/ Blogok / SULI / SuliBuli

SuliBuli

Szisztok!
A blog azért alakult, hogy megmutassam, hogyan is lehet szórakoztató a suli, és egyben könnyebb is!

Edit27 2013.07.07. - 08:53 5421 látogatás 4 bejegyzés

Hogyan legyen a suli KÖNNYEBB?

2013-07-07 09:38:18
SZABÁLY: GONDOLKOZZ POZITÍVAN:Ha egy tanár/tanárnő rándkiált megfenyít azt, nem azért teszi mert neki jól esik, és neki éppen kedve volt kiabálni, hanem azért hogy megnevelejen, és ha benned van önérzet, akkor megszégyeled magad, és többé nem teszed ugyanazt, mert tudod, hogy nem jó érzés megszidódni. Sőt: ez a nevelés része. Ahogy mondják a románok: CEI 7 ANI DE ACASA. ez azt jelenti,hogy: az a bizonyos otthoni 7 év. Ezek az évek, amelyek alatt otthon, sokat hibázol, a szüleid rádszólnak, és te tanulsz a hibáidból, s többé nem csinálod ugyanazokat a dolgokat. Tehát a suliban, jobban odafigyelsz arra, hogy ne légy ,,roszcsont,,.


3.LÉPÉS: Légy barátságos!


Szerezz magadnak barátokat, akár az osztályodból, akár más osztályokból. Szünetekben légy velük, és győzd meg őket, hogy néha szünetekben ismételjétek át együtt a következő ora anyagát, így minannyiotoknak könnyebb lesz, és nem kell majd óra elején imádkozzon, hogy ma ő ne felejen. S ha így szünetekben ismételtek, talán megkérheted az egyik baraátodat hogy magyarázzon el neked valamit, mert te nem érted azt  a részét a leckének.


4. LÉPÉSLegyen nálad mindig jegyzetfüzet!


Ne jegyzet lapkoat vigyél magaddal, mert azok könnyen elvesznek. És legyen egy kis jegyzetfüzeted, amibe mindet lejegyezhetsz. Akár azt, amit  az osztályfőnök/osztályfőnöknő közolt veletek, (pl.: szülői értekezlet), akér azt amit a tanár/tanárnő érdekesség képpen elmesélt nektek órán. És mindig legyen rendd a jegyzetfüzetedben! Oszd fel részekre! Vagy vegyél akár minden tantárgyból egy vékonyabb jegyzetfüzetet, és tedd be a könyvedbe, így mindig könnyen előveheted órán, és jegyzetelhetsz!


 


 

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!