Mástészta
Ebben a blogban szeretném megmutatni nektek az egészséges és paleo receptjeimet a kihagyhatatlan süticsodák mellett.

Mac and cheese
Tegyetek egy forró lábasba 5dkg vajat, majd mikor elolvadt, szórjatok bele 2ek lisztet és 2dl tejet.Miután krémes állagú folyadékot kaptál ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal. Ezután mehet bele a sajt. Én 15dkg cheddar sajttal ajánlom, de persze bármilyen sajttal ugyanolyan finom lesz. Mikor a sajt megolvadt és kellőképpen elkeveredett a krémmel, öntsetek hozzá 20dkg makaróni tésztát(kicsi lyukas tészta). Keverjétek össze és hagyjátok megfőni a tésztát. Tálaláskor szórjátok meg a tetejét egy kis sajttal és már fogyaszthatjátok is.
Jó étvágyat! :)
Hozzászólások száma: (0)
3 gyors egészséges ebéd
Tabbouleh citromos csirkével
hozzávalók/2 adag
-12dkg bulgur
-1db citrom
-1 csokor petrezselyem
-1db közepes paradicsom
-2 gerezd fokhagyma
-3ek olívaolaj
-2,5dl víz
-30dkg csirkemell filé
-só ízlés szerint
-fekete bors ízlés szerint
1.Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és még pár percig forraljuk. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul.
2.Amíg a bulgur fő, illetve puhul, felaprítjuk a zöldségeket, kifacsarjuk a citromot. Összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, ha szükséges sózzuk.
3.A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és olívaolajon aranybarnára sütjük.
4.Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van.
5.A bulgur mellé tálaljuk.
Spenótos serpenyős csirke
hozzávalók/2 adag
-25dkg csirkemell filé
-25dkg spenót(zsenge)
-6db szárított paradicsom
-125g mozzarella
-1 fél citromnak a leve
-1ek vaj
-2ek olívaolaj
-só, bor ízlés szerint
1.A megmosott spenótleveleket néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, leszűrjük.
2.A hús felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén, felhevített serpenyőben, erős tűzön megsütjük.
3.Mikor majdnem kész a csirke, hozzáadjuk a spenótot és csíkokra vágott szárított paradicsomot. Jól átforgatjuk, összemelegítjük.
4.A legvégén beletépkedjük a sajtot.
5. Mikor megolvad a mozzarellla, félrehúzzuk a tűzről, citromlevet facsarunk rá, tálaljuk.
Zabos tortilla avokádókrémmel és csirkefalatokkal
hozzávalók/2 adag
-1db tojás
-50g zabpehely
-4ek víz
-só,bors ízlés szerint
-5ek olívaolaj
Avokádókrémhez
-1db közepes avokádó
-1db vöröshagyma
-1 gerezd fokhagyma
-1dl joghurt
-só,bors ízlés szerint
+10dkg csirke
Zabos tortilla
1.A zabpelyhet és annyi vizet, amennyi ellepi egy tálba tesszük. Hozzá mehet a tojás, só, bors
2.Jól összekeverjük, és állni hagyjuk, amíg az avokádókrémet elkészítjük.
3.Kis olívaolajat teszünk a serpenyőbe, a masszából pogácsákat formálunk, és forró olajban kisütjük a pogácsákat. Érdemes kis pogácsákat, hogy jobban átsüljön.
Avokádókrém
1.A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, egy tálba tesszük.
2.Az avokádót félbevágjuk, a belsejét kikanalazzuk, ez s mehet bele a tálba.
3.Joghurtot teszünk a tálba, majd a sót, borsot. Mindent összenyomkodjuk, összekeverjük, hogy sima masszát kapjunk.
csirkefalatok
1.A csirkecombról a húst levesszük, és megpirítjuk.
Hozzászólások száma: (0)
Svéd mézeskalács
Jupiii most végre elhoztam nektek a kedvenc mézeskalács receptemet, amit minden évben elkészítünk. Mivel hamarosan karácsony, ezért már érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen mézeskalácsot szeretnétek sütni. Szerintem ez az egyik legfinomabb mézeskalács, mivel még egy kis kakaó is van benne, ami még ízletesebbé teszi.
