Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, az osztályközösségi rangsor legalján álló lány szeméből. Milyenek az osztálytársak és milyenek a tanárok? E blogot mindenki olvashatja, kivéve az osztályom!

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 32936 látogatás 46 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Dolgozatmánia! 2. rész (+versrészlet)

2015-12-20 23:03:41

    Nagyon unatkoztam, szóval már ideje írnom is ;)

    A kémiaTZ-m furcsa mód 2-es lett. Nem értem Katona tanárurat. Amikor úgy írom meg a dogákat, hogy a bőgéstől szinte már nem vagyok magamnál, 4-est ad, de amikor simán megírom 2-es lesz. Mit ronthattam el?

    A töri témazáróm természetesen ötös lett és most sokkal jobban sikerült, mint az előző. Imádom a törit :)! 

    A 3. doga, amit írtunk azon a keddi napon, az irodalomTZ volt. Az utolsó feladatban le kellett írni A kőszivű ember fiai című filmnek a tartalmát és azt is, hogy hogy tetszett. Én olyan véleményt írtam, ami kilógott a sorból. Szerintem Baradlayné rosszul döntött fiai sorsáról, mert ha a fiúk tovább maradtak volna szolgák, nem lett volna a végén halál! Lia sírt is a film végén, mert pont az a srác halt meg, akibe "szerelmes" volt, mert úgy nézett ki, mint Ausztria a Hetaliában (anime). Amúgy szerintem is helyes volt csak azt utáltam, hogy mindig ideges volt a háború miatt és pont ő áldozta fel az életét! 

    De ami a legjobban kiakasztott az Jutka véleménye volt a fogalmazásomról. A szerdai irodalomórán mondot pár szót a jó fogalmazásokról. Például Liáénak nagyon örült, mert ő jókislány módjára méga  könyvet is elolvasta! Az én fogalmazásomat pedig rossz példának hozta fel :(. A mondataiból azt szűrtem le, hogy túl szlengesen írtam. Elfeledkeztem arról, hogy dolgozatot írok. Ez amúgy tényleg gyakran előfordul, mert szinte mindegyiket végigkommentálom írásban. Erre kitűnő példa a fizika röpdolgozatom. Abba ilyeneket írtam: 

    - Több adat? A tankönyvből néztem.

    - És hol a többi adat? Ja, megvan! (ide a tanár ezt írta: :) )

    - Igazából a tankönyv 11344 kg/m3-at ír, de biztos a feladatban kerekíteni kellett. 

    - Itt is ugyanaz. Kerekítettek vagy mi. Talán a tankönyv rossz. 

    De most már térjünk vissza az irodalomTZ-re. Szóval, Jutka igazából név nélkül mondta ezeket, de én tudtam, hogy engem oszt ki. Valami ilyesmit mondot:

    -- "Baradlayné nagyon rosszul döntött fiai sorsáról" Hát, én nagyon elgondolkodnék. Inkább nyalnád az osztrákok seggét, minthogy kiállj a hazádért? Hogy képzelted ezt? Gondolkodj már el egy kicsit erkölcsien!

    Meg azért is nagyon dühös, volt hogy Ricsinek írtam a Richardot, mert nem tudom, hogy Richardnak vagy Richárdnak kell-e írni. 

    -- Egy dolgozatban illendő lenne kiírni a teljes nevét! Nem vagyunk négy évesek a homokozóban, hogy becézgessünk! - osztott ki emiatt. 

    Miért csinálja ezt velem? Nem lehet saját véleményem a regényről és a filmről? Igaz, hogy a magyarok 99%-a kiállna a hazáért, de én inkább lennék csicska, hogy biztonságban lehessek! Inkább élnék elnyomás alatt a "sötét oldalon"! Ez csak egy érdekes saját vélemény, nem kell leordítani miatta a fejem! 

    A mi iskolánk sajnos olyan, hogy aki kiáll a sorból azt elítélik. Mindig ez lesz? Gimiben is? Én különc akarok lenni! Dühömben nemrég írtam is egy verset. A különcök világa

(részlet)


Későn írok, mert én úgy szeretem,

Háromnegyed tizenegy, mire befejezem

Ne! Én még írni akarok!

De már olyan kialvatlan vagyok.


Délelőtt lázadok irodalomból.

A saját véleményemet mondom.

Nem akarok elnyomás alatt élni!

De veszélybe se szeretnék kerülni!


Küzdök a magyartanárral.

A belső hangom azt mondja: Lázadj!

Szabad stílust akarok

És teremteni egy új kort!

 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!