SuliBuli

Szisztok!
A blog azért alakult, hogy megmutassam, hogyan is lehet szórakoztató a suli, és egyben könnyebb is!

Edit27 2013.07.07. - 08:53 5531 látogatás 4 bejegyzés

Gyerekszeremelem....oh, jaj nekem

2013-07-08 20:33:57

 Beleszeretni egy osztálytársadba, egy más osztályból lévő fiuba/lányba, vagy egy nálad nagyobba, az mindennapi ha 5-8 osztályos vagy.


Ezt a saját bőrömön tapasztalatam, mikor beleszerettem egyik oszálytársamba, és az volt a furcsa, hogy most már nem szeretem. Tehát ez normális, hogy kiszeress belőle, mert gyerekek vagyunk, és mindig változunk. Ma még az első csókon álodozunk, s holnap már nem is gondolunk a szerelemre, csak arra koncentrálunk hogy hogyan tudnánk megenzhíteni szüleink szívét, hogy elmenjünk egy buliba. TINIK VAGYUNK. És ne szégyeljünk azok lenni. Élvezzük az életet, mert nem leszünk újra 14 évesek, amikor a lázadókorunkat éljük. Minden tininek vannak rossz illetve borzalmas napjai, de azért még NEM kell öngyilkosnak lenni, mert mikor megnövünk akkor kacagva fogunk visszaemlékezni a gyerekkorunk hibáira, és bakiira. S büszkén fogjuk elmesélni gyerekeinknek, hogy mi is hibáztunk, tanultunk belőlük és végül emberekké válltunk. Tehát térjünk vissza a szerelemre! Ha tizen évesen beleszeretsz valakibe, és a házasságotokat tervezed, háát.......szerintem ezzel még várnod kell. Igaz, mert merj nagyot álmodni! És igyekezz mnden erőddel álmaidat teljesíteni. De ne légy túl rámenős. Senki nem szereti, hogy egyből letámadják s neki csak a semmiből úgy valaki azt mondaná hogy szereti, még a végén ki is röhöghetne.  Tehát próbáj minél halványabban közeledni hozzá, s próbálj neki segíteni, ha látod hogy nem boldogul valamivel. 


FOLYTATOM......


 


Hozzászólások száma: (0)

SULI EGÉSZSÉGESEN!

2013-07-07 09:53:26
Nem csak otthon kell vigyáznunk az egészséges táplálkozásra,hanem az iskolában is. Ne colát, chipset, hamburgert, pizzaszeletet vigyél iskolába. (na jó, azért néha lehet) Vigyél magaddal gyümölcsöt,(lehetőleg olyat ne vigyél mint pl.: szőlő, cseresznye, meggy,......stb.), olyanokat vigyél amit könnyedén meg tudsy enni, mint pl.: banán, alma, körte, barack. stb.
Vigyél magaddal olyan sandwichet ami egészséges, lehet benne egy szelet saláta, különböző kenhető élelmiszerek, mint pl.: halkrém, ikra, pástétom, töpörtyű krém, diétás pikáns/zöldségdarabos krémek.
Tehetsz bele házi szalámit, kolbászt, és különböző húsféléket, de csak ritkán.
VIGYÉL TEÁT-(és ne IceTeat)
Otthoni mentateát, boczából teát, csalából.
A tea különösen jó, télen a hideg időben, és hogy megtartsd melegségét, ha van a táskádnak több zsebe akkor a táskába tedd, ne kívül ahol közvetlen oda van készítve az üvegtartó.
Vihetsz akár otthon készített szörpöt, tavaszzal ha melegebb az idő akkor limonádét.
Hozzászólások száma: (0)

Hogyan legyen a suli KÖNNYEBB?

2013-07-07 09:38:18
SZABÁLY: GONDOLKOZZ POZITÍVAN:Ha egy tanár/tanárnő rándkiált megfenyít azt, nem azért teszi mert neki jól esik, és neki éppen kedve volt kiabálni, hanem azért hogy megnevelejen, és ha benned van önérzet, akkor megszégyeled magad, és többé nem teszed ugyanazt, mert tudod, hogy nem jó érzés megszidódni. Sőt: ez a nevelés része. Ahogy mondják a románok: CEI 7 ANI DE ACASA. ez azt jelenti,hogy: az a bizonyos otthoni 7 év. Ezek az évek, amelyek alatt otthon, sokat hibázol, a szüleid rádszólnak, és te tanulsz a hibáidból, s többé nem csinálod ugyanazokat a dolgokat. Tehát a suliban, jobban odafigyelsz arra, hogy ne légy ,,roszcsont,,.


3.LÉPÉS: Légy barátságos!


Szerezz magadnak barátokat, akár az osztályodból, akár más osztályokból. Szünetekben légy velük, és győzd meg őket, hogy néha szünetekben ismételjétek át együtt a következő ora anyagát, így minannyiotoknak könnyebb lesz, és nem kell majd óra elején imádkozzon, hogy ma ő ne felejen. S ha így szünetekben ismételtek, talán megkérheted az egyik baraátodat hogy magyarázzon el neked valamit, mert te nem érted azt  a részét a leckének.


4. LÉPÉSLegyen nálad mindig jegyzetfüzet!


Ne jegyzet lapkoat vigyél magaddal, mert azok könnyen elvesznek. És legyen egy kis jegyzetfüzeted, amibe mindet lejegyezhetsz. Akár azt, amit  az osztályfőnök/osztályfőnöknő közolt veletek, (pl.: szülői értekezlet), akér azt amit a tanár/tanárnő érdekesség képpen elmesélt nektek órán. És mindig legyen rendd a jegyzetfüzetedben! Oszd fel részekre! Vagy vegyél akár minden tantárgyból egy vékonyabb jegyzetfüzetet, és tedd be a könyvedbe, így mindig könnyen előveheted órán, és jegyzetelhetsz!


 


 


Hozzászólások száma: (0)

Hogyan lehet a tanulás könnyebb?

2013-07-07 09:18:23

Mindenkinek nehéz a suli, ha nem is ugyanabból a szempontból, de NEHÉZ!  Ezért tedd könnyebbé. Hogy hogyan is? Itt megnézheted:


1. Lépés: Álmodozz, és váltsd valóra álmod!


Nem mindenki szeret tanulni. De keress benne logikát. Mindig mielőtt nekifognál a másnapi leckéhez, tedd fel magadban a kérdést: ,,Mért is tanulok én?,, És akkor gondold el magadban, hogy mi szeretnél lenni mikor nagyobb leszel. Gondolom gazdag, sikeres, nagy és szerető családdal. Tehát hogy ezt a célt elérd, dolgoznod kell érte. És nem testi erőfeszítésre gondolok, hanem a TANULÁSra. 


2. Lépés: gy mindig rendezett!


Készíts magadnak a fejedben egy sorrendet hogy hogyan fogsz holnapra készülni. Rendszerezt a könyveid, füzeteid.


Pl.:   1. kupac könyv: EZEK KELLENEK HOLNAPRA


         2. kupac könyv: EZEK NEM KELLENEK HOLNAPRA


         1. kupac füzet:  EZEK KELLENEK HOLNAPRA 


         2. kupac füzet: EZEK NEM KELLENEK HOLNAPRA


UTÁNA:


1.KUPAC FÜZET: EBBŐL TANULNOM KELL!


2.KUPAC FÜZET: EBBE HÁZIT KELL íRJAK


EZ UTÁN MÁR TE DÖNTÖD EL HOGY MILYEN SORRENDEBEN TANULSZ.         


 

Hozzászólások száma: (0)