/ Blogok / SULI / Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 37258 látogatás 45 bejegyzés

Összetörve!!!

2016-01-26 21:24:54
Ma tesiórán röplabdázás közben a földre rogytam és elkezdtem sírni. Nem bírom tovább! Minden olyan negatív! Utálom ezt az évet! Semmi boldog emlék!
Na, álljunk meg egy kicsit! Hogy miért gondolom ezt? Fel is sorolom, hogy mekkora változások történtek az elmúlt 13 napban!
1. Nagyon alul
Most már tényleg az osztályközösségi rangsor legalján állok. Hirtelen szinte mindenki elkezdett utálni. Tisztelet a kivételnek, pontosabban, Liának, Ramónának, Virágnak, Matyinak és Viviennek. Legalább ők nem néznek idiótának! A többi lány mind annak néz! Kiderült, hogy rengeteg lány Vincére hajt, még Lia is! Nekem esélyem sincs, mert már Vincét is bevették az utáljanak-projektbe. Vince szerintem észre se vesz csak Mihállyal zenél, aki mindig leordítja a fejem, ha egyméteres körzetébe kerülök. Pedig Misi szuper zenéket nyomat. Vince meg K-poppot hallgat! PSY-t!!! Ezzel a két fiúval naaagyon hasonló az ízlésem. Annyira szeretném, ha átküldenék a számaikat, de nem lehet, ha még a közelükbe se tudok férkőzni. Lehet, hogy Vince is hülyének néz, mint a többiek! Sőt, biztos!
2. Az a hülye rák!
Ez elég személyes. Csak annyi, hogy a nagymamám 55 éves önpusztítás után hamarosan... tudjátok.
És most egy kis tanulság a dohányzó kamaszoknak! NE DOHÁNYOZZATOK, MERT TÜDŐRÁKBAN FOGTOK MEGHALNI!!!!!! VAGY VÉGELGYENGÜLÉSBEN!!! Szóval, a nagymamám miatt is tök depi vagyok, de Lia legalább kiáll mellettem.
3. Figyelem...
Olvasnak egyáltalán? Talán. Bár, szerintem senkit sem érdekelnek az érzéseim. (Nyugalom, nekem általában ilyen a természetem, hogy szeretek a középpontban lenni.) Az iskolában is, ha megszólalok, folyton csak lehurrognak. Mit tegyek?
4. Fantázia
Nem gyengült le, csak már nem az igazi. Nem arról fantáziálok, amiről tavaly, hanem olyanokról, amik 13 évesen "kicsit" felnőttes. Igazából ez mind Lia hibája, mert ő kezdett belerángatni ebbe az egészbe. Mert miért is ne levelezzen két 13 éves lány kémiaórán nem oda illő dolgokról, amikor a tanár kijelenti, hogy izgul és ezt mi félreértjük? Na, a fantáziám piszkos oldala miatt tünt el a tiszta.
5, ami miatt már végképp sírok: Nyitnikék!
Tudjátok, a madár, aki azt csiripeli nyitnikék! Meg az össze madárcsicsergés miatt is könnybe lábad a szemem. Amikor meghallom őket 2015-re gondolok, amikor minden sokkal jobb volt. Az a tavasz, az összes szép emlék, a normális fantázia! Minden, ami ahhoz a tavaszhoz köthető! Amikor azokra a pozitív dolgokra gondolok, sírok, mert most minden negatív és sosem lesz újra olyan pozitív!
Valaki segítsen! Ez most depresszió-e vagy sem. Pesszimista már alapból az vagyok. Ez most csak egy kicsit fokozódott vagy mi van??? Egyszerűen nem tudok már igazán boldog lenni és igazán nevetni!!! De nem akarom megölni magam, mert még élni akarok és nem akarom, hogy körülöttem már mindenki végképp összetörjön!
Hozzászólások száma: (2)

Az első próba, fogszabályzó és...

