Könyvajánló

Eddig még semmi nem keltette fel az érdeklődésed a könyvek világában ? Vagy csak új olvasásélményekre vágysz?
Ebben a kis könyvajánlóban megpróbáltam összeválogatni a legjobb regényeket :)

rebekaa 2012.05.10. - 09:12 15068 látogatás 2 bejegyzés

Umberto Eco- Prágai temető

2012-05-12 11:11:03

 Ha olvastad  ' A rózsa neve' című Eco regényt, minden bizonnyal ezt is élvezettel fogod a kezedbe venni. Izgalmas , fordulatokkal teli regény, ami nem várt meglepetéseket is hozhat. Remek olvasmány lehet a hétvégére.


A Libri.hu ajánlója: ' A földrengés tördelte padlózathoz hasonlatos kövek közt egyszer csak görnyedt hátú, kaftános-föveges, ősz kecskeszakállat viselő ármányos rabbinusok vegyülnek el, és támaszkodnak-dőlnek maguk is a düledező sírokra, girbegurbán sűrűsödő kísértetsokaság az éjben. S középen annak a Löw rabbinak a sírja, aki a XVI. században életre keltette a Gólem nevű szörnyet, hogy az álljon bosszút a zsidóság nevében mindenért. Jobb ez, mint Dumas, jobb, mint a jezsuiták képzel kívánatos ellenséget a holdvilágos boszorkányéj-hangulatú helyszínre Simonini kapitány, és munkához lát. Simonini a fantázia szülötte, de nagyon is valószerű gazember. Tőrbotra támaszkodó idegen- és főleg nőgyűlölő haspók, magányos nyomorult létére fél Európa titkosszolgálatainak zsoldjában álló cinikus hamisító ő, aki hazugságokat kohol, összeesküvéseket sző, és merényleteket szervez. Az persze csak a regényes képzelet műve, hogy Simonini kapitánynak mindenhez és mindenkihez köze van: a görbe lábú gnóm Garibaldi körül szaglászó piemonti besúgóhálózathoz, a párizsi kocsmák abszintgőzében szervezkedő alvilági bombagyárosokhoz, a párizsi kommün zavarosában halászó francia és porosz hírszerzéshez, a Dreyfus-ügy bordereau-jához és a muzsikokat ördögi félnivalóval biztató cári Ohranához éppúgy, mint a Charcot-klinika Frode doktor nevű hipnotizőrgyakornokához, vagy épp a fekete miséket celebráló sátánista Boullan abbéhoz. A szereplők és a tények, az ügyek és a dokumentumok azonban (el egészen a hitleri haláltáborok kiagyalóit megihlető Cion bölcseinek jegyzőkönyvei-ig) mind-mind vérfagyasztóan igaziak. S a képzelt Simonini is csupa olyasmit tesz, amit valakik valamikor csakugyan véghezvittek.' 


Hozzászólások száma: (0)

Marian Keyes- Van valaki odaát ?

2012-05-10 09:17:12

 Marian Keyes az elmúlt évek legnépszerűbb bestsellerszerzője, akinek könyvei számos országban hónapokig vezetik a sikerlistákat. Keyes a Van valaki odaát? című regényével túlszárnyalta eddigi sikereit és milliós példányszámait, miközben új rajongókat szerzett a világ öt földrészén. Anna Walsh élete darabokban hever, mióta szerelme elhagyta. Hiába vigasztalják szülei a festői írországi otthonukban, Anna New Yorkba vágyik. A barátaihoz – akik nem éppen hétköznapi figurák. A világ legjobb állásába – ami, valljuk be, senkit sem hozna lázba... Ami pedig a pasikat illeti – egy pasi van, akiért eddigi életét boldogan feladná: Aidan, de őt meg mintha a föld nyelte volna el. Furcsa segítőtársak és bájos gonosztevők, egy világraszóló hír, két szülés és egy különös házasság kell ahhoz, hogy Anna végre megtalálja önmagát. Fergetegesen humoros, életvidám, érzelmes. ( Forrás : libri.hu ) 


 

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus könyveket. Akik pedig nem igazán kedvelik, azoknak is nagyszerű élmény lehet, hiszen a romantikus, csöpögős vonások ellenére visszaadja az igazi életet, és sok bölcsességet lehet belőle megtudni.

Hozzászólások száma: (0)