Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 38594 látogatás 45 bejegyzés

Részlet az új regényemből...

2016-03-28 00:38:08
Nem, ennek a bejegyzésnek a címe nem átverés és nem is csak tervezgetés! Én most komolyan az új regényemből fogok részletet írni! Igaz, hogy ez már túl van a prológuson, de kíváncsiságot akarok bennetek ébreszteni, ezért a 6. epizódból fogok részletet másolni. Ez még csak a vázlatfüzetemben volt eddig benne (Az a füzet amúgy tök jól néz ki! Vastag, spirálos és a borítója úgy néz ki, mintha Anglia és Franciaország dolgozott volna rajta (a Hetáliás emberek ezt gondolom értették), muszáj volt megvennem!) Na, azok az emberek, akik bármiféle borzalmat képesek elolvasni, azoknak ajánlom, hogy most tapadjanak a szemükkel a monitorra, mert itt olyasfajta baromságok lesznek, hogy olyat csak én tudok írni! Aki nem tudja miről van szó, annak ajánlom az "Egy elképzelt csapat" című bejegyzésemet. A csapat az remélhetőleg a fejlécképen látható is! Oké, mindenki készen áll, akinek volt annyi bátorsága, hogy ezt elolvassa? Ha igen, akkor sok sikert!

Oké, rövid kis ismertető az elején, hogy nehogy elkattintsatok:
Előtörténet: Van egy fehér hajú nő, aki négy különc gyermeket kiválasztott, hogy csapatot alkotva küldetéseket hajtsanak végre. A gyerekeknek különleges extra képességeket is adott.
Szereplők: A fehér hajú nő (kor: ismeretlen), Henrik (kor: 15 év) és Rita (kor: 13 év)
Figyelmeztetés: Magyarázni nagyon borzasztóan tudok, szóval vigyázzatok a magyarázós részeknél! Ja, és a kommentálást azt sosem bírom ki, amikor valamit másodjára írok le szóval, bocsika!
A regény címe: Légy örökké különleges
Az epizód címe:
6. Epizód
Első küldetés: A CD
(részlet)