2016-01-13 21:26:19

    Jutka úgy döntött, hogy mindig osztályfőnökiről fogja elkérni a darabban szereplőket próbálni. Az alsós néptáncterembe mentünk. Ma még csak felolvastuk a szerepeinket és elpróbáltuk játszani a jeleneteket. Az egyiknél én vagyok a nagymama és Lia az unokám :P. Ja, és Janka Vince férje :(, jaj, és ez csak most jutott eszembe!!! Én bezzeg Vince anyósa lettem :(. Talán Jutka tud a tavalyi erdei iskolás esetről, amikor Vince járni akart Jankával, de Janka nem fogadta el, mert még nem áll rá készen? Össze akarja őket hozni!? Na, azt próbálja csak meg! Mindig velem csesz ki. Kedden is olyan hardcore nyelvtanTZ-t iratott velünk, hogy az is egy hatalmas nagy karó lesz! Gyűlölöm Jutkát! 

   Amúgy, a néptáncteremben szívesen ültem volna Vince mellett, de nem mertem. Egyre gyakrabban hord szemüveget, amitől úgy néz ki, mint egy programozó. Lia legszívesebben leverné róla. Igaz, Vincén tényleg kicsit furcsán áll a szemüveg, de még akkor is tökéletes. Liának nem szívesen vallanám be, hogy szerelmes vagyok Vincébe, mert akkor megint az lesz, mint ötödikben: kikotyogja mindenkinek, én is kikotyogom, hogy kibe szerelmes (bár ezt már sokaknak elmondtam, de nem osztálytárs, hanem egy kilencedikes) és hatalmas nagy veszekedés tör ki.  Ezt nagyon nem akarom. 

   Ez most nem tartozik ide, de egész nap fájt a fogam. Tegnap húztak egyet a fogszabályzómon és nagyon szoros lett :(. Február 25-én pedig kapok előre is egyet. Liától megkérdeztem, milyen színű legyen, erre ő azt mondta, hogy szívárványszínű. Jó, ha már a karakterem hajszíne olyan, akkor muszáj a fogszabályzómnak is olyannak lennie? Bár, az egyik úszótársamnak is olyan van és tök jól áll neki (ha a fogszabályzó jól állhat valakinek), meg ő is azt mondja, hogy tök buli, szóval szívesen vállalnám a színes fogszabit, de mit szólna hozzá anyukám? Lia megfogalmazta a választ: 

   - Ne érdekeljen! A te fogad, a te fogszabályzód. Te döntöd el, hogy milyen színű legyen! 


   Elősször kéket szerettem volna, mert az illik a szemüvegemhez, de a szívárványszínű az tök buli.


   És búcsúzóul még egy másmilyen topic (figyelem, kissé kényelmetlen!)

   Naaagyon kamaszodom, naaagyon! A kamaszpanaszon véginyálaztam egy csomó cikket a vágyak témakörből, egy csomó infót belegyömöszöltem a fejecskémbe. Csak a mellékhatása az volt, hogy elkezdtek megjelenni a mocskos fantáziák és gondolatok. Még a suliban is, ezzel kissé kényelmetlen érzést keltve az unfelvilágosult osztálytársaimban. Na, íme is egy példa: 

   Én még a kémiából is felnőttes cuccot varázsolok a hidrogénatomok kapcsolatáról :P! Ja, és ezt az asztalra rajzoltam, mert unatkoztam. Bocs kémiaimádók, de én így kötöm össze a dolgokat.
Hozzászólások száma: (0)


Netbaj és Vince

2016-01-12 22:00:40
 

   Tudjátok mennyire fos, ha bedöglik a netetek? Nagyon!!! Azért is tudok ilyen későn írni, meg amúgy is most volt rá időm, mert úszni voltam és most vagyok akkora inlove-ban, hogy ezt le tudjam írni! De most komolyan mi ez a katasztrófális internetzavar a kamaszpanaszon? Volt már ilyen nem is egyszer. Minden mást megnyit csak pont azt nem amit kellene!


 Na, de most ezt félretéve (csak ki ne törölje az előbb leírtakat a net!) Vincéről szeretnék írni. Akik már november óta olvasnak, azok tudják, hogy Vince az a srác, aki fejbevágott a labdával tesiórán. De utána amúgy tök cuki módon hozott nekem Kitkat csokit :3!


