/ Blogok / SULI / Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 39287 látogatás 3 bejegyzés

1 hét múlva suli

2016-08-25 23:41:08
Tudom, tudom, túlreagálom, de basszus, egy hét és már megint vissza kell mennem abba a rohadt kínzókamrába, amiről egy csomó új embernek meséltem a nyáron! Komolyan, minden embernek, akivel táborban vagy rokonoknál találkoztam elmondtam a június 3.-ai esetet, mert egyszerűen ki akartam engedni magamból ezt a borzalmas emléket.

1 terem, 15 ember,
köztük egy aki szenved,
a többi meg nevet.
Nem érdeklik hogy a másik mit érez.

Csak bámultam a falat
És azon gondolkoztam,
Mi lehet a probléma.
Közben meg a többiek folyamatosan fotóztak.

Már magam sem tudom.
Folyton ezen lovagolok
és ezt már nagyon unom.
Akkor most ki is az, aki hazudott?

Június harmadika,
A végső kínzás napja.
Miért rágódom rajta?
Akkor még a rádió is szólt a suliban.

Na, ha már 1 hét és tortúra, akkor nézegettem egy kicsit a suli honlapját. Eddig semmi hír "elvileg-Fekete-vezetéknevű" tanárnőről, sem a többi tanárról, de egy biztos, Baltás visszatér! Oké... inkább 8.-ban is kihagyom az erdei iskola survivalt. Azon a héten (akkor már nem kell a felvételi miatt görcsölni) inkább máshová utaznék. Nagy álmom, hogy ebben a tanévben elmehessek Észak-Európába. Bárcsak, sikerülne!
Mivel 1 hét és iskola, sokat gondolkozok azon, hogy hogyan koptassam le magamról Liát. Egyszerűen nem akar leszállni rólam az a mosolygó halál! Bárcsak egyedül ülhetnék és nem menne az agyamra, de azért azt sem akarnám, hogy a végén a "vodkacsempésző" Melindához üljek. Sajnos új osztálytárs nem fog jönni, de úgy is mindegy, mert az osztálytársaim úgy is azonnal mindent elmondanának rólam, még azokat is, amiknek a fele se igaz.

Legközelebb vagy augusztus 29.-én vagy szeptember elsején jelentkezem!
Hozzászólások száma: (0)

Fura álmok #2 (egyre betegebb)

2016-08-21 21:00:59
1. A JÖVŐ APOKALIPSZISE
Nem tudom mi van velem, de a mai álmom nagyon beteg volt. Szó szerint leszúrtak benne!!! Az álmomban volt egy térkép és a világ háromnegyede a Szovjetunióé volt és össze-vissza voltak a kontinensek. Pl, míg Magyarország ott volt a szokásos helyén, viszont tenger vette körül, addig Európa többi része totál keleten feküdt (kb. Japán és Alaszka helyén). Az én szerepem az volt, hogy egy pajtában bujkáltam a sivatag közepén, mert egy őrült nő le akart szúrni. Megtalált és elkezdtünk verekedni. Nálam is volt egy kés, azzal megvágtam a nő nyakát, de nem történt semmi, csak jobban bevadult. Szerencsére kiszabadultam a karmai közül és elmenekültem, de ugye ez egy álom, szóval futni nem tudtam. A végén feladtam és a nő utolért. "Jól van, szúrd át a szívemet" gondoltam és megtörtént. A nő leszúrt. Tök fura volt, mintha tényleg meghaltam volna. Olyan furcsa érzés szelte át a testem, elsötétült előttem a világ és a földre rogytam. De azután szellem lettem és láttam, hogy engem siratnak és azt mondogatják, hogy hős voltam, mert valami nagy tettet hajtottam végre. Aztán odamentem egy idős hölgyhöz és megmondtam neki, hogy nyugalom, meg fogom őt látogatni. Ijesztő. Mintha a nagyon távoli jövőt álmodtam volna meg: a szárazföld egy óriási sivatag lett, vándoroltak a kontinensek, új határokat rajzoltak, háború mindenfelé. Oké, ez hülyeség!

