Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, az osztályközösségi rangsor legalján álló lány szeméből. Milyenek az osztálytársak és milyenek a tanárok? E blogot mindenki olvashatja, kivéve az osztályom!

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 32940 látogatás 46 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Lia

2015-11-29 20:09:24

 Elősször is egy kép róla, amit most dobtam össze(digitális rajz):

Nem akartam leírást csinálni róla, inkább lerajzoltam :) ! Általában szeret úgy öltözködni, hogy kiemelje az alakját. Nagy melle van, de a többi testrésze deszka. 43 kiló és 160 centi. Ez BMI kalkulátor szerint túl soványnak számít, de akkor is le akar fogyni.


 Lia, a mérgező


 A kamaszpanaszon olvastam már a mérgező barátságról. Liára nagyon illik néhány tulajdonság. Hogy mik? Itt van pár példa:

   HÉTFŐ 

   - Fú, az apám olyan hangosan ordibált velem, hogy mindenki meghallotta - állt előttem, csípőre tett kézzel az aulában, mint minden iskolanap reggelén. - De te biztosan nem hallottad... amilyen bamba vagy! 

   Általában 7 körül már bent vagyok a suliban, Lia 8:45 körül szokott beérni. Mindig megáll előttem és mond valami gúnyosat. Amikor Leiner Laurától az 526 oldalas Bábel című könyvet olvastam, akkor volt a legrosszabb. 

   AMIKOR AZ AULÁBAN A BÁBEL-T OLVASTAM

   - Angéla, te még csak itt tartasz? - áll előttem már megint csípőre tett kézzel. Reggelente az aulában mindig fel kell néznem rá, mert korán érek be, és még van hova leülnöm. - Angéla, te szánalmas vagy! - ez a mondata mindig rosszul esik, mint a többi. - Nekem elég volt 2 óra, és máris kiolvastam! Hogy lehetsz ennyire lassú?
 

   SZERDA

   Délután később mentem haza, mert az aulában olvastam a Bábel utolsó 26 oldalát. 1,5 hét után már vissza akartam vinni a könyvtárba. Végre, kiolvastam! 

   - Yes! Végre! - újjongtam, aztán megláttam Liát, és odarohantam hozzá - KIOLVASTAM, KIOLVASTAM!!!! - üvöltöttem teli torokból. Aki hallotta, az mind hülyének nézett, de hát végre, Lia nem szekálhatott. Vagy mégis? 

   - Te hülye vagy - mondta rezzenéstelen arccal. - Még mindig szánalmas vagy. 

   Nem értem őt. Miért jó, ha 2 óra alatt olvasol el egy könyvet :( ? Akkor már csak sopánkodni tudsz, hogy vége. A könyv olyan, mint egy torta, minnél lasabban kell elfogyasztani, hogy sokáig megmaradjon a finom íz a szádban, és megtelt hassal fejezd be, hogy ne kívánj többet.


   Ő irányít 


   Nincs beleszólásom semmibe. Az iskola 1. napján is ő ültetett az utolsóelőtti padsorba. Aztán később Tamás is mögém került, hogy szivasson. Követnem kell minden stílusát.

   5. év végén az anime is így jött, bár, az pont jól sült el. Viszont Lia most szexuális, meleg animéket, yaoit és shonen ai-t akar nézni. Mostanában vonzódom a szexuális dolgokért. Apa szerint ez teljesen normális és amit ő mond, azt elhiszem. De 13 évesen biztos yaoit kéne nézni??? Ja, és normális az, ha egy 13 éves lány a szexről álmodik??? Mert ezutóbbi velem pont megtörtént az éjszaka! Lia szerint a yaoi egy csodálatos dolog. Fú, én júniusban meg pont abban a biztos hitben voltam, hogy sose fogok rajongani a yaoiért. Nem is szeretnék, de félek, hogy Lia magával fog ragadni, és én is rászokok, hogy csokolózó, huncutkodó animefiúkat bámuljak a telefonom képernyőjén. Brrrr... 13 évesen!!! 

