Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, az osztályközösségi rangsor legalján álló lány szeméből. Milyenek az osztálytársak és milyenek a tanárok? E blogot mindenki olvashatja, kivéve az osztályom!

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 32890 látogatás 46 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

A karácsonyi vásár

2015-12-11 16:48:42

     Fú, hol is kezdjem a beszámolómat? Annyi minden történt... 


     Elősször is úgy volt megbeszélve, hogy 4. óra után elengednek minket kipakolni, de nem így jött össze. Jutka 5. órában megnézette velünk a Kőszivű ember fiait filmben ugyebár, ami kész kínzás volt, mert az egész egy akkora nagy kutyulék volt, hogy annál nagyobbat még én se tudok írni. És az bizony nagy szó! Olyan 35 perc körül Jutka csak kiengedett, szóval megúsztuk a fárasztó beszédét. 

     Zoli már ott volt. Szerencsére foglalt asztalt. Észrevettük, hogy a mellettünk lévő osztálytársai narancslevet meg kólát önt műanyag poharakba, holott az volt a szabály, hogy csak saját készítésű cuccokat lehet árulni és kaját csak becsomagolva! Ezt általában sokan megszegik. Ez volt a 3. karácsonyi vásárom, szóval tudom. 

    Elősször így pakoltunk ki, elfoglalva egy egész asztalt: 

A képen becsomagolt sóliszgyumás mécsesek, kókuszgolyó, a karácsonyfa díszeink és a rajzaim láthatóak. Aztán észrevettük, hogy az asztalon egy határolóvonal is van, a felügyelők is megjöttek, akik jól leordították Zoli osztálytársainak a fejét, mert ők 2 egész asztalt is elfoglaltak. Mivel megijedtünk. gyorsan csak az egyik térfélre pakoltunk, hogy másnak is legyen helye. Az öcsém kicsit igazságtalannak találta, hogy 200 Ft-ért nem egy egész, hanem csak egy fél asztalt kaptunk. 

    Jutka megkért minket, hogy áruljuk a zsákbamacskáit. Valahogy csak el tudtuk helyezni, de később kibontottuk a dolgokat. Leginkább mécsest és bögrét találtunk benne. A 2 bögrét az egyik angoltanárnő meg is vette. Eredetileg 200-ért kellett volna árulnunk Jutka dolgait, de lecsökkentettük 100-ra.  Remélem, nem fog haragudni! Elvégre, azt mondta, hogy bárhogy árulhatjuk csak áruljuk. 

     A könyvtárszakkörös barátnőm megvette az egyik rajzomat. És ő volt az 1. vásárló, szóval 50 Ft-al olcsóbban odaadtam neki. 

        Ez a kép kissé homályos lett, de rajta van a megmaradt két rajzom, és belelógnak Jutka mécsesei is. 

    Aki még sokszor megfordult nálunk az Zoli osztályfőnöke, a földrajztanár volt, akinek az én osztályomból szerintem én vagyok a kedvence, mert egyedül csak én bírom 5-ösre megírni a témazáróit. Még a stréber Antalt is le szoktam körözni, aki mindig magol! Nem tudom hogyan, tegnap volt a második alkalom, hogy egy 10/11-es nehézségű TZ-re egyedül csak én kaptam 5-öst! Hogyan?! 

    A föcitanárúr megvette Jutka (asszem gesztenye illatú) gyertyáit, amik ezen a képen láthatók: 

       A karácsonyfadíszekből csak az öcsémé kelt el! PONT AZ ÖVÉ! És a föcitanárúr vette meg. 

   A kókuszgolyók közül kettőt megettünk, az egyiket ingyen adtuk, a többit eladtuk. 

      Lia totál le volt égve, ezért csórt valamit valamelyik pulttól, és azokat adogatta el. Sikerült is neki. Ez teljesen Liára vall. Ma például 1-est kapott fizikából, mert nem tanult. Tegnap meg megverte Major Gábort, amit Matyi levideózott és kirakta a Viber csopiba. Lia valamelyik osztályársamtól megkapta Facebook-on, amit a szülei is megláttak, és nagyon leszidták. Na, ezért is veszélyes a Facebook! Vajon Lia szülei mit fognak szólni a fizika 1-eshez? 

    Leginkább Jutka cuccait vették meg, a bevételünk kétharmada abból származott, szóval én és Zoli összesen kb. 1000 Ft-ot kerestünk. + Jutka cuccai kb. 500, és még anyától kaptunk váltópénzt, ami olyan 200 köeül lehetett. 

     Zoli elment megnézni az osztályukban folyó bulit, amit már 3 hete tervezgettek. Egy videóval jött vissza az aulába, amiben egy világító hangszóró üvölteti a zenét, és rengeteg kaja volt. Na, ez engem megfogott, szóval összepakoltunk, és otthagytuk a vásárt. 

      A buliba engem is beengedtek. Nálunk nem szokott lenni ekkora buli. Az öcsémék osztályfőnöke szuper! És mivel mindig 5-öst ad a föcidolgozataimra én is imádom! Előtte még felvittem Jutka eladatlan dolgait a tanáriba, és akkor jött a meglepetés. A tanáriban 1 pedagógus volt, a töritanárnő Hajnalka néni! Mikor már menni készültem egy megdöbbentő dolgot mondott nekem az öcsémmel kapcsolatban, nem rosszatt, de ezt nem részletezem. Azért azt leírom, hogy Zolinak az 1. osztálykarácsonya igen emlékezetes lesz.

     Visszatérve az osztálybulira. Imádtam! Twistereztünk, de nekem még a pörgetés is nehéz volt. Ha még magyarul sem tudom, hogy melyik a jobb és melyik a bal hogyan is tudhatnám angolul? :D 

     Zolival bevágtunk egy zacskó chipset, aztán baracklevet is ittunk. Rengeteg volt belőle. Tényleg egy csomó kaja volt! 

      A következő képek a buliról készültek (a műsorszámban termékmegjelenítés található):

          

      

          Ennyi :) 

Amúgy, én jól szoktam érezni magam Zoli osztályával. Nem érdekel, hogy két évvel fiatalabbak nálam. Én még az alsósokkal is szívesen eljárok nyári táborokba.  

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!