2. FEKETE TANÁRNŐ
Ezt még a hónap elején álmodtam. Szerencsére sokkal nyugisabb volt, mint az előbbi.
Az osztályteremben voltunk. Iskolakezdés. Ugyanott ültem, mint hetedikben, gondolom, ugyanúgy Lia társaságában. Szokásos első nap a suliban, bejön az életveszélyes ofőnk és rövid tájékoztatót tart az idei iskolaév menetéről. De most nem csak az ofő jött be, hanem 3 másik tanárnő is. Közülük kellett kiválasztanunk, hogy melyikük legyen az új magyartanárunk. Sorjában be is mutatkoztak. Az első egy borzalmasan szigorú tekintetű tanár volt, nagyon öreg, baromi zsíros hajjal és nagy görbe orral. Már elsőre látni lehetett, hogy az egyik legéletveszélyesebb tanártípusba tartozik. A második tanár, egy kerek arcú, barna hajú, kedvesen mosolygó tanár volt. Máris megszerettem. A harmadik tanárra nem is emlékeztem. Aztán az ofő mindenki kezébe nyomott egy kis kártyát, amint a tanárok nevei szerepeltek és mellettük egy üres négyzet, amik közül egyet be kellett ikszelni. Szavazólap. Egyértelműen a második tanárra voksoltam, de sajnos nem ő nyert. Az elsőre csak egy ember szavazott, a másodikra velem együtt nyolcan, viszont a harmadikra már tizennyolcan! Fogalmam sincs milyen természetű a tanárnő csak a hosszú fekete hajára és a vezetéknevére emlékszem: Fekete
Amúgy ha tényleg az új tanárunknak pont ez lesz a vezetékneve ez lesz rá a reakcióm: "AZT A ROHADT MI A FRANC EZ!!??? EMBEREK, MEGÁLMODTAM A JÖVŐT!!!" Ja, kb. ez.
Hozzászólások száma: (0)

Mennyből a pokolba D: (+ rokonnyelvek)

2016-08-19 23:54:29
Egy csodálatos világ, ahol mindenki normálisan bánik veled, kedvesek, nem mondanak rád semmiféle bántó szót, nem oltanak le, nem néznek hülyének. Ilyen világba csöppentem bele az elmúlt öt napban. De most már sajnos vége a csodának és kevesebb, mint 2 hét múlva jön ennek a világnak az ellentétébe csöppensz. Ahol szétoltanak, utálnak, hülyének néznek stb.
Jaj, most nem tudok komor dolgokról írni. Éppen eesti muusika-t hallgatok, vagyis észt zenéket. Imádom ezt a nyelvet <3 :D, meg a finnt is! Amúgy azt észrevettem, hogy Finnországban sokkal jobban szinkronizálják a legújabb Disney filmeket. A Frozen meg a Merida a bátor az baromi jó lett, meg náluk meg az észteknél a Zootopiát is fantasztikusan szinkronizálták, utána megnéztem a magyar előzetest és... teljesen más. Na, mindegy. Nekem személy szerint az észt jobban tetszik, mint a francia vagy az olasz. Az észtek utoljára 2012-ben énekeltek észtül a dalfesztiválon, a finnek is finnül. Tök jó lenne, ha jövőre mindketten a saját nyelvükön énekelnének. Biztos szavaznék rájuk. Az észteknél lehetne megint hasonló, mint a Kuula (2012, a magyaroknak mondjuk kicsit félreérthető és próbálj meg nem nevetni kihívás lehetett volna belőle, amúgy a kuula az azt jelenti észtül, hogy hallgat) vagy a 2009-es előadásuk (mondjuk az kicsit creepy volt). Olyannyira megtetszett ez a nyelv, hogy hobbiból elkezdtem tanulni, de eddig még csak néhány mondatot tudok. El is felejtettem, hogy hogy van az, hogy nem tudok észtül, majd ismétlek.
Oké, most nagyon messze mentem a valódi témától!
Na, szóval a rokonnyelveink csodálása előtt beszéltem arról, hogy az utóbbi 5 napot egy csodálatos helyen töltöttem, csodálatos emberekkel. Remélem sokáig fogom tartani velük a kapcsolatot. Most meg kevesebb, mint 2 hét és vissza kell mennem egy olyan helyre, ahol majdnem mindenki utál és újabb 9 hónapot elszenvedni ott. Ráadásul még ott van a felvételi is, amit én mostanában csak kivégzésnek hívok. Hát azzal nem fogok sokra menni, ha azt mondom szóbelin, hogy hobbiból tanulok észtül, de azzal már igen, hogyha azt mondom azért, mert szeretek nyelveket tanulni és franciát, olaszt meg spanyolt egy csomóan akarnak tanulni, a német meg nem hozzám való és én valami szokatlant és újat akartam tanulni. De most vissza a mostani sulimra, blah.
Lia, Tamás, Brigi... ismerős nevek ugye? Jönnek, azt a végén megölik a lelked. Ebben az évben hagyjanak már békén, úgy, mint hatodikban! Nekem már az is jó lenne, ha levegőnek néznének. És ezt két hónap tartogatás után muszáj volt elmondanom Liának, azt ő erre: "OMG! Ezt orvosolnunk kell! Nyugi, Angéla, nem hagylak egyedül!" Hm, jobb is lenne ha egyedül hagyna. Csak egymás agyára mennénk. Totál olyan, mint egy mosolygó halál. "Megvédelek meg melletted állok" közben meg rohadtul nem és a végén hátba is támad! És már kevesebb, mint 2 hét :( és mindenki gyűlölni fog :(!
Hozzászólások száma: (0)