/ Blogok / SULI / Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 39151 látogatás 45 bejegyzés

Tamás

2015-11-29 18:06:46

     Ebben a bejegyzésben az osztály legunszimpatikusabb gyerekről fogok beszélni, Tamásról. És pont mögöttem ül :(:(:(! Ezzel a sráccal még a tanárok se bírnak! Mindenkit kikészít! 


    Igazából nem mindenkinek unszimpi, mert valaki kifejezetten bírja, hogy olyan balhés. Minden tanárnak be mer szólni, kivéve Jutkának, a magyartanárnak. Jutkának amúgy több gúnyneve is van. Pl. Tekegolyó vagy Dinnye. A Dinnyét most nem a mellre, hanem a hasra kell érteni. Mivel Jutka a legszigorúbb, ráadásul nagyon öreg, vele nem lehet harcba szállni. Az óráin inkább mindenki kussol, és néz ki a fejéből, mert a tanárnő olyan monotonon magyaráz, hogy tavaly nyelvtanon be is aludtam rajta. 

    Tamás szeret a középpontban lenni. Jutka régen törit is tanított, de most jött egy fiatal tanárnő, és átvette a helyét. Olyan érdekes órákat tart, hogy azóta imádom a történelmet, viszont Tamás kikészíti idegileg. A másik balhés srác, Krisztián, akit csak a töritannő Kengurunak becéz (Krisz Ausztráliában nyaralt szeptember első 3 hetében, onnan a név) is balhés, de őt még csak vissza tudja fogni, de Tamással senki se bír. Mintha csak legyőzhetetlen lenne! 

    Pénteken a töritanárnővel beszélgettem. Szerintünk van Tamásnak egy gyengepontja, ami nem más, mint a szülői elbeszélgetés. Ha behívná a srác szüleit egy beszélgetésre, lehet, hogy minden lenyugszik. Erre már a szinte már túlzottan kedves matektanárnő is gondolt. Azért túlzottan kedves, mert minekünk, a rettegett, vásott, rendetlen matekcsoportunkból senkinek sem ír be. Szegény, egy kúltúrált iskolából jött át, és nem számított arra, hogy nálunk vannak olyanok, akik nagyon durván visszaszólnak a pedagógusoknak. 


 Tamás nem csak a tanárokat piszkálja, hanem más gyerekeket is.


  Szerinte ocsmány vagyok, a legocsmányabb a világon, és mindig piszkál. Az elején már írtam, hogy mögöttem ül. Rugdossa is a székem, de olykor a fenekemet is. A héten, kémiaórán nagyon felidegesített. Azzal nyagatott, hogy bepisiltem, pedig nem is. Néha olyan gyerekes tud lenni. 

   - Angéla... Angéla... Angéla... - szólogatott engem suttogva. Nagyon idegesített. Miatta nem tudtam követni a tananyagot. Hátrafordulgattam, hogy végre elhallgasson. - Bizonyítsd be, hogy nem pisiltél be! - ezután mindig ezt mondta. 

    Igazából tudtam, mire megy ki a játék. Egyszer már eljátszotta ezt velem, még 2. osztályban! Azt akarta, hogy (figyelem! most ovis stílusban fogok fogalmazni) letoljam a bugyimat! A szemét állat! Most már érettebb vagyok, szóval nem tettem. Nem megyek bele ekkora hülyeségekbe! Próbáltam visszaszólogatni neki, de mivel szócsatában mindig is béna voltam, nem ment. De Tamás nem nyert! Nem vagyok idióta -, pedig Tamás pont annak tart -, én egy kultúrált úrikisasszony vagyok! Az úrikisasszonyt most úgy értem, hogy fegyelmezett és illedelmes. Nem sűllyedek le Tamás szintjére. Verekedni se akarok, se társadalmilag megalázni, avval, hogy... inkább le se írom! 

    Az egészben az bántott a legjobban, hogy a mellettem ülő Lia végigröhögte az egész szerencsétlenkedésemet, vagyis azt, hogy próbáltam visszaszólni Tamásnak, de nem ment. Mi tagadás, Lia barátság-ügyileg mérgező, de majd róla is fog szólni egy jövőbeli bejegyzésem. 


   De van egy jó visszaszóló ötletem Tamással kapcsolatban, amit apám tanácsolt nekem. Ha újra piszkálni kezd, ki is próbálom! 


Hozzászólások száma: (0)

Miért mindig csak engem ér baleset tesiórán

2015-11-24 21:39:46

     Remek, ma már megint arconrúgtak egy labdával! Pár héttel ezelőtt is volt ilyen, akkor az a szemét, suttyó Tamás csinálta poénból. Amikor ilyesmik történnek velem elősször csak próbálok visszaszólni vagy valami, de utána mindig elbőgöm magam. Nem akarom, nem tudom mi értelme van, csak úgy jön. 

