Könyvajánló

Eddig még semmi nem keltette fel az érdeklődésed a könyvek világában ? Vagy csak új olvasásélményekre vágysz?
Ebben a kis könyvajánlóban megpróbáltam összeválogatni a legjobb regényeket :)

rebekaa 2012.05.10. - 09:12 15059 látogatás 2 bejegyzés

Milly Johnson - Yorkshire puding klub

2012-09-23 10:50:10

 Igazi csajos regény, könnyen olvasható, így ha nem is szeretsz annyira olvasni, vagy nehezebb sövegekbe beleásni magad, ez mindenképpen tetszeni fog ! Az anyukádnak tökéletes szülinapi vagy névnapi meglepetés lehet, de a fiatalaknak is szórakoztató olvasmány.


 


"Három, a negyvenes éveihez közeledő dél-yorkshire-i barátnő egyszerre esik teherbe, miután elzarándokoltak egy ősi termékenységi szoborhoz. A terhességgel Helen legszebb álma válik valóra, bár cseppet sem rózsás a helyzete. Nemcsak múltjának démonjaival kell megküzdenie, hanem a látszólag tökéletes házassága is épp most jut válságba. Janey kész katasztrófaként éli meg ezt az állapotot, attól fél, örökre búcsút mondhat a karrierjének. Nem is érti, hogyan történhetett, hiszen férjével, a babavárástól teljesen felvillanyozódott George-dzsal mindig nagyon vigyáztak. Elizabeth megnyomorított gyermekkora és érzelmi bizonytalansága miatt úgy gondolja, hogy soha nem lenne szabad gyereket vállalnia. Gyötri a kétség, hogy képes lesz-e szeretni a születendő babát. A Yorkshire puding Klub három, válaszút elé kerülő nő megható és bájos története. Helen ellaposodott házassága újjáéled, Janey elkezd végre hinni önmagában, Elizabeth sivár élete pedig melegséggel és szerelemmel telik meg " - ajánlja az Ulpius Ház a libri.hu oldalán 


Hozzászólások száma: (0)

Gerlóczy Márton - Igazolt hiányzás

2012-09-15 10:12:24

  Egy vidéken felnőtt, boldog kisfiú éli az életét, egészen addig még bele nem csöppen az általános iskolába, az új fővárosi életbe, az édes- és nevelőapák kettős világába. A szerző életrajzi regénye kiméletlen iróniával, rengeteg humorral és csodálatos szerkesztéssel meséli el egy csintalan, 'rossz tanuló ' történetét, aki még érettségit tett, de mégis rengeteget lehet tőle tanulni a könyv olvasása közben.


Aki már olvasott Gerlóczy Mártontól, annak bizonyára tetszeni fog ez a regénye is, még ha ez kicsit személyesebb, intimebb világokba visz minket.


"Az önéletrajzi ihletésű regény „nehezen kezelhető” főhőse azzal tölti kamaszkorát, hogy iskoláról iskolára vándorol – sikertelenül. A tanulást nem tudja komolyan venni (a sorokat olvasva úgy érezzük: joggal), azonban sokaknál többet tud a világról. Bár nehezen teremt kapcsolatokat, hozzá mégis vonzódnak az emberek. Éli a pesti fiatalok életét, bulizik, szerelmes, balhékba keveredik, ám teszi mindezt úgy, hogy közben folyamatosan azon járatja az agyát, mi is ez az egész, és hogyan működik. " - írja a scolar.hu


Hozzászólások száma: (0)