Hozzávalók:
-55dkg liszt
-30dkg margarin
-2db tajás
-10dkg porcukor vagy darált barnacukor
-10dkg méz
-1/2ek szegfűszeg
-1/2ek fahéj
-1/2tk szerecsendió
-1/2tk gyömbér
-1tk sütőpor
-4dkg kakaópor
Így készítheted el:
Lisztet összekeverjük a kakaóporral, és eldolgozzuk a margarinnal. A többi hozzávalót hozzáadjuk, majd összegyúrjuk. A kész masszát minimum 3 órát pihentetjük (maximum 1 napot). Ezután kinyújtjuk 2-3mm vastagra. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 5-6 percig sütjük.
Jó étvágyat! :)
Hozzászólások száma: (0)
Sós-karamellás álom
Ha szeretnéd szeretteid meglepni valami isteni finom édességgel, akkor ezt neked találták ki. Ráadásul még nem is kell sütni!
Hozzávalók:
-8dkg felezett pekándió ( lehet pörkölt vagy enyhén sós)
-25db karamell
-fél bögre tejszín
-16dkg ét vagy tejcsoki
-csokireszelék (elhanyagolható)
-csipetnyi só
Így készítheted el:
Egy sütőpapírral bélelt tálban válogasd szét a pekándiókat kis csoportokba 5-6 szemenként úgy, hogy lehetőleg fedjék egymást. Olvaszd fel a karamellt a tűzhelyen egy teáskanálnyi margarinnal, majd öntsd bele a tejszín felélt, végül a forró masszát öntsd rá a különválogatott pekándióra. Olvaszd fel az összetört csokit a maradék tejszínnel, és ha kész, mehet ez is a kekszre. Végül olvaszd fel a csokireszeléket, és csöpögtesd a sütikre, majd szórd meg a maradék pakándió örleménnyel. Szerintem a csokireszelék nem fontos, mivel nem tesz a sütihez semmit.
Jó étvágyat! :)
Hozzászólások száma: (0)
A legjobb téli kávéreceptek
Nincs is hangulatosabb ebben a hidegben,mint bekuckózni egy puha takaró alá egy igazán különleges kávéval. Szóval itt az ideje, hogy beújíts és kipróbáld a legfinomabb téli finomságokat!
Chai Latte
Egy igazán fűszeres klasszikus, ami garantáltan feldobja a kedvedet a legszürkébb időben is.
Hozzávalók(4 személyre):
-1 csészényi őrölt kávé
-1 csapott ek kardamon
-1 ek őrölt fahéj
-1,5 tk őrölt gyömbér
-1 tk mézeskalács fűszerkeverék
-fél tk őrölt feketebors
-1-2 szegfűszeg
-4 csésze forró víz
-1,5 csésze tej
Így készítheted el:
Tedd az őrölt kávét a fűszerekkel együtt a kávéfőzőbe, öntsd fel a forró vízzel, keverd össze, és hagyd állni 4 percig, majd nyomd le a dugattyút. Amíg ázik a fűszeres kávé, melegítsd fel a tejet, majd habosítsd fel. Egy külön tálkába keverd össze a cukrot a fahéjjal, és tedd félre. Ha megvagy vele, öntsd át a kávét egy edénybe és melegítsd újra, majd öntsd szét 4 vastag falú üvegpohárba, kanalazd rá a meleg, habos tejet, a tetejét pedig szórd meg a cukrozott fahéjjal.
Alpesi kávé
Neked is egyből a Milka csoki ugrik be róla? Ez a finomság is hasonlóan krémes!
Hozzávalók:
-4 púpozott tk kávé
-4 tojássárgája
-4 ek cukor
-4 ek tejszín
-8 cl rum
-5 dl víz
Így készítheted el:
Miután lefőtt a kávé, a tojások sárgáit keverd habosra a cukorra és a rummal, majd add hozzá a kávéhoz. Habosítsd fel az egészet egy habverővel segítségével, majd öntsd nagy csészékbe és a tetejét díszítsd tejszínhabbal.