 Ötödik osztályban már egyszer bele voltam zúgva, de az erdei suliban kiderült, hogy Jankába szerelmes, rá egy évre pedig megkérdezte tőle, hogy járna-e vele, de Janka nemet mondott, mert még nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Addigra már kiszerettem belőle, de most rá két évre visszajött ez a nagy szerelem. Vince az egyetlen normális fiú az osztályban, ráadásul tökéletes! Vicces, szőke, kékszemű (az utóbbiakra nagyon bukom), gumimaci (erre szintén), jó fej a csajokkal, egyszóval nekem teljesen perfect! Ma pl. tesin látta, hogy Szandra és Alma mennyire gagyin tollasozik, és beállt hozzájuk harmadiknak segíteni, aztán csatlakozott hozzájuk Szilárd is. Én Ramónával tollasoztam, akivel tök jól el lehet beszélgetni és nagyon klassz barátnő. Mellettünk a két kissé kirekesztett csaj röplabdázott, Melinda és Viviven. Ők a hátsó padsorban szoktak ülni, Vivivel péntekente váltok pár szót, mert egy csoportba járunk infóból és technikából. Vele nincs bajom, a többieknek se, de Melindát szinte mindenki kiközösíti mert emo meg 1-es, 2-es tanuló. Személy szerint, nekem semmi bajom vele. Ha kell dumálok vele meg segítek neki, ha nem kell akkor meg nem. Csak az nagyon idegesített, hogy folyton felém passzolta azt a nyamvadt röplabdát (persze csak véletlenül) és sokszor majdnem fejen talált. Ja, vonzom én a labdákat, főleg a fejemmel! De akkor még jobban, amikor Vince elkapja azt és Melinda felé próbálja rúgni, mert most is ez volt! Na, most is ez volt. De szerencsére nem kellett, hogy megint elbőgjem magam, mert kivételesen nem találtak el. Vince már annyira felidegesítette Melindát, hogy az fenékbe rúgta. Nem tudom Melindának mi ez a seggberúgós szokása, de már Major Gáborral is megtette, aki összefüggésképp Vince haverja és hokistársa.


 Utána Ramónával leültünk Virághoz, aki a gerince miatt nem tesizhet és elkezdtünk vele dumálni. Virággal összeszámoltuk, hogy hány fiú tart ocsmánynak az osztályból és hány nem.


 Itt a megfejtés:


 3 fiú szerint nem vagyok ocsmány (Matyi, Vince és Szilárd)


 2 fiú ismeretlen, mert mindig game-elnek (Roland és Bali)


 7 fiú szerint ocsmány vagyok (Tamás, Ricsi, Ernő, Antal, Mihály, Krisztián, Major Gábor) 


  De Vince szerint nem vagyok ocsmány, remélhetőleg! Viszont holnap valami tök jó dolog fog történni. Jutkát rávettük, hogy szerepelhessünk az iskolai fesztiválon feb. 13-án! Az előadásunk címe: Kamasz szavak és nekem is van némi szövegen ("Nesze, itt a szövegem! Látod, van sok szerepem", ami most nem annyira igaz). nem csak lányok lesznek benne. Major Gábor és Vince (a két hokis...) vállalkozott fiúszerepre :) ! Vincével egy színpadon <3!!! Csak az a gond, hogy Janka is ott lesz :( meg Brigi is, aki nagyon hajt Vincére és mellette ül! Nekem esélyem sincs a közelébe menni! Most úgy szeretnék yandere lenni, aki még gyilkolni is tudna a szerelmeért, de ezt ugye az országunkban tilos, szóval ezt el kell, hogy vessük. Hahj, de várom már a holnapot, viszont, most már jobb lenne aludni!A másik blogom (a regényemről: irjunkregenytkamaszkorban.blog.hu/ 


Hozzászólások száma: (0)

1000! és +

2016-01-06 21:21:20

 Nálam a + nem meget jelent hanem plusszt.


Elősször is thank you soo much, hogy több, mint 1000 kattintás történt a blogomon! Szóval bemutatok nektek néhány rajzot csak úgy. Vannak köztük újjak meg régiek is., digitálisak és papírra vetettek is. Amit jónak találok azt feltöltöm ide: És ezekre mind vonatkozik az, hogy COPYRIGHT alatt vannak.  Most komolyan ne használja föl senki sehol! 


Viszont van egy jó hírem azoknak, akik naaagyon kíváncsiak a regényemre. 

