Tiniknek <3

Itt mindenre valaszt kaptok es jol fogunk szorakozni kozben !! <3

Rebiiii 2013.08.19. - 10:21 11821 látogatás 5 bejegyzés

Kajak,amitol jobban megy a tanulas!!

2013-08-19 10:33:46

 


Kaják, amiktől jobban megy a tanulás


 
Olajos hal


Rengeteg omega 3 zsírsavat tartalmaz az olajos hal, ami a neurokémiai szempontból szuperfontos anyag. A koncentrációs képességnek igazán jót tesz, mondhatni "megolajozza" az agytekervényeket.


Avokádó 


Változatos zöldség, amit szendvicsben, salátában és hús mellé kísérőnek egyaránt jó étvággyal elfogyaszthatunk. Oké, nem lehet mindenhol kapni, de amellett, hogy finom, még hasznos is - tehát érdemes mászkálni utána egy kicsit, ha kell. 
Tök és répa


Mindkét zöldség csupa olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek az emlékezőtehetséget fejlesztik. Ráadásul egészséges szénhidrátokat tartalmaz mindkét zöldség, tehát vizsgák és felvételik idején érdemes bőségesen fogyasztani belőlük.


Dió


Az energiaszint, az éberség fenntartását segítik a dióban fellelhető komplex szénhidrátok. A dióban megbúvó E-vitamin szintén kedvez a kognitív funkcióknak.


Magok


Különösen a napraforgómag, de minden egyéb növényi mag is hasznos, ha memóriáról, koncentrációról és éberségről van szó. Nyelvünk nem véletlenül nevezi diákcsemegének a vegyes magokból álló finomságokat.


Kávé


Erről már írtunk, itt is a mennyiség a kulcs az egészséghez: normális vagy már beállított vérnyomással rendelkezők is nyugodtan elfogyaszthatnak napi 1-3 csészével, az éberségnek pedig kimondottan kedvez a koffein, ugye.


Fokhagyma


A leheletednek nem kedvez a markáns ízvilágú zöldség, a testednek és az elmédnek viszont annál inkább. Tele van antioxidánssal, ami frissíti az agysejteket - ettől függetlenül első randi előtt persze nem ajánljuk.


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Vicc:Have fun!!! =D

2013-08-19 10:30:04

 Kémiaórán a tanár ezt kérdezi:

- Na gyerekek, ha beledobom az aranygyűrűmet a savba, szerintetek feloldódik?

- Nem, tanár úr.

- Nagyon jó! És miért nem?

- Mert akkor nem tetszene beledobni...

Hozzászólások száma: (0)

TANACSOK!!

2013-08-19 10:28:30

 Egyértelműen húzd meg a vonalat, mit vállalsz. Gyakori probléma a tanácsadó rovat szerint, hogy az osztályfőnök vagy a szaktanár szinte kényszerít diákjait, hogy járjanak el mindenféle versenyekre. Sok pedagógus ilyenkor elfelejti, hogy nincs az a zseni, aki egyszerre öt tárgyból képes komoly versenyre készülni hétköznapi teendői mellett. Nincs mese, kénytelen vagy tehát udvariasan, őszintén, de határozottan elmondani, hogy számodra a matek és a fizika a legfontosabb, ezért nem tudsz sajnos megfelelő módon felkészülni egy francia szépkiejtési versenyre vagy egy környezetvédelmi vetélkedőre. Mondd el, hogy számodra fontos, hogy a továbbtanulásod szempontjából fontos tárgyakra koncentrálj, és egyébként is csak olyasmit vállalsz el, amire megfelelő színvonalon tudsz készülni. Hidd el, ha világosan és őszintén beszélsz, a tanárod meg fog érteni - sőt, becsülni fogja a határozottságodat és a kitartásodat.


Aludd ki magad.


Legalább nyolc óra alvás ajánlott, de fontos, hogy ez zavartalan legyen. Kapcsold ki a telefonodat éjszakára, vagy legalább a hangot vedd le. Ne világítson semmilyen led vagy egyéb fény a szobádban, ne egyél össze-vissza lefekvés előtt és az utolsó fél órában már ne tévézz vagy netezz, inkább olvasgass vagy ábrándozz. Ha kipihened magad, egészen másképpen állsz a dolgokhoz, az idegrendszered és a koncentrációs képességed is tökéletesen működik.


Ne válaszold meg a maileket mindig és mindenhol, akár éjszaka is.


Ma már a telefonon is csekkolhatjuk a maileket, így simán tudunk intézkedni akár egy szombat éjjeli buliból is. Nagy a kísértés, hogy azonnal válaszolj ilyen esetekben, de ne tedd. Ha állandóan, 24/7 elérhető vagy, akkor egy idő után mások is el fogják várni tőled, hogy mindig a rendelkezésükre állj. Ugye nem akarsz rabszolgaként élni? Na, a legjobb tehát, ha csak "emberi" időben válaszolsz, így alkalmad nyílik néha pihenni és teljesen kikapcsolni: stressz nélkül.