Henrik és Rita már megint a Szálláson volt. Több nap is eltelt azóta, mióta utoljára itt jártak.
(Megjegyzés: A Szállás a csapat bázisa)
- Gratulálok, ti vagytok az elsők, akiket egy küldetéssel bízok meg - mondta a fehér hajú főnök.
- Mit kell majd csinálnunk? - kérdezte félénken Rita.
- Hová kell mennünk? - kérdezte Henrik. - Holtak világa? Valamilyen párhuzamos világba, ahol háború folyik? Netán, a Démonvilágba?
(Megjegyzés: A Henrik által felsorolt világokat már régebben kitaláltam. A Holtak világát legkésőbb, a háborúsat az egyik regényem átalakításánál, a Démonvilág meg a személyes kedvencem. Majd szeretnék egy olyan regényt írni, ami csak ott játszódik!)
- A Démonvilág az jó lenne - helyeselt izgatottan Rita.
- Egyik sem talált - rázta a fejét a vezető. - Ezeket a világokat összezavarhatnátok a jelenlétetekkel.
- De miért?
A nő nagyot sóhajtott.
(Megjegyzés: Fura magyarázás alert! Ha valaki megérti, hogy mit írtam, gratulálok!
- Bonyolult, de megpróbálom elmondani. Minden világ valamennyire párhuzamos a miénkkel, szóval ott is él egy másik Rita és egy másik Henrik. Ha találkoznátok velük, felborulna az egyensúly és ennek beláthatatlan következményei lehetnek, ezért nem szeretném, ha a párhuzamos világokban küldetéseznénk.
(Megjegyzés: Eddig érthető volt? Az álom világos cuccnál már nem lesz az! Amúgy ezt a párhuzamos világos dolgot azért találtam ki és azért mondja a fehér hajú nő, hogy csak valamennyire, mert nem lehet tudni, hogy ki melyik világban jelenhet meg. Lehet, hogy csapat egyik tagjának nincs párhuzamos karaktere az egyik másik világban, de valamelyiknek meg igen. Azt tervezem, hogy Henriknek nem egy démon lesz az inkarnációja, hanem az a démon a Démonvilágban lévő párhuzamos karaktere lesz. Na, folytatom a sztorit!)
- És, ha nem találkoznánk a másik világi önmagunkkal?
- Megoldható, de kockázatos.
- De akkor hol fogunk küldetésezni? Ne mondja már, hogy a saját világunkban!
- Az is lehet, hogy a ti világotokban is lesznek küldetések, de most az Álmok világába fogtok menni.
- De az is egy párhuzamos világ, nem?
- Nem egészen. Az Álmok világa a ti és a párhuzamos világok között helyezkedik el, mint a vírusok az élő és az élettelen között. Ez azért van, mert ez a világ az álmokról szól, akár a saját álmaitokról is! Nos, az ember szokott teljesen reális dolgokról is álmodni, de van, amikor tud repülni vagy valami nagyon szokatlan helyen találja magát. Kiszámíthatatlan, hogy hova jutsz, ezért is nincsenek párhuzamos világi ének. Ugye milyen bonyolult? Látom, hogy értetlenül néztek rám!
- A vírusos részig egész jól megértettem, de utána kicsit összezavarodtam. Szerintem így is oké, a lényeg megvan.
- Szóval, az Álmok világába megyünk. De, ha ez a hely kiszámíthatatlan, lehet, hogy nem is oda érkezünk, mint ahová akartunk volna - állapította meg Henrik.
- Erre is van megoldás - mondta a nő. - kifejlesztettem egy olyan szobát, amellyel a kívánt álomba juthattok. Nekem csak az adott helyszínt kell beírnom az ajtó külső részébe és ennyi, ti már ott is vagytok, ahol kell!
- Aha, és hol van az a szoba?
- Kövessetek!
A nő felállt a trónról és egy kicsiny szobába vezette a gyerekeket. A mérete kb. akkora lehetett, mint egy kisebb szaunáé.
- Íme, ide kell majd belépnetek!
- Először is mondja el, hogy miféle álomban is leszünk és mit kell csinálnunk! - utasította a nőt Rita.
- Igen, ezeket a fontos infókat kihagyta! - mondta Henrik.
- Épp most akartam elmondani - védekezett a nő. - A küldetésetek egy CD megszerzése. Ritának az helyszín nagyon ismerős lesz, hiszen az ő egyik álmába fogtok elutazni.
- Maga honnan tud az álmaimról? - akadt ki Rita.
- Én minden csapattag álmáról tudok, sőt, akárkinek az álmaiba is beleláthatok, ha akarok és figyelem őket alvás közben. Még egy érdekességként azt is elmondom, hogy a szellemek meg tudnak jelenni az élők álmaiban. Ezt leggyakrabban azok szokták csinálni, akiknek valamilyen szeretett hozzátartozójuk van.
- Wow! - csodálkozott Rita. - Akkor már tudom az okát annak, hogy a halott családtagok miért jelennek meg az élő hozzátartozójuk álmaiban!
- Ez inkább ijesztő! - borzongott meg Henrik. - A szellemek figyelnek téged alvás közben!
- És mi lenne, ha a démonok figyelnének?
- Az más tészta! Maximum a rémálomhozó démonoktól kell olyankor parázni. Mi lesz a következő? A szellemek gondolatolvasóak?
- Eltaláltad! - nevet a nő. - Gondolatolvasók is vagyunk!
Most már Rita is megijedt.
- Ajaj, ha a tabu témáimba belemer nézni... - gondolta rémülten.
- Abba inkább nem is nézek bele, Rita!
- A csudába! Kiolvasta!
- Pontosan, hogy néz ki Rita álma? - kérdezte Henrik. - Nem akarok semmiféle kellemetlen meglepetést.
- Nyugalom, Henrik, az álom egy egyszerű szavannában játszódik - mondta a nő és elkezdte ismertetni a küldetést. - Van ott egy rozoga ház, a közvetlen közelében pedig egy lepukkant lakókocsi. Abban a lakókocsiban található a CD, amit meg kell szereznetek. Pontosan a bejárattól balra, egy hűtőszekrény tetején látható. Vigyázni kell, mert a lakókocsiban lakik egy nő, akit Rita nagyon jól ismer és inkább elkerülné a találkozást. Miután megszereztétek a CD-t, azonnal oda kell rohannotok egy pár száz méterre lévő, kétszintes, fehérre festett házhoz. Rita ezt a házat szintén jól ismeri, hiszen ott élte le gyermekkora nagy részét. A ház a költözés utáni állapotban van, mielőtt még kihirdették volna az épület eladását, szóval szinte üres. Be kell szaladnotok az ottani nappaliba. Ott találtok egy kanapét, amit még akkor nem vittek el. Az ágyneműtartójába kell majd beugranotok és visszajuttok ide. Ha esetleg véletlenül valamelyikőtök is bajba kerülne és nem tud a célhoz elérni, a másik tegye be a CD-t a kanapé mellett található hifi-torony lejátszójába és tíz másodperc után automatikusan a Szállásra kerültök. És, hogy mi lesz a CD-vel? Azt csak akkor menthetitek meg, ha a lejátszás elindítása után, négy másodperccel utána veszitek ki! Ha ez nem sikerül, a küldetés megbukott, pedig nekem nagyon kell az a CD! Megértettétek?
A másik kettő bólintott.
- Rendben, akkor lépjetek be a szobába!
Rita és Henrik engedelmeskedett. A nő bepötyögött valamit az ajtón látható kijelzőn. A két gyerek hirtelen Rita álmában találta magát.

Folytatjuk?

Na, folytatni biztos, hogy fogom, de nem itt! Ide esetleg akkor írok részleteket, ha tetszik és többet akartok, szóval várom a hozzászólásokat! Köszönöm azoknak a bátor embereknek, akik elmerték olvasni ezt a furcsa bejegyzést! Órákat dolgoztam rajta, látszik is, hogy már az éjszaka közepe van :D! Tényleg nagyon köszönöm, aki időt mert erre fordítani <3!
eddig 1 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
szomorító írta:
Dátum 2016-03-28 01:50:42
Na hát ő na a kíváncsiságom ki lett elégítve, és szerintem senki nem mondhatja, hogy nincs képzelő erőd :D
Szóval tetszett, és a magyarázásnál volt, hogy most mi a tosz van, de azért össze kapartam a dolgokat, azt tudni kell, hogy én mint lustaság nem olvasok, hanem a gép fel olvassa nekem és így azért nehezebb követni a dolgokat, szóval egész érthető volt. Viszont ez nagy szemétség volt, hogy kiragadtál a közepéből egy részt, te nagyon játszol a kíváncsiságommal xDDD

Talán nekem azért jött be mert én is egy kissé elrugaszkodott vagyok a földtől, bár mondjuk én nem gondolkodom párhuzamos világokban meg démonokban, de a határok a képzelet számára nem ismertek. Folyt pls.