Mivel egy csomó kamasz regényt ír, de nem adja ki és aki még is az... fú, nem tudom (egyről tudok és azt a kritikusok nagyon megkritizálták, negatív értelemben), szóval én úgy döntöttem, hogy immáron csinálok egy HAAAARMADIK blogot a blog . hu-n. Azért a harmadik, mert kettőt már csináltam, de az nagyon borzasztó lett és egyszerűen nem volt kedvem beleírni. De természetesen itt folytatódnak az iskoladráma slice of life-ok. Most épp is van mikről írnom, mert elkezdődött a suli. És látom, hogy már sokan kattintottak ide (úgy tűnik, mostanában csak én írok rendszeresen). Ez is motivál. 

   Fogalmam sincs, hogy mikor kezdődhetne el a regényes blogom. Majd kiírom ide a linkjét, ha meglesz. Talán az egész regényt ki fogom tálalni, ha eléggé sokan találnának rá. Az biztos, hogy innentől fogva minden bejegyzésem végén (itt most épp nem) megtalálhatjátok a linket és, aki kíváncsi az elolvashatja azt is. Fogalmam sincs, hogy ki lehet ilyen nagy rajongóm. Ja, és a regényt csak saját felelősséggel, mert aki hozzá van szokva a kamaszregényekhez meg a komolysághoz és az átlagos élethez és nincsenek saját ötletei meg ilyenek, azoknak nem igazán ajánlom, mert túlságosan is betegnek és furának találnák, amiket írok. Szóval, a regényes blogom inkább különcöknek való. 

   Nem tudom, hogy mi lesz, de fura lesz, mint a Komplex művészet! 

 


Hozzászólások száma: (0)

2015-ös élményeim

2015-12-31 17:08:35

    Már megint elfogyott egy év. 2015 volt életem legtartalmasabb és fantáziában gazdag éve. Ezek történtek: 


 2015. Január

Új év, az első iskolahét három hétnek tűnt. Az év első hónapjában rengeteg hülyeséget írtam és főszereplőnek képzeltem magam. 


2015. Február

Abbahagytam a regényírást és képregényt kezdtem rajzolni. Az uszodában a legerősebb csapatba tartozom és februárban még nem fogadtak be, mert én voltam a legbénább. Kiközösítettek. A képregény ezekről a szenvedésekről szól képzeletbeli barátokkal fűszerezve. Ja, és ebben a hónapban kaptam meg az első mangáimat is. 


2015. Március

Márciusban fellendült a fantáziám és rengeteg feledhetetlen kalandot kezdtem el írni. Ezeket most alakítom át regény formájába, amit majd ki is szeretnék egyszer adni. 


2015. Április

A hónap elején élveztem a tavaszi szünetet. Korán keltem, hogy hallgathassam a MusicFM önindítóját és közben rajzoltam a Wacom táblámmal, amit akkor vettem a zsebpénzemből. A regényírás is folytatódott egyre érdekesebb kalandokkal. 


2015. Május

Az erdei suli Szilvásváradon volt. Vittem magammal spirálfüzetet, amibe kb. 105 oldalt írhattam. Az évfolyamtársaim csak annyit láttak, hogy még túrázás közben is a tábor eseményeit írtam. Egyszer majdnem neki is mentem egy kocsinak. 105 oldal nem kis teljesítmény 4 nap alatt ugye? És az egész az erdei suli eseményeit mutatja be! 

Az erdei suli után úgy döntöttem, a regényemben lezárul egy fejezet és már nem csak magamnak fogok írni. Új történetbe kezdtem, amit szívesen kiadtam volna, de nem tudtam befejezni.


2015. Június

Az új regényem folytatódott. A bizonyítványosztáson nem vettem részt, mert a családdal Olaszországba mentünk nyaralni, majd Szlovákiába utaztunk. Később kiderült, hogy jövőre ott lesz az erdei suli, szóval halálra fogunk fagyni. Biztos vagyok benne, hiszen még júniusban is 0 fok alatti volt a hőmérséklet! 


