Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 34789 látogatás 45 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Tamás

2015-11-29 18:06:46

     Ebben a bejegyzésben az osztály legunszimpatikusabb gyerekről fogok beszélni, Tamásról. És pont mögöttem ül :(:(:(! Ezzel a sráccal még a tanárok se bírnak! Mindenkit kikészít! 


    Igazából nem mindenkinek unszimpi, mert valaki kifejezetten bírja, hogy olyan balhés. Minden tanárnak be mer szólni, kivéve Jutkának, a magyartanárnak. Jutkának amúgy több gúnyneve is van. Pl. Tekegolyó vagy Dinnye. A Dinnyét most nem a mellre, hanem a hasra kell érteni. Mivel Jutka a legszigorúbb, ráadásul nagyon öreg, vele nem lehet harcba szállni. Az óráin inkább mindenki kussol, és néz ki a fejéből, mert a tanárnő olyan monotonon magyaráz, hogy tavaly nyelvtanon be is aludtam rajta. 

    Tamás szeret a középpontban lenni. Jutka régen törit is tanított, de most jött egy fiatal tanárnő, és átvette a helyét. Olyan érdekes órákat tart, hogy azóta imádom a történelmet, viszont Tamás kikészíti idegileg. A másik balhés srác, Krisztián, akit csak a töritannő Kengurunak becéz (Krisz Ausztráliában nyaralt szeptember első 3 hetében, onnan a név) is balhés, de őt még csak vissza tudja fogni, de Tamással senki se bír. Mintha csak legyőzhetetlen lenne! 

    Pénteken a töritanárnővel beszélgettem. Szerintünk van Tamásnak egy gyengepontja, ami nem más, mint a szülői elbeszélgetés. Ha behívná a srác szüleit egy beszélgetésre, lehet, hogy minden lenyugszik. Erre már a szinte már túlzottan kedves matektanárnő is gondolt. Azért túlzottan kedves, mert minekünk, a rettegett, vásott, rendetlen matekcsoportunkból senkinek sem ír be. Szegény, egy kúltúrált iskolából jött át, és nem számított arra, hogy nálunk vannak olyanok, akik nagyon durván visszaszólnak a pedagógusoknak. 


 Tamás nem csak a tanárokat piszkálja, hanem más gyerekeket is.


  Szerinte ocsmány vagyok, a legocsmányabb a világon, és mindig piszkál. Az elején már írtam, hogy mögöttem ül. Rugdossa is a székem, de olykor a fenekemet is. A héten, kémiaórán nagyon felidegesített. Azzal nyagatott, hogy bepisiltem, pedig nem is. Néha olyan gyerekes tud lenni. 

   - Angéla... Angéla... Angéla... - szólogatott engem suttogva. Nagyon idegesített. Miatta nem tudtam követni a tananyagot. Hátrafordulgattam, hogy végre elhallgasson. - Bizonyítsd be, hogy nem pisiltél be! - ezután mindig ezt mondta. 

    Igazából tudtam, mire megy ki a játék. Egyszer már eljátszotta ezt velem, még 2. osztályban! Azt akarta, hogy (figyelem! most ovis stílusban fogok fogalmazni) letoljam a bugyimat! A szemét állat! Most már érettebb vagyok, szóval nem tettem. Nem megyek bele ekkora hülyeségekbe! Próbáltam visszaszólogatni neki, de mivel szócsatában mindig is béna voltam, nem ment. De Tamás nem nyert! Nem vagyok idióta -, pedig Tamás pont annak tart -, én egy kultúrált úrikisasszony vagyok! Az úrikisasszonyt most úgy értem, hogy fegyelmezett és illedelmes. Nem sűllyedek le Tamás szintjére. Verekedni se akarok, se társadalmilag megalázni, avval, hogy... inkább le se írom! 

    Az egészben az bántott a legjobban, hogy a mellettem ülő Lia végigröhögte az egész szerencsétlenkedésemet, vagyis azt, hogy próbáltam visszaszólni Tamásnak, de nem ment. Mi tagadás, Lia barátság-ügyileg mérgező, de majd róla is fog szólni egy jövőbeli bejegyzésem. 


   De van egy jó visszaszóló ötletem Tamással kapcsolatban, amit apám tanácsolt nekem. Ha újra piszkálni kezd, ki is próbálom! 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!