   4. osztály óta vagyunk barátnők Liával. Sok veszekedésen vagyunk túl. Nem akarok vele veszekedni, mert az osztályban rajta kívül nem igazán van közeli barátom. Vera (fedőnevén Ramóna) is ott van, őt nagyon is kedvelem, de messze vagyunk egymástól. Az osztályban is meg helyileg is. Szeretek vele iskolákat keresgélni. Ezügyben rengeteget segítek neki. Jó lenne vele együtt kikötni az X. J. gimiben :). 

   Lia sokszort irányított már. Mellette nem igazán tudom elmondani a saját véleményem, mer mindig lehurrog, hogy "ez nem is így van" meg "az én ötletem a jobb" vagy " legyen úgy, ahogy én akarom, mert a tied baromság". 


   A tamásos piszkálás közben


   Kész, ennyi, Lia akkor szíven szúrt. Az előző bejegyzésemben szó volt arról, hogy Tamás mennyire szemét tud lenni velem és, hogy az egyik tanórán azt akarta, hogy mutogassam egy kicsit azt a bizonyos dolgot, amivel jobb esetben csak a nők rendelkeznek. Brrr... utálom Tamást! 

   Lia még azon az órán leállt Tamással sutyorogni. Már az is fájt, hogy a visszaszólásaimat végigröhögte. Biztos azt gondolta magában, hogy mennyi sokat szerencsétlenkedem és, hogy mennyire béna vagyok. Lia egyszer csak odefordult hozzám, és ezekkel a szavakkal szúrt belém: 

    - Angéla, a regényed szar! 

    - Ja, nagyon szar - mondta utána Tamás, mintha csak egy papagáj lett volna -, és ocsmány vagy - tette hozzá.    Összefoglalva: Lia számomra egy halálos méreg, de mivel ő az egyetlen közeli barátom, muszáj vele tartanom. Majd, ha elmegyek gimibe vagy szakgimibe, ott találok magamnak egy IGAZ barátot, aki mindig ki fog húzni a csávából, és sosem fogja azt mondtani rám, hogy szánalmas vagyok.


    De azért Liának is vannak beteges gondolatai


    Most felsorolok egy pár nagyon rossz ötletét:


1. "43 kiló vagyok. Jaj, ez már kövér! Meghíztam! Le kell fogynom!"

    - A szüleimmel megbeszéltem, hogy ne legyek befizetve reggelire, mert fogynom kell - jelentette ki az egyik reggel az osztályterembe bejőve. - Valószínüleg, ha még azt az étkezést is kihagyom, anorexiás leszek.

   És ezt csak úgy heppin kijelentette! Mosolygott is!!!! 


2. " Februárban leszek 13. Letöltök a telőmra egy pár durva képet, melyen fiú animekarakterek szexuálisan vonzódnak egymáshoz!"

   Jó, azért ez nem annyira beteg. Az ő dolga.... de 13 ÉVESEN???!!!! Liának szólnék: KÖNYÖRGÖM NEEEE!!! Álmodhatsz szexről, de, ha az apád meglátja azokat a képeket a telódon... 


3. "Gyűlölöm a húgaim" 

   Liának szólnék: Miért??????? Ha a szüleid meghalnak ki lesz az egyetlen támaszod a férjeden kívül, ha nem válsz el? A testvéreid! Velük éled le az életed! Ne utáld már őket!  

(Jól van! Személy szerint testvérszerető vagyok. Imádom a 11 éves kisöcsimkémet <3. A 4 éves hugicámat is, bár ő legtöbbször föl szokott idegesíteni.) 


4. Egy külön sztori: "Megverem Dánielt (fedőnevén Major Gábort)" 


    Erről majd egy külön blogbejegyzést írok. Nos, összefoglalva, talán én is mondok csúnyákat Liára. Ezen a blogon is alaposan kibeszéltem, de, hát... EZ EGY ISKOLADRÁMA! 

    Utóirat a yaoistáknak: A yaoival semmi bajom, de szerintem nem 13 éveseknek való. 

    Utóirat Liának, ha ezt a bejegyzést megtalálja: Ez egy vélemény volt rólad! Ha megbántottalak (tuti, hogy megbántottalak) bocsesz. Tudom, hogy végem van, de azért még december 4.-én kapok szülinapi ajándékot? (Oké, ilyen már nem is kérek tőled...) 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!