Karamellizált magyorós capuccino
Igazi nasi-bomba, ami akár a desszertet is helyettesítheti!
Hozzávalók:
-fél csésze kávé
-40 ml tej
-30 ml mogyoró szirup
-csipetnyi laramellizált mogyoró por
-cukor( ízlés szerint)
Így készítheted el:
Keverd össze a tejet és a szirupot és habosíts fel, majd az elkészített tejhabot öntsd a kávé tetejére. Szórd meg a karamellizált mogyoróreszelékkel és cukrozd ízlés szerint.
A karamellizált mogyoróreszelék elkészítése:
Zúzd finom porrá a mogyorót, tedd egy tűzálló tálba, adj hozzá cukrot és addig pirítsd, amíg aranybarnára sül.
Narancsos kávé
Ha imádod a narncs üdítő illatát, akkor tutira ez lesz a kedvenc kávékülönlegességed a szezonban!
Hozzávalók:
-4 ek narancslé
-1 narancs reszelt héja
-1 csésze erős kávé
Így készítheted el:
A narancslevet, a reszelt narancshéjat és a kávét egy edényben főzd össze, majd szűrd le, és már tálalhatod is!
Fogyasszátok szeretettel ezeket a fincsi kávékat, és hamarosan pedig jövök a legjobb téli nassolnivalókkal. :)
Hozzászólások száma: (0)
Almarózsa
Már régóta terveztem, hogy almarózsákat gyártsak, és őszi szünetben végre sikerült is csinálnom párat. Az elkészítésük nem olyan bonyolult,mint ahogy látszik, szóval bátran elkészítheti mindenki.
Hozzávalók 4 adaghoz:
-1csomag leveles tészta
-3db alma
-3ek cukor
-2tk őrölt fahéj
-fél citrom
-1db tojássárgája
Elkészítés:
1.Az almákat félbevágjuk, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Fél citrommal meglocsoljuk a szeleteket, majd annyi vízben feltesszük főni, amennyi ellepi. 3ek cukorral és 2tk fahéjjal ízesítjük a vizet. Kb. 2 percig főzzük, vigyázva, hogy ne törjenek szét, de meg is puhuljanak kissé. Lecsöpögtetjük ha kész van.
2.Közben a tésztalapot kinyújtjuk, megkenyjük a tojássárgával, megszórjuk fahéj és cukor keverékével, és pizzaszeletelővel csíkokra vágjuk. Az almaszeleteket ráfektetjük a tésztára, majd feltekerjük kicsit szorosan. 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
3. Ha kész van, tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral.
www.youtube.com/watch itt van egy kis videó ami segíthet az elkészítésben
Nekem nagyon ízlett, remélem neketek is ízlen fog! :)
Hozzászólások száma: (0)
Citromos levendulás keksz
Intenzív citrom és levendula vegyül ebben a már-már egészségesnek mondható kekszben. Teljes kiörlésű lisztet használtam és mivel nem volt itthon erytriol, ezért barna cukrot. Aki szereti a levendula erős ízét, annak nagyon ajánlom, de szerintem érdemes kipróbálnia mindenkinek, mert nagyon különleges kis keksz. :)
-1tk szódabikarbóna
-0.5tk sütőpor
-0.25tk só(mivel nagyon furcsának találtam ezt a mértékegységet én kihagytam)
-fél citromból nyert citromlé
-1db tojás
-2 citromból nyert citromhéj
-0.5tk vanília kivonat
-100g vaj
-100ml olívaolaj
-3ek levendulavirág
-100g erytriol
3. Turmixgépben összekeverjük a tojást , vanília kivonatot, erytritet, olvasztott vajat és az olívaolajat.
4. A citromról csíkokban levégjuk a héját vagy lereszeljük. Hozzáadjuk
a folyékony hozzávalókhoz, tovább turmixoljuk kb. 1 percig. Félbevágjuk az egyik cittromot, és belefacsarjuk az egyik felének a levét.
5. Beleszórunk a turmixgépben összekevert hozzávalókba 3ek levendula virágot.
6. A nedves és száraz hozzávalókat összegyúrjuk kézzel.
7. A tésztából golyókat formázunk a kezünkkel, meghemoergetjük erytritben(így ropogósabb külsőt kap), majd szétnyomkodjuk őket.
