Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, az osztályközösségi rangsor legalján álló lány szeméből. Milyenek az osztálytársak és milyenek a tanárok? E blogot mindenki olvashatja, kivéve az osztályom!

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 32873 látogatás 46 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Az életveszélyes tanáraim!

2016-03-23 22:22:39
Haladok az új regényemmel. Igazából, még csak 30 A5-ös oldalt írtam tele 12-es betűtípussal és egy illusztrációval, de haladok.
Tudom, hogy legtöbbször csak negatív dolgokat írok és önsajnálkozom, de valahol ki kell írnom magamból a dolgokat és, ha épp a gép van kéznél, akkor jöhet a blog, ha már a videózós élet nem vált be. De, most is valami negatív dolog következik, melyet én úgy hívok "Elcsesztem az életem!"-sajnálkozás. Ja, én már a sajnálkozásokat is másképp nevezem! Itt van néhány példa:
A tanár leggyakoribb sajnálkozása a "Mennyire el vagyok keseredve!"-sajnálkozás, amit általában a dolgozatok kiosztása előtt használ.
A lányoknál ez gyakori szokott lenni, és magamban én is szoktam használni, a "De ronda vagyok!"-sajnálkozást.
Oké, kettő elég is lesz!
A mai bejegyzésben a jegyeimről és az életveszélyes tanáraimról lesz szó. Megnéztem a jegyeim átlagát és, hogy is mondjam, kib*s**** [email protected] állok a legtöbb tárgyból, tisztelet a kivételnek, azaz a törinek, ami szerintem a legkönnyebb tantárgy az egész világon, ha jó a tanárod! Még a rajznál is könnyebb! Ha elmarad a töri én megbolondulok. Nemrég elmarad két hétig és most is! Ez nem igazság! Miért pont a töri! Le is vagyunk belőle maradva! Legszívesebben az összes kémiaórát kicserélnék törire, sőt szinte az összes tanórát! Csak töri ezerrel, meg persze angol és némi informatika, mert az mindenképp szükséges az élethez, ja, és még egy kis matek és irodalom is, de nem az unalmas része, nyelvtanból meg tudok helyesen írni, szóval az mehet az 5. osztályosoknak, mert ők azok, akiknek borzasztó a helyesírásuk (tisztelet a kivételnek)!
Oké, miután végre kiábrándultam a történelemből, folytatom a sztorit. Szóval, szinte mindenből nem úgy állok, mint ahogy kellene. Az összes természeti tantárgy négyes, sőt minden fontos tantárgy négyes, kivéve a töri és talán az angol! Szívás!!!! Ráadásul a kémia az 3-as!!! Na, azt a tantárgyat gyűlölöm a legjobban! Totál sötét vagyok belőle, és itt jönnek képbe az életveszélyes tanártípusok! 3-at fogok említeni a saját tapasztalataim szerint, toplistát állítva róluk.

3. "Minden jó, de, ha már baj van azt letojom magasból. "
Ez az osztályfőnökökre jellemző. Az öcsémé és az enyém is ilyen. Mindenki legyen happy, de amikor az öcsémre nyomul a padtársa és össze kell, hogy verekedjenek, mert már annyira felidegesítik magukat, valamint az öcsém és még néhány ember kivételével az egész osztály egy csapat idióta, őt az nem érdekli, sőt észre se veszi! Na, ez emiatt veszélyes. Azt nem tudom, hogy a tanulásban az-e. Az öcsém ofője volt félévig a föcitanárom. Igaz, hogy elég monotonon magyarázott, de legalább majdnem kitűnő voltam a tantárgyából! De a mostani tanárom... brrr...

2. "Laza vagyok, leordítom a fejedet és, ha te is feleselsz akkor én is!"
Ez a típus illik a mostani földrajztanáromra. Nagyon laza, de egyben rendmániás is. Szeretem Liát bámulni dolgozatírás közben, nem tudom, bírom azt, hogy milyen képeket vág közben, erre a tanár már le is ordítja a fejemet, hogy ne másoljak. Basszus, én csak rutinból odanéztem! Oké, ez volt a leggagyibb kifogás, amit valaha is elsütöttem volna, de mindegy. Aztán a tanárúrnak még ott van a "fagyi vissza nyal"-stílusa. Pl. dogában odaírom, hogy nem voltam ott, amikor ezt vettük erre ő "Én meg elsőben nem voltam ott, amikor a 2-est a 3-ast és az 5-öst vettük, ezért csak 1-est és 4-est tudok adni :)" "Hogy rohadna meg, a "fagyi vissza nyal"-stílusával együtt!"-gondoltam, mikor megkaptam a dolgozatomat. És azt még nem mondtam, hogy minden osztályban kiszemel magának egy áldozatot, akit év végén meg akar majd buktatni és mindent elkövet ezért. Ettől a tanártól még Tamás és Ricsi is fél! Az a legijesztőbb, hogy Lia imádja őt és szerinte a tanárúr tök szexi. Brrrrr.... Szerintem meg a tanárúr egy egy beszólogató, erőszakos, ordítozó ember, aki még mindig úgy érzi magát, mint egy laza, rossz tinédzser, csak éppen, hogy rendmániás!

1. "Nekem tök mindegy, hogy kinek milyen jegye van, csak dobd ide a fizetésem és hadd húzzak haza!"
Íme, a kémiatanárom stílusa, aki tényleg mindent [email protected] magasból! Nem érdekli, hogy a diákok megértik-e azt amit mond és tanít, nem érdekli, hogy kinek milyen a jegye, ráadásul még a dolgozatokat se osztja ki! Olykor még a jegyet se mondja el, csak beírja az elektronikus naplóba! Az sem érdekli, hogy hányan fognak megbukni! Azt mondja, hogy a gyerekek korrepetálják egymást! Még jó, hogy nem a szülők! A mai világban az osztálytársak túl lusták egymás korrepetálásához, sőt, valamelyiknek még ideje sincs erre! Lia is ezért fog megbukni kémiából. A tanár érthetetlenül magyaráz, nem is lehet megtanulni azt, amit lediktál velünk, mert minden össze-vissza van és, ha még a tankönyv is rossz, akkor már tényleg beüt a katasztrófa! Örülök, ha 3-as leszek év végén, csak az a gond, hogy akkor a felvételin engem lehúznak a WC-n és nem fogok az ország legjobb szakgimnáziumába bekerülni, a fenébe is!

Nektek vannak életveszélyes tanáraitok? Írjátok meg kommentben!
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!