2015. Július

Egyre ritkábban kezdtem írni. Közben hatalmas nagy fogyókúrába kezdtem. Balatonon ezt nehéz volt megtartani. Az ottani nyaralásnál pont kifogtuk a legrosszabb időt. A hónap elején még informatikai táborban is voltam. Jó volt, de egy anime-utáló srác belelöketett a vizesárokba és a térdemnél való horzsolás még mindig látszik. Hogy hol volt vizesárok? Délelőtt nem programoztunk, hanem kirándultunk. Egyik nap a Tarzan Parkba mentünk. Ott történt a "baleset". 


2015. Augusztus

Ebben a hónapban született meg a Komplex művészet! Ebben a hónapban adtam elő a dalom a színjátszó tábor KI-MIT-TUD-ján. Az a hét csodálatos volt! A színjátszóban is vezettem naplót. 2 füzet be is telt. Meg a videóklipp is ott készült. Nagyon jól éreztem magam, csak ne hánytam volna a KI-MIT-TUD után... 

A nyári szünet tolsó heteit naplóírással töltöttem. Nem akartam már regényt írni, de a hónap végén eszembe jutott, hogy a tavszi történeteket még megcsinálhatom regény formába! Aztán valaki felinspriált arra, hogy folytassam az abbamaradt nyári eseményeket is. El is kezdtem megírni a regény 3. részét, mely még mindig tart és elég lassan haladok vele. 


2015. Szeptember

Örültem az iskolának. Már nagyon vártam. Jött egy új lány az osztályba és kaptunk új tanárokat is.


2015. Október

Liával elmentünk életünk első MondoCon-jára. A barátnőm nagyon izgatott volt. Egy kicsit le is égetett. A zsebpénzem felét is elköltöttem. Vettem füzetet, mangát stb. 

Anyával elkezdtünk nyílt értekezletekre menni más iskolákba. Akkor ismertem meg a H. J. szakgimnáziumot. Voltunk ott nyílt órán is. Nekem bejött. 


2015. November

Ilyenkor kezdtem el blogolni ezen a weboldalon, ezért a naplóírás abbamaradt. Megismertem még két gimnáziumot. Az E. 2000-ről kiderült, hogy nem nekem való, de a X.J. gimi számomra egy álomiskola lett. Mindenképp harcolni fogok a bejutásért! 


2015. December

Jelenleg ki vagyok készülve az iskola miatt. A téli szünetnek is hamarosan vége szakad. Most szilveszter van, az év utolsó napja. Ha részletes beszámolót akartok látni a decemberi élményeimről, tekerjetek lejjebb a többi bejegyzéshez! 


A mai nap felét átaludtam és egész délután X-box-oztam. Hamarosan jönnek anyukám barátnői. Talán megmutatom nekik a regényemet. 


Már csak pár óra választ el minket 2016-tól. Japánban már az van, de nálunk még nem, szóval készüljetek a hatalmas tüzijátékbámulásra! Előre is B.U.É.K. mindenkinek! 


Hozzászólások száma: (0)

A saját szememmel: kiosztás!

2015-12-27 17:17:39

    Ma megtudtam, hogy még mindig naív vagyok. Úgy érzem, alaposan kiosztottak. De ez más volt, mint a jutkás eset. Az csak egy dolgozat miatt volt, mert saját véleményt mertem mondani. A mai napon összetörtem, legalábbis most úgy érzem, szóval szépen kiöntöm a lelkemet. 

    Ma átjöttek a rokonok. A félunokatesómnak rengeteg élettapasztalata van már. Éppen a szobámban beszélgettünk, mert szerette volna megnézni a mangáimat és a Mondo magazinjaimat, mert ő is egy szerkesztő. Aztán szóba jött a regényírás téma. 

     Megtudtam néhány dolgott. Ráébredtem, hogy inkább csak azért írok, hogy népszerű lehessek és híres írónő legyek, ami sosem fog megvalósulni, mert az egész regényem kukába való! El se fogják olvasni a kéziratot!!! És a magánkiadás az nem jó, mert csak a saját szórakozásodra csinálod. Aztán ott van még az is, hogy az első kötettel nem lehet befutni. Valami ilyesmit hallottam az unokatesómtól. 

      Egész téliszünetben, minden egyes éjszaka, egészen hajnalig írtam! A semmiért?! A féluncsitesóm szerint először el kell olvastatnom másokkal néhány fejezetet és véleményt kell kérnem! De én azoktól már félek! Tudom, hogy szar a regényem! Biztosan az! Beszéltem arról a világról, ahol bármi megtörténhet. Ez a saját fantáziám szüleménye.