    A mai arconrúgó fiú Márk (fedőnevén Vince) volt. A fedőneves cuccokat azért csinálom, mert, ha az a bizonyos személy, akiről írok, megtalálja a blogomat, nem is tudom, mit csinálna velem. Na, szóval ma tesin kidobósoztunk. Krisztián talált el, én pedig ki is ültem. Gondoltam, hogy ma még történni fog velem egy kis baleset, hiszen minden tesiórán ez van. Múlthéten például nem mertem elkapni a kézilabdát, de amikor a tesitanárnő meggyőzött arról, hogy legyen már egy kis önbizalmam, pont eltalálta a laszti a kisujjamat! Pár napig azért rendesen fájt. Most meg jön Vince és BUMM, pont eltalálja a gumilabda az arcomat. Mi van? Annyira vonzom a labdákat? 

   Persze, próbáltam visszaszólni, de csak a kezembe temettem az arcom és ezt mondtam:

   - Miért mindig csak én? 

   Persze, egy csomóan odarohantak, Vince is, és megkérdezte, hogy jól vagyok-e. Én meg ilyenkor csak a fejrázással vagy bólintással tudok komunikálni, mert a sírástól nem bírok megszólalni. 

   A tesitanárnő (mint mindig) most is elmondta, hogy, ha szédülök, akkor pihenjek és igyak sok folyadékot stb., de ez alkalommal azt is hozzátette, hogy Vince holnapra hozzon "fájdalomcsokit" nekem. Fix, hogy nem fogok semmit se kapni, de igazából nem is akarok. Ráadásul pont Vincétől nem, aki bele van zúgva az egyik osztálytársnőmbe, Tündibe (fedőnevén Janka), akivel tökre összeillenek. 5.-be meg szerelmes voltam a srácba!!! Ja, és "legjobb barátnőm" (az idézőjelről majd a későbbiekben lesz szó), Lia mindenkinek elmondta és idegileg kikészített. De ez már egy régi történet. Nem is tudom, miért mentem bele.    Hallottam már párszor, hogy túlságosan is pesszimista vagyok. Ez így igaz, sajnos... Lia meg kifejezetten optimista.

   - Nézd a jó oldalát, kapsz csokit! - mondogatta nekem az öltözőben, azt, amiből holnap nem is lesz semmi. 

   A pesszimistaságba most nem is igazán mennék bele. A blogomon már úgy is észrevehettétek, hogy inkább negatív dolgokat írok, mint pozitívakat. De ha már pozitívum, akkor írok valami pozitívat:   • Az NCS (NoCopyrightSounds) a legjobb elektronikus zene! Aki szereti, annak a zenei izlése szuper, aki meg nem ismeri, az írja be azonnal YouTube-ra, hogy NCS, mert isteni! 

  • A telet élvezni is lehet. Hamarosan Mikulás és karácsony! (nekem meg dec.4-én a szülinapom) 

  • Ok, ennyi elég is... ja, és a pohár félig tele van :p 

  •  Meg... proton proton proton proton és nem elektron elektron elektron :) 

     


   Oké, mára ennyi, mert mindjár bezuhanok az ágyba, mert olyan fáradt vagyok, mint egy másnapos. 


Hozzászólások száma: (0)

Bemutatkozás

2015-11-18 21:29:58

 Nem értem minek, de legyen. Sok mindent írhatnék. Rendkívül egyedi vagyok. Anyukám szerint vannak furcsa tulajdonságaim is, de most rövidre fogom. Jaj! Már csak alig fél óram van és alvás! Basszus! Utálom azt, hogy a szüleim észrevették a krónikus alváshiányomat. Éjjel élek a hobbimnak, az írásnak, anime nézésnek és rajzolásnak! 


Decemberben leszek végre 13. Pár hónappal ezelőtt még nem akartam belépni a kamaszkor újabb emeletére, de beletőrődtem. A 13 az 13. Szerintem az utóbbi két bejegyzésből kideríthettétek, hogy lány vagyok. Életkor és nem: pipa!


Viszonylag kicsi vagyok. Akkora, mint a Születtett feleségek egyik színésze, azaz 157 centi. A lányok az osztályból többségben már túllépték a 160 cm-t. A kistermetemhez hozzátartozik a duciság is. Asszem én vagyok a 3. vagy 4. legducibb csaj az osztályban az én kis 51,3 kilómmal, ami napról napra nő!!! Nagyon kétségbe vagyok esve! Pánikevő vagyok! Folyamatosan csak zabálnom kell, hogy legyűrjem a stresszt. Nyáron nem nassiztam és fogytam 4,5 kilót, de szeptember óta olyan 7 kilót híztam. Na, én ebben utálom az iskolát! 

