/ Blogok / RECEPTEK / Finomságok netovábbja

Finomságok netovábbja

Ha szereted a csokit, szeretsz enni, szeretsz főzni vagy egyszerűen csak valami finomra vágysz próbáld ki receptjeimet és élvezd az ízek kényeztetését!

Lilienn 2009.03.12. - 13:25 101563 látogatás 45 bejegyzés
Új bejegyzés létrehozásához jelentkezz be!

Isteni szilvás pite

2011-09-15 16:58:53



Ez egy spontán szombati "akkor süssünk valamit" című történet volt. Épp nézelődtem kedvenc repetes oldalamon, és valahogy a szilvás recepteknél kötöttem ki és megtaláltam ezt a "díszes példányt". Mondhatom jó választás volt, bár ezt már a recepthez mellékelt képből is sejtettem, nagyon omlósnak tűnt a tészta, és az egész süti nagyon gusztusos volt. Most én is mellékelek nektek néhány képet csakhogy megkönnyítsem a döntést! Remélem nem lesz hezitálás!:))


Így nézett ki sütés előtt...



Így pedig utána... Porcukorral meghintve a másik tésztalappal a hátán.:)


 


Hozzávalók

45 dkg liszt

fél csomag sütőpor

csipet só

12 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg 

2 tojás sárgája

2-3 evőkanál tejföl


kb. 80 dkg szilva

2 csomag vaníliás pudingpor

2-3 evőkanál cuko

egy mokkáskanálnyi őrölt fahéj

késhegyni őrölt szegfűszeg


Elkészítés:

 


A szilvát megmossuk, kimagozzuk és felkockázzuk. Egy lábasban feltesszük főni, megszórjuk cukorral, fahéjjal, beleszórjuk szegfűszeget, és öntünk hozzá fél deci vizet. Míg fő, kavargatjuk, közben 2 vaníliás pudingport kb. 4 dl vízzel elkeverünk. Akkor öntjük hozzá, ha a szilva megfőtt.A hűtőből kivéve osszuk ketté a tésztát, de az egyik legyen kicsit nagyobb! A nagyobb darabot nyújtsuk nagyobbra, mint a tepsi, hogy a szélére is fel tudjuk húzni. Mehet a lisztezett tepsibe. Töltsük bele a tölteléket, majd tegyük rá a másik kinyújtott lapot is. 180 fokos előmelegített sütőben kb. negyven percig süssük. ( A tetejét megkenhetjük tojássárgájával, hogy szép fényes legyen) Ha kivettük a sütőből és picit kihűlt már a süti, akkor meghintjük egy kis fahéjas porcukorral! Élvezzük ki ezt az őszi csemegét, amíg még lehet!:))

 


Hozzászólások száma: (0)

Itt van az ősz, itt van újra...

2011-09-04 20:48:42

És én nagyon rég nem írtam már a blogomba. Igen, hiányzott is már nagyon a sütés-főzés, csak valahogy mostanában nem fordítottam időt erre. Más dolgok voltak a prioritások...


De a lényeg: ősz van. Szőlő, szőlő, szőlő minden mennyiségben, imádom! Ha valakinek van valamilyen szőlős receptje, az ossza meg velem, én még nem nagyon találkoztam ilyennel, de szívesen kipróbálnám. Azért az almát, körtét, szilvát sem szorítanám háttérbe!


Becsszó, hogy ebben a szezonban ezekből a gyümölcsökből szemezgetek recepjeimhez! Garantáltan gyümölcs és finomságdús sulikezdés elé nézünk, szóval gatyamadzagot felkötni!


Csak nehogy aztán túl szoros legyen...;)


Hozzászólások száma: (0)

Málnahabos piskótaszelet

2011-07-16 22:14:36

Egyszerű és nagyszerű! Nagyon könnyen elkészíthető, viszonylag kevés hozzávalóból, viszont garantáltan nagy ízélményt nyújt!! El fog fogyni seperc alatt, és biztos, hogy nem lesz ideje megromlani ebben a nagy melegben!:))

Egyébként csak úgy megjegyzésként: szerintem a málnahab magában is isteni desszert lehet egy forró nyárni napon!;)


A gyönyörűség:



 Hozzávalók:

A piskótához

6 db tojás

6 csapott evőkanál cukor

6 púpos evőkanál liszt

4 evőkanál kakaó

3 evőkanál víz

1 csomag sütőpor

A krémhez:

