozzávalók:
2 narancs
2 kiwi
1 alma
1 körte
2 banán
200 g dió

A gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, összekavarjuk és megszórjuk dióva

Gyümölcssaláta narancskehelyben
Hozzávalók (4 személyre):
4 nagyobb narancs,
1 vérbélű grapefruit,
1 banán,
1 közepes nagyságú körte,
10-12 szem rumos meggy vagy meggybefőtt,
1 kiwi,
1 citrom,
1/2 dl illatos likőr vagy rum,
1 dl tejszínből hab,
50 g porcukor vagy édesítőszer.
Az összes gyümölcsöt - értelemszerűen - gondosan megmossuk. A narancsok kalapkáját cakkozva levágjuk, óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk a héját, kivájjuk a belsejét, az aljáról pedig egy vékonyka szeletet levágunk, hogy biztonságosan meg- üljön majd a tányéron - fóliába csomagoljuk, hidegre tesszük. Apró kockákra vágjuk a narancshúst és a kiwi kivételével a többi megtisztított gyümölcsöt is - levüket felfogjuk! - megöntözzük a citromlével, a likőrrel, ízlés szerint édesítjük, lefedjük, 2-3 órára behűtjük. Tálaláskor a narancsokba púpozzuk a gyümölcssalátát, megöntözzük saját levével, tetejére nyomunk néhány tejszínhabrózsát, kivi-szeletekkel, meggyszemekkel díszítjük. Ostyát kínálhatunk mellé. Nem csak nagyon mutatós és finom, de valóban jólesik a jobbára tartalmas ünnepi ételek után inkább, mint a tömény torták, sütemények!

Déligyümölcsös gyümölcssaláta

Hozzávalók:
· 4 kiwi, meghámozva
· 4 alma, meghámozva
· 4 mangó
· 1 ananász, friss, vagy konzerv
· 1 citrom leve
· 1/2 csésze ananászlé

A gyümölcsöket apróra vágjuk, összekavarjuk, hozzáadjuk a citrom levét, az ananászlét és hidegre tesszük.
Avokadósaláta (Brazília)
Hozzávalók:
· 2 avokádó,
· 1 tk. mustár,
· fél citrom leve,
· bors,
· só,
· 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma,
· 1 ek. apróra vágott zöld olajbogyó,
· 20 dkg apróra vágott főtt rák (vagy csirkemell),
· 1 ek. olívaolaj,
· 4 salátalevél.
Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magját, mindegyik félből 2-2 ek. mennyiséget kaparjunk ki. Tálban nyomkodjuk szét, keverjük hozzá óvatosan a többi kelléket. Töltsük meg ezzel a fél héjakat! Kistányérra tegyünk 1-1 salátalevelet és erre az avokadókat!
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!