Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, az osztályközösségi rangsor legalján álló lány szeméből. Milyenek az osztálytársak és milyenek a tanárok? E blogot mindenki olvashatja, kivéve az osztályom!

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 33071 látogatás 46 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Túléltem egy "életveszélyes" tesiórát!

2015-12-02 21:40:26

    A tegnapi tesióra kicsikét más volt. Az A-sok elmentek korizni, ezért mi, B-sek elfoglalhattuk az egész tornacsarnokot. A tesitanárnőnk, Dermesztő Zsuzsanna (ez fedőnév volt) kitalálta azt, hogy keverjük össze a kézilabdát az amerikai focival! Nos, kézilabda+amerikai foci=életveszély! Ennél már csak a jégkorong+amerikai foci+kézilabda lehet rosszabb! 

    2 csapatban játszottunk. Engem választottak utoljára, mert a földön kiterülve néztem a plafont, és nem vettek észre :P. Furcsa, pedig ott voltam az orruk előtt, csak nem lehettett eldönteni, hogy már tartozok-e egy csapatba vagy sem. 

     Nem értettem a játékszabályokat. Az amerikai fociból is csak annyit tudtam meg, hogy ha nálad van a labda mindenki rádugrik és szét akar verni, hogy megkaparincsa azt. Meg van benne valami olyasmi is, hogy a labdával rohanni kell egy kijelölt helyhez és ott lerakni. A mi kis játékunkban csak annyi volt a kézilabda, hogy olyan labdával dobálóztunk, és nem olyan speckó amerikai focissal. 

     Már akkor sikítottam, amikor 5 méteres körzetembe került a labda. Asszem Lia jól játszott, őt választották az elsők között. Mindenki rohant, egyik kapuból a másikba, a labda meg csak repült. Én egyhelyben bámészkodtam, utána odaszaladtam a dobogón ülő Balázshoz és Matyihoz. 

     Dermesztő Zsuzsa meglátta a két, sporttevékenységben nem résztvevő fiút, és azonnal elküldte őket a dobálódzó csapatba. 

     - Angi, tudom, hogy félsz a labdától, ezért velem együtt fogod figyelni, ha szabálytalanság történik - fordult hozzám a tanárnő. 

    Ja, aki a blogomon legelősször ezt a bejegyzést olvassa, annak mondom, hogy a fejemmel mágnesként vonzom a labdát. A legtöbb tesiórán mindig valami baleset ér, legtöbbször a fejemet találja el valami. Attól féltem, hogy ez a következő valami a kézilabda lesz. 

    Próbáltam figyelni, hogy milyen "szabálytalanságokat" vétenek a többiek, de honnan tudnám, hogyha nem tudom mik a szabályok? 

    - Nem fázol? - kérdezte pár perccel később Zsuzsa néni. 

    - N...nem - motyogtam. 

    - Ha van kedved, menj be a szertárba, és a polcról leesett labdákat pakold vissza! - tanácsolta a tanárnő, és én kis tétovázás után, be is rohantam az említett helyre. Szerencsém volt, hogy az osztálytársaim pont nem azon a térfélen passzolgattak éppen. 


  A szertároskodás amúgy jó volt. Találtam egy pár leeresztett röplabdát. Tudom, hogy a szertárban a labdáspolcok mellett van egy felfújókészülék. Bedugtam a csatlakozóját a felette lévő konektorba és bekapcsoltam. Furán zúgott, majd kikapcsoltam. Megpróbáltam beleilleszteni, az egyik röplabda kis lyukát, amit direkt azért találtak ki, hogy azon keresztül újra felfújhassák, és újra bekapcsoltam a készüléket. Sikerült felfújnom! Amikor már jó kemény lett, kikapcsoltam a gépezetet, a labdát pedig visszaraktam a polcra. Ezt egy másikkal is megcsináltam, de azt csak félig fújtam fel, mert elvileg engedély nélkül használtam a labdafelfújó gépet vagy mit. 

     Aztán még megnéztem, hogy a nagy medicinlabdák nehezebbek-e, mint a kisebbek. Épp ellenkezőleg, a nagyok alig 1 kilósak, míg a kicsik kb. annak négyszeresét is nyomhatják. A nagyobb, kék színű súlyzókat is rendberaktam, mert a legtöbb szét volt szórva. Szép piramist építettem belőlük :). 


    Mikor kijöttem a szertárból, már vége volt a meccsnek. Pakolás közben hallottam, hogy a tanárnő bíztatja a diákokat, hogy kezdenek belejönni. Sokan jól kiizzadtak. Megmondtam Zsuzsa néninek, hogy felfújtam pár röplasztit, erre ő megdícsért. Az órának vége volt, és túléltem! Nem ért baleset e veszélyes sport alatt, mert sikerült a szertárban maradnom. 

    Ha legközelebb is lesz ilyen, hogy elmehetek szertároskodni, megkeresem Peti szertárost, akit a kémiatanárúr oly sokszor emleget a feladataiban. Lehet, hogy Peti szertáros egy szellem, aki hajdan egy szertáros volt, de kémikus akart lenni, ezért mindenféle kísérletett végzett kénporral és konyhasóval. Célját sosem érhette el, csak a mi kémiatanárurunk szöveges feladataiban maradt meg. Az a tervem, hogy a tornacsarnok szertárában előkapom a telőm és lefotózom az egész területet. Lehetséges, hogy mikor a gellériában megtalálom a képet, rajta lesz Peti szertáros szelleme! 


    Az öltözőben Lia (megint) hozzámvágta, hogy szánalmas vagyok. Mindegy, legalább nem találtak el, és nem kellett már megint bőgnöm.          Amúgy Vince végül adott egy csokit, mert nemrég ugyebár ő dobott meg. Kedves volt tőle. Kár, hogy nem őt húztam ajándékozás-ügyben, mert hamarosan osztálykarácsony és minden osztálytársam húzott valakit, akit meg kell ajándékoznia. Én Alexandrát (fedőnevén Szandit) húztam, de elcseréltem, ezért most Zsombit (fedőnevén Szilárdot) kell megajándékoznom. Mindegy, neki úgy is tudom mit veszek, de Vincének meg lett volna a tökéletes ajándékötletem. Egy Dj-s polót terveztem volna neki, és egy CD-t, amin apukám BEST OF DUBSTEP mixe lett volna található. Ez egy díj is lett volna, mert szünetekben ő nyomatja a legjobb zenét az osztályban.

   


    Amúgy a hajam ma vágatták le. Ha lesz időm, rajzolok magamról egy képet. Szerintem nagyon nőies lett a kissé váll fölé érő, VALÓDI gesztenyebarna loboncom. Be is göndörítették, de majd kiegyenesedik, addig is idegesíthetem vele az öcsémet, mert a göndör fürtjeim nagyon zavarják őt. 


     Apropó. Vincére visszatérve, szerintem mégis megajándékozom azzal a dubsteppes CD-vel, mert szeretem azokat a számokat, amiket ő nyomat. Ő az egyik srác az osztályból, aki még jófej velem. Talán ezért is voltam belézúgva 5. osztályban. Kedvelem a humorát is. 5.-ben például mögötte ültem, és egyszer viccekkel levelezett velem órán. De az ő szíve ugyebár Jankáé, akivel egyértelműen összeillik, szóval nem is akarok ebbe belavatkozni. De azt a CD-t csak megcsinálom neki!!! 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!