Valentin napra várva

Szerelem minden mennyiségben - csak Nektek, csak most, csak a KamaszPanaszon!

admin002 2010.01.21. - 16:55 155383 látogatás 4 bejegyzés

DIY - ajándékosdoboz üzenetekkel

2013-01-31 21:55:18

A Valentin napi ajándékdoboz nagyon jó variáció egy olyan ajándékra, amit szinte minden ünnephez kapcsolhatunk, lehet szó karácsonyról vagy anyák napjáról vagy szülinapról vagy esküvőről, házassági évfordulóról. Minden alkalomra nagyszerűen adaptálható, és az egyik legjobb saját készítésű ajándék, amit kortól és nemtől függetlenül bárkinek adhatunk (persze ismerni kell hozzá a megajándékozottat!). Na de mi is ez az ajándékdoboz?


Tegyél a dobozba 365 pici levélkét – erre írhatod a  • saját jókívánságaid, kérdéseid,

  • szerelmes szavaid,

  • vegyes szerelmes idézeteket levelekből, híres emberektől, stb.

  • szerelmes versidézeteket

  • kuponok: csínján a kuponokkal, bár ez a legjobb része, csak hát ugye ha megígéred, meg is kell tartani (pl. ‘korcsolyázás a Városligeti jégpályán’ kupon, ‘forró csoki a kedvenc helyünkön’ kupon, ‘romantikus vígjáték a moziban’ kupon, stb. stb.)


Én azt mondanám, hogy ne tömd tele csak idézetekkel, legyen benne a te hangod is, a te kedvességed, érzéseid, gondolataid, a Ti közös élményeitek, az biztos, hogy természetesen hangzik. Szóval kombináld a szerelmes szavakat, verseket és idézeteket, esetleg találós kérdéseket (pl. mikor voltunk az Adrián üdülni? Mi volt a kedvenc gyerekkori plüss macim neve, stb.). Persze lehet a teljes ajándékot készen is venni, mint a mellékelt kép mutatja (a historia.net angol nyelvű oldalán találtam). Ebben a dobozban pl. ilyen szerelmes üzenetek vannak


Olyan jó, hogy vagy

Piknik a parkban’ kupon

Jó reggelt puszi

reggeli az ágyban’ kupon


... és  a továbbiaknak már csak a képzeleted szab határt!forrás: http://valentinnap.wordpress.com/


Hozzászólások száma: (0)

DIY - kreatív ajándékötlet

2013-01-30 12:29:43

 kratív ajándék Valentin napra - mindkét nemnek adható, egyszerű, ötletes DIY ajándék. egy buborékfújó, "you blow me away" felirattal :)Hozzászólások száma: (0)

a valentin nap wiki

2013-01-28 14:08:05

mit is kell tudni a valentin napról?


Szent Bálint napján (február 14-én) tartják főleg az angolszász országokban a Bálint-nap (angolul Valentine's Day) ünnepét, amely Magyarországon az angol név közvetlen átvétele miatt sokak számára mint Valentin-nap vált ismertté és népszerűvé az 1990-es évektől kezdődően. Ezen az ünnepen (amelynek vallási eredete az idegen elnevezés elterjedése miatt Magyarországon elhomályosult) a szerelmesek megajándékozzák szerelmüket.


A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival. A hagyomány úgy tartja, hogy ezek a házasságok jó csillag alatt születtek. A vallásos, az egyházi liturgiában gyökerező eredete ennek az ünnepnek Jézusnak, mint égi vőlegénynek a megérkezése az égi esküvőre. A római-katolikus naptárnak (Calendarium Romanum Generale) az 1970-es évi reformjakor e szent és emléknapja az előírt egyházi liturgiából eltűnt, hogy helyet adjon a történelmileg bizonyítható szaloniki születésű szent testvérpár, Konstantin-Cirill († Róma, 869. február 14.) és Szent Metód liturgikus ünnepének.


Ennek a napnak a népszerűsége a virágkereskedésnek és különösen az ezt szolgáló reklámoknak köszönhetően megnövekedett. A napot átszövi sok hagyomány, ugyanúgy mint az 1990-es években népszerűvé lett, az USA-ból és Írországból importált Halloweennek.

 


Hozzászólások száma: (0)

valentin 2013

2013-01-27 13:33:34

drága olvasók! az idei Valentin-nap egyre közelebb és közelebb van, ha a naptárra nézünk. tervem szerint mostantól kezdve minden nap egy kis trükkel, ötlettel, cikkel, képpel, vagy hangulatot fokozó aprósággal fogok itt jelentkezni - ha pedig követtek, ígérem, tökéletes Valentin-napotok lesz!Hozzászólások száma: (0)