   És az unokatesóm szerint ez egy nagyon rossz világ, aminek semmi értelme nincs és az egész egy nagy kutyulék, ami nem jó! 

   Ráadásul a fogalmazásom is katasztrofális. Aki olvasta a blogom, az nyilván észre is vette! 


   Oké, összefoglalva, megbántottak. Pedig a rokonom csak jót akart avval, hogy elmondta nekem a színtiszta igazságot. Meg kéne mutatnom másoknak a regényem, de közben az erős kritikáktól és a copyright megszegésétől is félek! Félek, hogy fel fogják használni máshol az alkotásom! De még is muszály lesz valakinek elküldenem, de csak azért, hogy elmondja róla a véleményét. Már elkeztem gyűjteni rá a megbízható embereket. Ott van pl. a sensei-em, aki a videóklippet készítette nekem, vagy az a rejtélyes csaj, aki egyszer megtalálta az e-mail címem és írt nekem, hogy azonnal mutassam meg neki a regényem, vagy az a lány, akit egyszer felvettem Skype-on, mert mindketten szeretjük az animéket. De legalább 12 ember kell. És akik közelállnak hozzám, azok csak pátyolgatnának. Nekem olyan emberek kellenének, akik nem nagyon ismernek engem és szabadon, gátlás nélkül tudnának kritizálni.


   Amúgy pedig, miután megtudtam, hogy naív vagyok és nem kicsit egoista, bezárkóztam a klotyóra és vagy tíz percen keresztül bőgtem. Pedig csak jót akartak nekem, de én, mint mindig mindent túlreagálok és félreértek. 


 


Hozzászólások száma: (3)

Karácsony, copyright és az osztályterem

2015-12-23 23:30:13

    Hellóka! Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok. Nálunk már megvolt a fadiszítés. Most ezüst-vörös színnel dekoráltunk. Holnap lesz a szokásos családi karácsonyi "ceremónai", amikor halászlevet (fúj) és halrudacskát (egy fokkal jobb) fogyasztuk, valamint nem maradhat el a nagyi bejglije se. Fogalmam sincs, hogy a bejglit hogy írják. Úgy, ahogy mondják vagy úgy hogy beigli? Ez olyan, mint a ricsis kérdés, ami miatt Jutka jól le is szidott :(. 

   Na, mindegy! Mivel szünet van ezerrel írom a regényem. Pár perccel ezelőtt lettem kész egy nyers illusztrációval, ami szokatlanuljól sikerült.

   

   

Zoli szerint egyre rondábban rajzolok. Ja, és azt a bazinagy feliratot csak azért raktam oda, hogy TILOS BÁRHOL MEGJELENTETTNI, KÜLÖNBEN ÉN JELENTEM FEL AZT A SZEMÉLYT A COPYRIGHT MEGSÉRTÉSE MIATT ÉS VIGYÁZZATOK! ENGEM MÁR KAPTAK EL COPYRIGHT SÉRTÉS MIATT ÉS MAJDNEM LETÖRÖLTÉK A YOUTUBE CSATORNÁMAT, PEDIG CSAK EGY NIGHTCORE MIXET RAKTAM FEL!

   Mutatok egy képet, hogy milyen volt egy hete az osztálytermünk. Nem figyeltem, de elvileg köpőcsövezés volt. A föcitanárúr nagyon kiakadt, amikor meglátta. Ez a kép asszem pont Major Gábor padjánál készült. Ennél már csak az én és Lia padja lehet durvább. Nem szemét van körülötte, hanem az asztal tetejét csak 1 csavar tartja meg, szóval mindig elcsúszik. 

   És most pont azt a számot hallgatom, amit Szlovákia fele menet átparodizáltam. De most már elég a hülyeségekből! Megyek is regényt írni, mert már megvan a 200 oldal írólapméretben!!!


