Gimnázium - avagy a nagybetűs VÁLTOZÁS

Nagyon sokáig kerestem olyan blogokat, ahol leírják, hogy milyen újnak lenni egy iskolában. De nem találtam ilyet, szóval úgy döntöttem, majd én leírom. :)

Pannus 2013.07.15. - 10:33 7184 látogatás 4 bejegyzés

Túl a gólyatáboron

2013-11-02 10:33:05

Mert nekünk gólyatáborunk is volt. Elutaztunk 3 napra a hegyekbe, ahol a remek pogramokon kívül megismerkedtünk az évfolyamtársainkkal, meg úgy általában, minden jól sikerült. Fetrengtünk a folyósón, gumimacikat dobáltunk le a 3. emeletről, felelsz-vagy merszeztünk, esőtáncot jártunk, énekeltünk, az éjszakai túrán röfögtünk, meg minden. Ja, és én egy baglyot akartam hazavinni emlékbe, mert az olyan cuki.:D Úgyhogy nagy buli volt, és ettől sem kell félni, még ha suli kezdés előtt is van a gólyatáborotok. Hiszen barátaid mindenhol voltak, vannak és lesznek. Csak légy barátságos, mosolygós, és add önmagad. Hogy miért? Mert egy mogorva, sírós, hazudozó gyrekkel senki sem akar barátkozni (felnőttel se, egyébként). Szóval mindig álljatok készen új barátokat fogadni a szívetekbe.:)


Hozzászólások száma: (0)

Első lépések a gimi folyósólyán

2013-11-02 10:21:46

Eljött a nagy nap. Biciklivel mentem az új suliba. (Jó tanács: Ha tehetitek, valakivel együtt menjetek, legalább az első nap. Én nagyon sukáig kerestem a biciklitárolót.:D)

Szóval a kis kavarodásom után szépen lassan felmentem a lépcsőn, majd beléptem az iskola ajtaján. Nem is tudom, mit vártam. Hogy mindenki felém néz, és a bámuló tekintetek 80%-a helyes fiú? Fogalmam sincs. Csak azt  tudom, hogy senki nem nézett felém. Észre sem vettek. Talán jobb is. Ezután az első szembe jövő oszlopon megpillantottam egy nagyobb papírt, melyre a "gólyák" teremszámai voltak kiírva. Megkerestem a lapon az én osztályomhoz tartozó termet a lapon, majd ugyanezzel próbáloztam a valóságban is. Nos...khm...mint a biciklitárolós-baki. Na mindegy, végül megtaláltam az osztályunkat, és beléptem a teremajtón. Nem láttam se Cortezt, se Ricsit, se senkit, aki a Szent Johanna Gimire emlékeztetett volna. Tehetetlenül álltam a küszöbön, amikor egy lány szaladt felém.

- Szia! Veled beszéltem Facebook-on? - kérdezte.

- Ó, igen! - elmosolyodtam, amikor felismertem az arcot. Mert én, az előrelátó tudtam, hogy még sulikezdés előtt keresnem kell egy padtársat. Az előző bejegyzésemben említettem ("Alakul a csapat" címen megtaláljátok, ha lejjebb görgettek), hogy már kialakult a kis facebook-os csoportunk. Na, itt találkoztam össze a mostani padtársammal. Szóval felismertük egymást (:D), aztán odaültem mellé. Már szinte minden pad megtelt a teremben, a többiek, akik hamarabb megérkeztek, biztosan gyorsabban megtalálták a biciklitárolót. Szóval volt padtársam, találkoztam ismerős arcokkal is, meg mindenki barátkozott mindenkivel, az osztályfőnökünk egy földre szállt angyal, és minden HAPPY. Azt hiszem, eddigi életem egyik legjobb döntése volt az, hogy iskolát váltsak. Úgy érzem, megérte. :) Szóval kitartás, mert ha én kibírtam, nektek is sikerülni fog! Szurkolok, hogy első nap felfigyeljen rátok egy Cortez, Ricsi, vagy Dave, Zsolti, Macu, Peti, vagy Pisti.:)


Hozzászólások száma: (1)

Alakul a csapat

2013-07-19 15:00:48

Jó, hogyha még iskolakezdés előtt elkezditek keresni az osztálytársaitokat. Mi is ezt tettük, hála a Facebooknak (köszönjük!:D). Kialakult az osztályunk csoportja is, ahonnan már (én is) elkezdtem bejelölgetni a leendő haverokat.

Tegyétek ti is ezt! Rengeteg lehetőség adott a számotokra! Ha pedig senkit sem ismersz még az osztályodból (ha ugyanabban a városban fogsz tanulni,  ez szinte lehetetlen), akkor légy leleményes: írd ki az üzenőfaladra (Facebook), tweeteld (Twitter), és kérj meg mindenkit, hogy osszák meg! Ha szerencséd van, beválik! :)

U.i.: 'Soha ne veszítsétek el a reményt!' /AZ ÉHEZŐK VIADALA c. könyv, film/ (vagy valami ilyesmi:D)


Hozzászólások száma: (0)

Így kezdődött

2013-07-15 10:44:28

Szóval szeptembertől gimi.

Hogy hogyan jutottam el idáig? Őszintén bevallom, hogy fogalmam sincs. Az egész úgy kezdődött, hogy decemberben anya szembesített azzal a ténnyel, hogy januárban megírom a felvételit. De én nem akartam. Aztán megtudtam, hogy ha még fel is vesznek, akkor sem kötelező beiratkoznom. Oké, így már valamennyivel szívesebben írtam felvételit.:)

Szóval megírtam. És felvettek. Kéttannyelvű (főnyelv az angol, második a német), emelt matek (itt hátraestem). De ekkor már nagyon megbarátkoztam a gondolattal, hogy lehetőségem nyílt gimnazistaként folytatnom a tanulmányaimat. Úgyhogy nem ellenkeztem, és körülbelül egy hónappal ezelőtt beiratkoztam.

Csak egyetlen egy dolgot sajnálok: az előző osztályomat. Nagyon-nagyon szerettem őket. De megromlott a kapcsolatom, úgy kb. mindenkivel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy az egész évfolyamból összesen 3 emberrel tartom a kapcsolatot. És nyár van, emberek!!! Ilyenkor normálisék minden nap együtt lógnak. Szóval nem mi. Hiányoznak. Nagyon.


Hozzászólások száma: (0)