250 ml tejszín

2 vanilin cukor

1 doboz friss málna




Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét óvatosan, hogy össze ne törtjön a sárgájába "forgatjuk", majd a lisztet, sütőport, kakaót, egy tálban elkeverve fokozatosan hozzáadjuk (ha nem szeretnénk sütőpor és kakaóarabkákat a piskótánkban, nem árt leszitálni!). Ha kell még hozzáadunk a masszához pár kanál vizet. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 15-20 percig sütjük. A piskóta nagyon hamar kihűl, addig elkészíthetjük a kérmet, ami tulajdonképpen málnás tejszínhab: felverjük a habot, hozzáadjuk a cukrot, majd a málnát. Nagyon finom, könnyű nyári édesség! Jó étvágyat hozzá!:)


Hozzászólások száma: (0)

Gyorsan finomat-piskótatekercs újratöltve!:))

2011-05-08 22:02:12

Eszembe jutott, hogy van nekem egy régesrégi receptem és milyen jó lenne elővenni, mert a múltkor is nagyon finom lett. Fogtam hát egy tepsit, csináltam egy piskótát, rákentem majd egy üveg áfonyalekvárt és "tádáá"! (Megjegyzésnek annyi, hogy az előző verzió jobb lett, mert hígabb volt a lekvár és jobban beszívta a piskóta, kevésbé száradt ki.) Ha kipróbálod a receptet, mindenképp olyan tölteléket válassz, amitől puha marad a tészta. (Ha lekvár, akkor ne legyen túl darabos!)


http://www.kamaszpanasz.hu/blogok/receptek/17/574


 


Hozzászólások száma: (0)

Carbonara spagetti

2011-03-20 22:10:19

Nyam-nyam-nyam. Rég nem volt már sós recept a repertoárban, úgyhogy, úgy gondoltam beújítok egyet. Egyrészt azért, mert sütinassolás mellett jó néha valami finomat főzni is, másrészt pedig a téli pluszkilók leküzdését sem szeretném hátráltatni. Noha a spagetti nem éppen könnyű étel, főleg nem tejszínesen, ha a desszertről hajlandó vagy lemondani, igazán fönséges ízélményben lehet részed. Sok-sok reszelt sajt, füstölt sonka, és tejszín, egy két ügyes mozdulat és voilá!:)


Hozzávalók:


kb. fél csomag spagetti

20-25 dkg füstölt sonka

5-10 dkg parmezán sajt

2 dl főzőtejszín

2-3 db egész tojás



bors


Elkészítés:


A spagetti tésztát kifőzzük. Közben a tojást felverjük, majd elkeverjük a 2 dl tejszínnel. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos elegyhez. Jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk. (Óvatosan a sóval, főleg, ha a sonka is sós) Ezt követően a sonkát apró kockákra vágjuk, majd forró tűzön megsütjük. A leszűrt tésztát hozzáadjuk, átforgatjuk. Majd a tojásos-tejszínes-sajtos elegyet ráöntjük. Fontos, hogy ne hagyjuk, hogy a tojás megsüljön, folyékonynak kell maradnia. Annyi tojást üssünk rá, ahány személy számára készül. Jó étvágyat hozzá!


Hozzászólások száma: (0)

Pálma szigetek:))

2011-03-05 10:27:50

Titeket mire emlékeztet a torta mintája? Nemrég alkottam ezt a Sacher tortát és szerintem nagyon jól sikerült. Egész más karaktert adott a tortának ez a fehércsoki máz. Eddig még sohasem próbáltam, de ezentúl biztos bátrabban díszítek vele bármilyen tortát, mert tényleg nagyon finom! És nem mellesleg jól is néz ki.



 Fehér csoki máz:


1 tábla fehér csoki

kb. 5 dkg Rama

kb. 2 ek. tej


A fehércsokit gőz fölött feolvasztjuk hozzáadjuk a tejet és a vajat. Nem tudom pontosan mennyi kell belőlük, mert csak úgy körülbelülre csináltam, de a lényet, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk. Kicsit nehezebb vele dolgozni, mint a sima csokimázzal, mert ragadósabb és lassabban is szárad, de megéri a fáradságot, mert nagyon különleges ízt ad, és szerintem szép díszítést is. Sok sikert a kísérletezéshez!;))


Hozzászólások száma: (0)

Sportszelet torta

2011-02-22 15:25:57

Nálam ez a torta a "fú kategóriába" tartozik. Elsősorban a krémje miatt, amit őszintén bevallva, már kevergetés közben meg tudtam volna enni. (Voltak is utána problémák, hogy a krém kevés lett, valaki nyalakodott, vajon ki lehetett az?) Szóval szerintem ha valaki nagyon édesszájú, akkor akár csokinassonlás helyett is elkészítheti magának csak a krémet! Garantáltan nem fogyókúrás recept, de az íze mindenért kárpótol!:)))


