Iskoladráma, avagy mi folyik a suliban

Mi folyik a jelenlegi osztályomban? Iskola, a 7. osztály közösségi rangsorának legalján álló lány szeméből. Ezt még 2-3 éve írtam, le is akarnám törölni, csak nem megy, mert a rendszer már rég buggos.

Catnika Redcat 2015.11.16. - 18:42 34746 látogatás 45 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Irodalom röppenytyű

2015-11-18 20:24:39

 Kezdjük is (bemutatkozás nélkül!!! :D) egy kis viccel (,ha valakinek ez egyáltalán vicces lesz). Ma irodalom röpit írtunk Petőfiről. 20 szó volt, ami a költőhöz kapcsolódott. Le kellett írni, hogy mégis hogyan. Én 15,5 pontot értem el, a barátnőm Angelina (fedőnevén Lia, de a fedőnevekről majd a későbbiekben) 14,5-öt. Az utólsóhoz, a sítlus szóhoz ezt írta:


"Stílusa: Neki is volt (habár meglehetősen az akkori férfidivat igen gusztustalan volt. Hogy bírtak akkor olyan szoknyákat hordani?)"


 Oké, Lia ez teljesen rossz :D! De én is jeleskedtem. Bem Józsefhez zárójelben egy igen érdekes, de mégis igaz mondatot írtam: 


"(Egyébként az üküküküküknagybácsim)"


Ezt már a történelemdolgozatnál el akartam sütni (az új tanárunk fix, hogy értékelte volna, mert nagyon jó fej), de sajnos nem kérdeztek róla. Amúgy az, hogy az ötszörösen ük nagybácsikám mellesleg valóban igaz. Anyai ágon az egyik dédnagyim üküküknagybácsikája. A dédnagyimat amúgy Bem Margitnak hívták, szóval azért, de természetesen nem beszélek lengyelül. (Apai ágon pedig olaszok vagyunk)


Petőfi Zoltánhoz ezt írtam, de ez nem olyan jó:


"Petőfi testvére vagy fia. Nem tudom."


Lia jókais válaszán a fejemet fogtam:


"Jókai Mór: Petőfi legszorosabb, örök barátja. 1847-ben ismerkedtek meg"


Nos, ha valamit nagyon tudok, akkor mindig a legpontosabb válaszra törekszem. Liáé katasztrófa volt. Az oké, hogy Petőfi haverja volt, de az, hogy 1847-ben ismerkedtek meg... no comment. Az Arany volt és vele voltak a legszorosabb barátságban. 


Sajnos csak ennyire emlékszem. Azért remélem, hogy a 20/15,5 pont nem egy 3-as! Könyörgöm ne legyen az! 


A következő bejegyzésem valószínüleg bemutatkozás lesz. Ja, és mégvalami: NEM VAGYOK STRÉBER!!! Aki darabszámra szerzi a 3-asokat az nem az!


 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!