Hozzászólások száma: (0)

Dolgozatmánia! 2. rész (+versrészlet)

2015-12-20 23:03:41

    Nagyon unatkoztam, szóval már ideje írnom is ;)

    A kémiaTZ-m furcsa mód 2-es lett. Nem értem Katona tanárurat. Amikor úgy írom meg a dogákat, hogy a bőgéstől szinte már nem vagyok magamnál, 4-est ad, de amikor simán megírom 2-es lesz. Mit ronthattam el?

    A töri témazáróm természetesen ötös lett és most sokkal jobban sikerült, mint az előző. Imádom a törit :)! 

    A 3. doga, amit írtunk azon a keddi napon, az irodalomTZ volt. Az utolsó feladatban le kellett írni A kőszivű ember fiai című filmnek a tartalmát és azt is, hogy hogy tetszett. Én olyan véleményt írtam, ami kilógott a sorból. Szerintem Baradlayné rosszul döntött fiai sorsáról, mert ha a fiúk tovább maradtak volna szolgák, nem lett volna a végén halál! Lia sírt is a film végén, mert pont az a srác halt meg, akibe "szerelmes" volt, mert úgy nézett ki, mint Ausztria a Hetaliában (anime). Amúgy szerintem is helyes volt csak azt utáltam, hogy mindig ideges volt a háború miatt és pont ő áldozta fel az életét! 

    De ami a legjobban kiakasztott az Jutka véleménye volt a fogalmazásomról. A szerdai irodalomórán mondot pár szót a jó fogalmazásokról. Például Liáénak nagyon örült, mert ő jókislány módjára méga  könyvet is elolvasta! Az én fogalmazásomat pedig rossz példának hozta fel :(. A mondataiból azt szűrtem le, hogy túl szlengesen írtam. Elfeledkeztem arról, hogy dolgozatot írok. Ez amúgy tényleg gyakran előfordul, mert szinte mindegyiket végigkommentálom írásban. Erre kitűnő példa a fizika röpdolgozatom. Abba ilyeneket írtam: 

    - Több adat? A tankönyvből néztem.

    - És hol a többi adat? Ja, megvan! (ide a tanár ezt írta: :) )

    - Igazából a tankönyv 11344 kg/m3-at ír, de biztos a feladatban kerekíteni kellett. 

    - Itt is ugyanaz. Kerekítettek vagy mi. Talán a tankönyv rossz. 

    De most már térjünk vissza az irodalomTZ-re. Szóval, Jutka igazából név nélkül mondta ezeket, de én tudtam, hogy engem oszt ki. Valami ilyesmit mondot:

    -- "Baradlayné nagyon rosszul döntött fiai sorsáról" Hát, én nagyon elgondolkodnék. Inkább nyalnád az osztrákok seggét, minthogy kiállj a hazádért? Hogy képzelted ezt? Gondolkodj már el egy kicsit erkölcsien!

    Meg azért is nagyon dühös, volt hogy Ricsinek írtam a Richardot, mert nem tudom, hogy Richardnak vagy Richárdnak kell-e írni. 

    -- Egy dolgozatban illendő lenne kiírni a teljes nevét! Nem vagyunk négy évesek a homokozóban, hogy becézgessünk! - osztott ki emiatt. 

    Miért csinálja ezt velem? Nem lehet saját véleményem a regényről és a filmről? Igaz, hogy a magyarok 99%-a kiállna a hazáért, de én inkább lennék csicska, hogy biztonságban lehessek! Inkább élnék elnyomás alatt a "sötét oldalon"! Ez csak egy érdekes saját vélemény, nem kell leordítani miatta a fejem! 

    A mi iskolánk sajnos olyan, hogy aki kiáll a sorból azt elítélik. Mindig ez lesz? Gimiben is? Én különc akarok lenni! Dühömben nemrég írtam is egy verset. A különcök világa

(részlet)


Későn írok, mert én úgy szeretem,

Háromnegyed tizenegy, mire befejezem

Ne! Én még írni akarok!

De már olyan kialvatlan vagyok.


Délelőtt lázadok irodalomból.

A saját véleményemet mondom.

Nem akarok elnyomás alatt élni!

De veszélybe se szeretnék kerülni!


Küzdök a magyartanárral.

A belső hangom azt mondja: Lázadj!

Szabad stílust akarok

És teremteni egy új kort!

