Könyvajánló

Eddig még semmi nem keltette fel az érdeklődésed a könyvek világában ? Vagy csak új olvasásélményekre vágysz?
Ebben a kis könyvajánlóban megpróbáltam összeválogatni a legjobb regényeket :)

rebekaa 2012.05.10. - 09:12 15072 látogatás 2 bejegyzés

Fábián Janka- Emma lánya

2012-08-27 10:02:27

 Az Ulpius Ház gondozásában jelent meg nemrég ez a nagyszerű könyv. Egy elismert gyermekorvosnak, és irónő feleségének 3 fiú után végre lányuk születik, Éva. A szépséges lány színészi karrierjének azonban a háború, majd a diktatúra vet véget. A könnyed nyár végi olvasmányok után ez igazi, tartalmas olvasásélmény.


'"A század második felének eseményeit a szélrózsa minden irányába szétszóródó Kóthay gyerekek és unokák különbözőképpen élik meg. A forradalmat követő megtorlás, 1968 Párizsa, a hatvanas-hetvenes évek Amerikája, a szögesdróton inneni nyomasztó világ, a kései Kádár-korszak békés álarca mögött a szabadság fájó hiánya, majd a rendszerváltás éppen úgy főszereplői a könyvnek, mint az egyre népesebb família. Végül, a fordulat évében egy boldog-szomorú esemény kapcsán újra összegyűlik az egész család a régi, Balaton-parti házban, ahol az is kiderül, hogy habár végleg lezárult egy korszak, lesz, aki továbbviszi Emma örökségét. " - írja az ulpius.hu


Hozzászólások száma: (0)

George R. R. Martin - Trónok harca

2012-08-13 16:31:26

 Ha tetszett a tévé változat, akkor a könyv is fog ! Olvasmányos , fordulatos, és nagyon izgalmas. Jó kis nyári olvasvány, a fesztiválok között érdemes kézbe venni. A kötelező olvasmányok hada után könnyedebb, érthetőbb.


 


Íme a libri.hu ajánlója: "A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságba vezeti el az olvasót: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon van hatalmon hü barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége, hogy meg tudja újítani, és élettel tölti fel azt a műfajt, amit a számtalan populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A tűz és jég dalának első kötete egy világteremtő fantasyeposz nagyszabású felütése."

Hozzászólások száma: (0)