Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 39278 látogatás 45 bejegyzés

Mennyből a pokolba D: (+ rokonnyelvek)

2016-08-19 23:54:29
Egy csodálatos világ, ahol mindenki normálisan bánik veled, kedvesek, nem mondanak rád semmiféle bántó szót, nem oltanak le, nem néznek hülyének. Ilyen világba csöppentem bele az elmúlt öt napban. De most már sajnos vége a csodának és kevesebb, mint 2 hét múlva jön ennek a világnak az ellentétébe csöppensz. Ahol szétoltanak, utálnak, hülyének néznek stb.
Jaj, most nem tudok komor dolgokról írni. Éppen eesti muusika-t hallgatok, vagyis észt zenéket. Imádom ezt a nyelvet <3 :D, meg a finnt is! Amúgy azt észrevettem, hogy Finnországban sokkal jobban szinkronizálják a legújabb Disney filmeket. A Frozen meg a Merida a bátor az baromi jó lett, meg náluk meg az észteknél a Zootopiát is fantasztikusan szinkronizálták, utána megnéztem a magyar előzetest és... teljesen más. Na, mindegy. Nekem személy szerint az észt jobban tetszik, mint a francia vagy az olasz. Az észtek utoljára 2012-ben énekeltek észtül a dalfesztiválon, a finnek is finnül. Tök jó lenne, ha jövőre mindketten a saját nyelvükön énekelnének. Biztos szavaznék rájuk. Az észteknél lehetne megint hasonló, mint a Kuula (2012, a magyaroknak mondjuk kicsit félreérthető és próbálj meg nem nevetni kihívás lehetett volna belőle, amúgy a kuula az azt jelenti észtül, hogy hallgat) vagy a 2009-es előadásuk (mondjuk az kicsit creepy volt). Olyannyira megtetszett ez a nyelv, hogy hobbiból elkezdtem tanulni, de eddig még csak néhány mondatot tudok. El is felejtettem, hogy hogy van az, hogy nem tudok észtül, majd ismétlek.
Oké, most nagyon messze mentem a valódi témától!
Na, szóval a rokonnyelveink csodálása előtt beszéltem arról, hogy az utóbbi 5 napot egy csodálatos helyen töltöttem, csodálatos emberekkel. Remélem sokáig fogom tartani velük a kapcsolatot. Most meg kevesebb, mint 2 hét és vissza kell mennem egy olyan helyre, ahol majdnem mindenki utál és újabb 9 hónapot elszenvedni ott. Ráadásul még ott van a felvételi is, amit én mostanában csak kivégzésnek hívok. Hát azzal nem fogok sokra menni, ha azt mondom szóbelin, hogy hobbiból tanulok észtül, de azzal már igen, hogyha azt mondom azért, mert szeretek nyelveket tanulni és franciát, olaszt meg spanyolt egy csomóan akarnak tanulni, a német meg nem hozzám való és én valami szokatlant és újat akartam tanulni. De most vissza a mostani sulimra, blah.
Lia, Tamás, Brigi... ismerős nevek ugye? Jönnek, azt a végén megölik a lelked. Ebben az évben hagyjanak már békén, úgy, mint hatodikban! Nekem már az is jó lenne, ha levegőnek néznének. És ezt két hónap tartogatás után muszáj volt elmondanom Liának, azt ő erre: "OMG! Ezt orvosolnunk kell! Nyugi, Angéla, nem hagylak egyedül!" Hm, jobb is lenne ha egyedül hagyna. Csak egymás agyára mennénk. Totál olyan, mint egy mosolygó halál. "Megvédelek meg melletted állok" közben meg rohadtul nem és a végén hátba is támad! És már kevesebb, mint 2 hét :( és mindenki gyűlölni fog :(!
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!