 


Hozzászólások száma: (0)

Dolgozatmánia! 1. rész (+padfirkák)

2015-12-15 21:28:50

    A mai napon zsinórban 3 témazárót is írtunk. Ebből most kettőt fogok leírni, mert a 3.-hoz nagyobb lélegzetvétel kell majd.

    1. Kémia a harmadik órában

A doga előtti szünetben Liával (megint) eljátszottuk azt, hogy imádkoztunk egy istenhez, aki egy animében szerepel és kidobtunk (szó szerint!) az ablakon 10 Ft-ot. Lia szerint, ha így folytatjuk év végére lesz vagy egy magazinra való pénz a park kezdeténél. Talán, valaki megtalálja, ha nem, akkor év végén mi szedjük fel. Ezt a 10 Ft-os imádkozást azért csináljuk, hogy könyebbek legyenek a dolgozatok vagy maradjanak el. Az irodalomnál az utóbbi be is vált, a kémiánál pedig pont könnyű feladatokat kaptam. A kis levelezőnoteszemet használva segítettem Liának. Ez puskának is vehető és a kémiatanárúr nagyon érzékeny ám ezekre. De szerencsére nem vett minket észre, mert a leghátsó padsorban ültünk. 

Mikor kész lettünk Liával elővettük padfirkász tehetségünket és ezeket csináltuk:    És valakinek a padfirkája pont belelógott a téglalapomba, amit a dolgozatlapom segítségével rajzoltam meg. 

  Ezt pedig Lia művelte az asztal aljára: A következő képek mások munkáját tartalmazza:

Az a cica legfelül szerintem tök cuki.

Az asztal alján egy Green Day fanatikus járhatott. 


   2. Töri témazáró

Negyedik órában írtuk, pont a kémai után. Töriből jó vagyok, szóval szerintem simán megirtam ötösre. 


 


Folytatás hamarosan az irodalom témazáróval, ami nagyon igazságtalan volt és attól tartok, karó lesz!


Hozzászólások száma: (0)

Padfirkák

2015-12-14 20:59:59

    Bocsánat, hogy pár napja nem írtam! Most igen belehúztam a regényem írásába. Sőt, ettől a blogolástól még a fogalmazásom is fejlődött :)! 

    A mai bejegyzésben megint képekkel jövök. 

    Már veletek is biztosan előfordult, hogy órán unatkoztatok és firkáltatok a padra. Én ezt már azóta csinálom, mióta idén szeptemberben megláttam a technikaterem asztalát, amiből mára üzenőfalat csináltunk, vagyis inkább üzenőasztalt. Sajnos erről nincs képem, viszont a többi teremben lévő firkáimról igen. Lássunk csak néhányat! 


1. Ezt a kémiaelőadó egyik asztalára csináltam még Mikulás előtt: 

2. Valaki körzővel húzott egy vonalat a padunkra, én pedig kiegészítettem:

  3. Lia is szokott rajzolni a saját asztalunkra. Ez egy Hetalia (az egy manga) fanart, amit Major Gábor kiradírozott és összefirkált. Major sajnos már csak ilyen. Mindig szivatja Liát. Szerintem szerelmesek egymásba: 

4. Utána Lia az előző kép alapján helyreállította a munkáját:

Asszem mára ennyi. Remélem majd még sikerül padfirkás képeket csinálnom.Egyebek: 

   Ma elaludtam kémiaórán. Katona tanárúr elvileg holnap TZ-t fog velünk iratni, úgy, hogy nem is gyakoroltunk! Holnap töri TZ is lesz, ami könnyű hiszen képben vagyok a tananyaggal, de a kémiánál ez épp elenkezőleg van! Töriből ráadásul még készültünk is! 

   Liával ma sokat dumáltam a regényemről, mert pont egy izgalmas résznél tartok. Vasárnap hajnali 3-ig egyhuzamba leírtam 2 epizódot, de a legjobb részek még csak most jönnek. Felbukkant egy titokzatos ellenség, akinek a karakterét kezdem megszeretni, mert ma még a bioszfüzetembe is őt rajzoltam le! Mi tagadás, szimpi a csaj! Bírom azt a titkolódzó énét, aki mániákusan gyűjt mindenféle aktát és még "városi legendák" is születtek róla. De többet nem mondok! 


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3 4 5  >>