A fiúk ocsmánynak tartanak. Az osztályban én vagyok a legkerekebb, legpufibb fejű lány. Kreoll bőrőmet ekcémás kiütések díszítik, főleg az arcomat, de a karomon is van egy pár. Kék smartszemcsim van, ami tökre illik a testem egyik egyetlen szép részéhez, a csodás kék szememhez. A másik szép dolog bennem a hosszú barna hajam, amit december másodikán le fogok vágatni vállig, mert 6 év után meguntam ezt a frizurát. A legfőbb dolog a hajamban a frufru! Azt az életbe nem akarnám levágatni, mert ez így olyan mangás. A rövid hajamat szépen fogja keretezni. 

Külső: pipa!


Rendkívül kreatív vagyok. Az egyik oldaláról beszél a színjátszótábor előtt írt kis regényírós bejegyzésem:

13:20 3. bejegyzés (otthon)


   Jöhet a regényírás téma!


Már majdnem 1 éve foglalkozom az ilyenekkel. Először még forgatókönyvszerűen írtam, majd a legegyszerűbb kötőjeles megoldással. De ki és mi indított el ezen az úton?


   Nekem hatalmas fantáziám van, de 5.-ben minden megváltozott.


   Eltűnt a képzelőerőm. Ezt fantáziagyengülésnek szoktam hívni. Aztán tavaly nyáron összeismerkedtem egy miskolci fiúval, Dáviddal.


    Először szimpla barátságnak indult, de az első beszélgetésünk után 2 hónappal belé szerettem. Pár nappal később szerelmet vallottunk és elkezdődött a „távkapcsolatos járás” vagy mi a búbánat.


   Kiderült, hogy neki is nagy a képzelőereje, akárcsak nekem és ezeket regény formájában örökíti meg.


   Sikerült felébresztenie a bennem rejlő egyéniséget. Az őszi szünetben már én is regényeket kezdem gyártani. A történetem egy csapatról szól, melynek neve Legyőzhetetlen csapat és én vagyok a vezetője. A karakterem, Catnika egy szivárványhajú csajszi, aki úgy formázza az üveget, ahogy csak akarja. Ja, és meg ne halljam, hogy Katnikának ejtitek! A nevem úgy kell kimondani, ahogy írják oké?  Azóta a rajzkésségem is rengeteget fejlődött. A pálcikaemberből egy év elteltével mangakarakter lett.


Ezt a színjátszótábor után rajzoltam. Speedpaint is készült belőle.


 A fenti rajzot a színjátszótábor után csináltam. Én vagyok rajta.


Naplót is írok. A furcsaságok, hogy a kedvenc ruhadaraobom a kardigán, ami olyan nagypapás nem? Imádom a színes egyediséget, de az iskolai lazaságot ki nem álhatom! Legyen minden fegyelmezett és kész! A X. J. (nem írom ki a teljes nevét) gimnázium ezt tökéletesen mutatja be, de a modernitás és a kreativitás is benne van. Ma ott voltam egy nyílt értekezleten. Imádtam! A színes egyéniségek általában utálják az egyenruhát, de én kifejezetten imádom! A X. egyenruhájában olyan kifinomult és szigorú lennék, amit szeretek. Elősször tűnjek így, és ha valakivel összehaverkodom, akkor kirobban belőlem az élénkség. 

Belső: pipa, de a továbbiakban még több is ki fog derülni ;)!


Az életcélom: 

- Kiadni a regényem

- Szuperül megtanulni angolul, de úgy, hogy ne vegyenek észre semmi akcentust! 

- Jól kereső állást szerezni (marketing vagy ügyvéd... ez a továbbtanuláson múlik!) 


 Már el kellett volna mennem aludni, de még mindig folytatom. Vagy legyen folyt. köv.? Legyen folyt. köv.! 


Holnap meglátogatom az E. 2... gimit. Úgy hallottam, elég laza iskola. Az egyik gólyás vidijükön nagyon fegyelmezetlen gyerekeket láttam, egyes fiúk olyan suttyók, mint pl. az én osztálytársam, Marci (fedőnevén Tamás) vagy Boti (fedőnevén Krisztián). Azokat ki nem állhatom! Na, mindegy. Holnap hiányzom a suliból a nyílt napozás miatt. Meglátjuk, hogy az E. 2... diákjai mennyire fegyelmezettek. 

Fő a fegyelmezettség és a modernség! 