Tölts több időt a természetben.


Sokáig nem is tudtam, mennyi erőt és inspirációt ad a természet: a hegyek, a tavak, a búzatáblák, a naplementék, a szőlőtőkék és a zöld pázsit. Ha nyitott szemmel járunk, és megtaláljuk azokat a helyeket, amelyek sokat jelentenek számunkra, egészen megváltozik az életünk - tapasztalatból mondom. Egy-egy kötetlen, nyugodt és kapkodás nélküli kirándulás teljesen kikapcsol és feltölt: az álmaid és a céljaid új töltést kapnak, a motivációd az egekbe kúszik, és koncentrálni is jobban tudsz majd utána. A legjobb, ha meleg időben mezítláb is futkosol a pázsiton és lefekszel picit a fűbe: a föld energiája erősebbé és magabiztosabbá tesz.


Ülj be a fürdőkádba pár órára egy gyertyával, némi füstölővel, egy jó könyvvel vagy - 18 éven felülieknek - egy üveg borral.


Fizikailag is találd meg annak a módját, hogy kikapcsolódj, hiszen egyáltalán nem jó, ha iskolai/munkahelyi gondok cikáznak állandóan az agyadban. A víz nem csak a testünket tisztítja meg, igazából spirituális jelentősége van: ezzel az esti rituáléval a tudatalattiddal is érezteted, hogy lemosod a nap problémáit, a stresszt, a hisztit, a fáradtságot. A legjobb, ha el is képzeled, hogy a víz lemossa a gondokat - ez a kis szertartás segít kikapcsolni és pihenni, tehát feltölt energiával és motivációval. 


Légy hálás mindazért, amit elértél.


A hála az egyik legpozitívabb érzés, ami semlegesíti a gyűlöletet, az irigységet, a frusztrációt és a félelmet. Ha ösztönösen nem jön a hála - hiába tudod, hogy mások kéz nélkül és láb nélkül is boldogok és szerelmesek - akkor tudatosan szoktasd rá magad erre a gyógyító-építő-motiváló hozzáállásra. Például ülj le, és minden áldott nap szedd össze - lehetőleg írd le egy füzetkétbe azokat a dolgokat, amikért aznap hálás lehetsz. Megdicsért a tanár, rád mosolygott egy fiú, megosztotta a blogbejegyzésedet az, aki inspirálta a sztorit... minden napra számos dolog jut, amiért hálásak lehetünk, csak nem mindig figyelünk erre. Te ne ess ebbe a hibába, hiszen a hála téged erősít, a negatív érzelmek pedig téged rombolnak! 


Hozzászólások száma: (0)

Iskola szorakoztato kozpont

2013-08-19 10:25:33

 Az ISKOLA Budapest VI. kerületének új szórakoztató központja a Hegedű utca 3. alatt.


Az ISKOLÁBAN megtalálható a klasszikus Művelődési Ház, ahol koncertek, bulik, együttesek és sok-sok fellépő szórakoztatja a bulizni vágyókat. A hagyományostól eltérően ebben az ISKOLÁBAN Dj-k is várnak, sőt énekóra helyett,karaoke buli is van az ISKOLÁBAN. Menza helyett étterem, azaz saját nevén az ISKOLA Vendéglő napi menükkel és a la carte fogásokkal. A bulik mellett azonban a finom borok sem hiányozhatnak az ISKOLA falai mögül. Klasszikus borkóstolás, zongorakíséret, és minőségi borok az ISKOLA Borbárjában. Nem utolsó sorban pedig a Kiállító teremmel és az alkotó szobákkal válik teljessé az ISKOLA palettája.


Szóval mi is az ISKOLA? A legújabb szórakoztató központ Budapesten koncertekkel, bulikkal, karaoke-val, vendéglővel, borbárral, és kiállításokkal.


Mert ISKOLÁBA mindenki jár.


Hozzászólások száma: (0)

Suli,es muszaj??

2013-08-19 10:24:27

 Iskolák már az antik görög és bizánci kultúrában is léteztek, a katonatisztekkel szemben elvárás volt az alapfokú iskolák elvégzése. Részben a görög, római és perzsa hódítások hatására indult meg az iszlám kultúra iskoláinak fejlődése, amelynek tudáskoncentrációja óriási volt. Itt jelent meg először az igény a jól szervezett oktatási struktúrákra és módszerekre. A mecseteketvallásos és oktatási tevékenységekre párhuzamosan használták, a 10. században jelentek meg az első független iskolák (arabul: madrasszák). Sajnos muszaly iskolaba jarni,de gondolj bele igy lehet eselyed hogy valaki legyen beloled.Fogd fel pozitivan =D


Hozzászólások száma: (0)