Piskóta:


6 db tojás

6 ek. liszt

3 ek. kakaó

6 ek. cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vanilin cukor

2 ek. víz


Krém:

30 dkg Sportszelet

1 l  tejszín

fél üveg meggybefőtt


Elkészítés:


A tojásfehérjét és a cukor egyik felét kemény habbá verjük (teszünk bele egy csipet sót). A sárgákat, és a cukor felét és a vizet fehéredésig keverjük. A lisztet, sütőport és kakaót elkeverjük, majd hozzáadjuk a sárgájához. Ha kell még hozzáadunk a sárgájához pár kanál vizet, majd a habot óvatosan, hogy nehogy összetörjön belefogatjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük.




A csokikat összetördeljük egy kisebb edényben, és annyi tejszínt öntünk rá, ami éppen ellepi. Kis lángon, állandóan kevergetve felolvasztjuk. Amikor langyosra hűlt, a maradék tejszínt felverjük, habfixálót teszünk bele és csak miután kihűlt a meleg csokikrém, összekeverjük. A tortaformában kisütött tortát kettévágjuk, (mérettől függően) a lapokat megkenjük, és a lecsepegtetett meggyszemeket belenyomkodjuk. A torta tetejére is hagyunk a meggyből, esetleg tortadarával, mandulaszeletekkel ízlés szerint díszítjük. Jó ünneplést!:))



Hozzászólások száma: (0)

Mikulásra:))

2010-12-05 21:57:57

A tésztához:

50 dkg liszt

7 dkg zsír

20 dkg porcukor

16 dkg méz

3 tojás

1 kávéskanál fahéj

2 csipet őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál szódabikarbóna

1 csipet só


A töltelékhez:

fél üveg szilvalekvár

20 dkg dió


Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzákeverjük a porcukrot. Lyukat formálunk a közepébe, és beletesszük a langyos mézet, a két tojást (a 3. tojással a tetejét kenjük majd meg), a szegfűszeget, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Jól összedolgozzuk a tésztát, és három részre osztjuk. Míg az egyikkel dolgozunk, a többit letakarjuk, hogy ne száradjon ki.


A tésztát téglalap alakúrakinyújtjuk. A közepét vastagabbra hagyjuk, mint a két szélét. A vastagabban hagyott részre szilvalekvárt teszünk, és körberakjuk dióval. Ráhajtjuk a két szélét a közepére, jól rányomkodjuk, és megkenjük felvert tojással.


A három rudat enyhén zsírozott tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 10 percig 200 fokon, majd 10-14 percig 150 fokon sütjük szép pirosra. Ha kihűltek, vagy zárható dobozba tesszük, s másnap fogyasztjuk. ( Én fele adagból csináltam és egy tekercs lett) Jó élvezkedést:))


Hozzászólások száma: (0)

Kókuszkocka

2010-10-27 21:37:00

Kiskori kedvencem egy kókuszkocka, így "nosztalgiából" elkészítettem, mikor átjött hozzám egyik barátnőm. Nagyon finom lett, pedig először csináltam. Nem száradt ki, a tészta állaga tökéletes volt és viszonylag sokáig tartott (ez 3 napot jelent(:) Mindenképp érdemes kipróbálni!;)



Hozzávalók:


A tésztához:

30 dkg cukor

2 db tojás

10 dkg  sütőmargarin

3 evőkanál méz

1,5 dl tej

1 cs. sütőpor

30 dkg liszt


Az öntethez:

25 dkg  sütőmargarin

8 evőkanál tej

30 dkg cukor

15-20 dkg kakaó

kókuszreszelék


Elkészítés:



A tésztát  a hozzávalókból kikeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük (míg a teteje világosbarna nem lesz). Kihűtjük, majd kis kockákra vágjuk. Az öntethez a margarint a cukorral és a kakaóval felolvasztjuk, hozzáöntjük a tejet, és még forrás előtt levesszük a tűzről az elkészült öntetet. A kockákra vágott tésztát belemártjuk a csokiöntetbe, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk minden oldalát. Jó nassolást!:)


 


Hozzászólások száma: (0)

A gyümölcstorta

2010-10-12 21:52:32

Szép is, egyszerű is, és finom!!:)) Nagyon sokszor csináltam már, a receptet is többször megtalálhatod "tejfölös gyümölcstorta" névvel! Most épp eperrel készítettem, de bármilyen szezongyümölccsel fogyasztható!!:))



Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3 4 5  >>