 


Hozzászólások száma: (1)

Színjátszó (Komplex művészet)

2015-11-18 20:40:37
 Írói rohamom támadt. Sorry, hogy nem bemutatkozással jövök, de zenehallgatás közben rátaláltam a dalom alapzenéjére, ami a Distrion & Electro-Light - Rubik című száma NCS verzióban. A színjátszó tábor KI-MIT-TUD-jára írtam rá egy dalszöveget. Íme:

 

Nesze, itt a szövegem!

Látod, van sok szerepem. 

És ezt itt mind meg is kéne tanulni.

Most azonnal hozzákezdeni!

 

Jaj, de ez nehezen megy!

Akárcsak a mateklecke!

És ettől hirtelen nagyon mérges leszek.

Mikor lesz ennek vége

 

Refr.

Gyerünk most nagyon igyekezz!

Hisz itt mindenkit kiértékelnek!

Íme, ez itt a-a komplex művészet.

Gyorsan húzzunk is bele!

 

Gondolkozz, menjünk le a strandra!

Példának itt is van Ajka.

De nem csak erről szól a színjátszó tábor.

A tanulásról is meg a próbákról.

 

Most mindent beleadok,

A próbákra készen is állok,

De a tánccal hogy állok? Csetlek és botlok,

Sőt hamiskás a hangom.

 

Jaj, de ez nehezen megy!

Akárcsak a mateklecke!

És ettől hirtelen nagyon mérges leszek.

De még nem adhatom fel!

 

Refr.

 

A tanulástól meg nem rettenünk!

Bátrak és erősek leszünk!

És egyszer hirtelen felgördül az a függöny.

A színpadra elő kell, hogy jöjj!

 

Sokaknak megmutattam már ezt a dalt. A KI-MIT-TUD-ot is megnyertem vele. A tábori szenszejem csinálni is fog belőle egy klippet. Erről írtam is egy naplót, de nem mennék bele. Forgattunk is nagyon jó volt, de ezt most nem, mert ez a blog a suliról szól. Csak megmutattam ezt a kis dalt. Ha tetszett... fú, nem tudom, hogy itt van-e like vagy komment, de akkor azt nyugodtan használhatod. 

 

Hozzászólások száma: (0)

Irodalom röppenytyű

2015-11-18 20:24:39

 Kezdjük is (bemutatkozás nélkül!!! :D) egy kis viccel (,ha valakinek ez egyáltalán vicces lesz). Ma irodalom röpit írtunk Petőfiről. 20 szó volt, ami a költőhöz kapcsolódott. Le kellett írni, hogy mégis hogyan. Én 15,5 pontot értem el, a barátnőm Angelina (fedőnevén Lia, de a fedőnevekről majd a későbbiekben) 14,5-öt. Az utólsóhoz, a sítlus szóhoz ezt írta:


"Stílusa: Neki is volt (habár meglehetősen az akkori férfidivat igen gusztustalan volt. Hogy bírtak akkor olyan szoknyákat hordani?)"


 Oké, Lia ez teljesen rossz :D! De én is jeleskedtem. Bem Józsefhez zárójelben egy igen érdekes, de mégis igaz mondatot írtam: 


"(Egyébként az üküküküküknagybácsim)"


Ezt már a történelemdolgozatnál el akartam sütni (az új tanárunk fix, hogy értékelte volna, mert nagyon jó fej), de sajnos nem kérdeztek róla. Amúgy az, hogy az ötszörösen ük nagybácsikám mellesleg valóban igaz. Anyai ágon az egyik dédnagyim üküküknagybácsikája. A dédnagyimat amúgy Bem Margitnak hívták, szóval azért, de természetesen nem beszélek lengyelül. (Apai ágon pedig olaszok vagyunk)


Petőfi Zoltánhoz ezt írtam, de ez nem olyan jó:


"Petőfi testvére vagy fia. Nem tudom."


Lia jókais válaszán a fejemet fogtam:


"Jókai Mór: Petőfi legszorosabb, örök barátja. 1847-ben ismerkedtek meg"


Nos, ha valamit nagyon tudok, akkor mindig a legpontosabb válaszra törekszem. Liáé katasztrófa volt. Az oké, hogy Petőfi haverja volt, de az, hogy 1847-ben ismerkedtek meg... no comment. Az Arany volt és vele voltak a legszorosabb barátságban. 


Sajnos csak ennyire emlékszem. Azért remélem, hogy a 20/15,5 pont nem egy 3-as! Könyörgöm ne legyen az! 


A következő bejegyzésem valószínüleg bemutatkozás lesz. Ja, és mégvalami: NEM VAGYOK STRÉBER!!! Aki darabszámra szerzi a 3-asokat az nem az!


 


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 ... 3 4 5  >>