8. Sütőpapírral kibélelt tepsie helyezzük a kekszeket, és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket. 18-20 db keksz lesz belőle.

Hozzászólások száma: (0)
Fantasztikus smoothie-k
Villámgyorsan elkészítheted őket, fogyasztanak és egészségesek. Ezek a smoothie-k. Készítsd zöldségből vagy gyümölcsből, egy jó nagy pohár smoothie-nak biztosan örülni fog a szervezeted, és az alakodnak is jót tesz majd, ráadásul a bőrőd is hálás lesz érte, hiszen a zöldséges smoothie-k nagy része öregedésgátló és börfeszesítő anyagokat tartalmaz. Én jobban szeretem a gyümölcsös turmixokat, de a zöldségeseket is érdemes kipróbálnotok.
Ragyogó zöld turmix
Hozzávalók:
-másfél csésze hideg víz
-6 csésze spenót
-5 csésze salátalevél
-2 zellerszál
-1 alma
-1 körte
-1 banán
-1tk friss citromlé
-fél csésze friss korianderlevél
-fél csésze petrezselyemzöld
-jégkocka
A nagyobb hozzávalókat vágd össze, majd turmixold össze az egészet.
Epres csokis csoda
Hozzávalók:
-1tk kakaópor
-fél pohár kókusztej
-fél pohár eper
-1 pohár jég
Turmixold össze a hozzávalókat.
Chia-csoda
Hozzávalók:
-fél csésze gránátalmalé
-1tk chia mag
-pár szem eper, málna, áfonya, vagy akármilyen bogyós gyümölcs
Turmixold össze a gyümiket és higítsd vízzel, ha szükséges.
Ma reggelire, pedig egy málnás barackos smoothie-t készítettem:
-1 kis tálka málna
-1 barack
-kis víz
Turmixold össze az hozzávalókat és már fogyaszthatod is a fincsi és laktató smootie-jaidat. :)
Hozzászólások száma: (0)
Kávé világnapja
Ma a kávé világnapja alkalmából úgy gondoltam, hogy megosztom veletek legjobb kávés receptjeimet.
Reggelire ezt a Mokka smoothiet csináltam meg. Lehet valami jobb a kávés smoothienál? Egészséges, tápláló és finom!
1 banán
1 csésze szójatej
1ek cukrozatlan kakaópor
1ek méz
2tk instant kávépor
esetleg 1 csésze jég, de nem szükséges

A következő recept amit szeretnék veletek megosztani, az egy csokis-kávés hideg zabkása. Ez is fantasztikus reggelire, de fontos, hogy előző éjszaka csináljátok meg, hogy teljesen összeáljon és lehűljön.
10g étcsoki
1tk instant kávé
175ml forró víz
40g zabpehely
1ek chia mag
1 csipet fahéj (nyugodtan mehet bele több is)
1 banán
Hozzászólások száma: (0)
Amerikai chocolate chip cookie
Tegnap a rossz időben kedvem támadt egy kicsit a meleg sütő mellett álldogálni, így elkészítettem az egyik kedvenc sütimet: a zabpelyhes cookiest. Nagyon laktató és finom, ráadásul, ha egy kicsit módosítotok a hozzávalókón, teljesen egészséges is lehet.
Hozzávalók:
225g vaj
200-220g barna cukor
2 tojás
4g sütőpor
4g szódabikarbóna
5g vaníliás cukor
250g liszt
300g zabpehely
180g étcsoki (egy nagy tábla)
Keverd össze a vajat, a cukrot, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot, majd fokozatosan add hozzá a lisztet, majd a zabpelyhet. Ezután tördeldd össze a csokit és ez is mehet bele a masszába. Én ketfélét szoktam csinálni, vagyis csinálok kakaósat is. Ha ti is igy szeretnétek, akkor mielőtt belerakjátok a zebpelyhet, válasszátok ketté a tésztát és úgy rakjatok kakaóport bele. A kekszeket 180°C-on süssétek 10 percig.
Hozzászólások száma: (0)
<< | 1 | 2 | >> |