Irogatós ,,izék

Tehát! Eldöntöttem,hogy írni fogok...minden féléről ami engem ,és más kamaszt érdekel... vagy csupán csak hirtelen megjön az ihlet, és ezeket, (szokták mondani) papírra vetem...vagyis, gépre vetem...

berdorbe2001 2016.02.02. - 13:53 4096 látogatás 4 bejegyzés

Játék

2016-02-08 16:04:25
Nem szeretnék felnőni, komolynak látszani! Sokan gondolhatják rólam, hogy gyerekes vagyok, mert tizennégy éves létemre ,szeretek, például: bújócskázni ,egy hotelben, nálam kisebb gyerekekkel.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Szüleimmel kiruccantunk pár napra egy kis ,,téli” vakációra, és két kisfiú barátra tehettem szert.
Hatalmas benyomással voltak rám ,ezek a kis óriások! Megismertették velem a kajla, mindenen nevetős énemet, egyben pedig elgondolkodtam , hogy a fiúk is mennyi változásokon esnek át, a kamaszkor beköszöntével. Lelkileg teljesen megváltoznak! Pici korukban olyan figyelmesek , aranyosak, nem szólogatnak be! Mire pedig a tini korba érnek, (mi lányok) feszenghetünk a közelükben, és azt leshetjük ,hogy -vajon tetszünk -e nekik?-. Találnak-e valami kivetni valót rajtunk, aminek (rosszabbik esetben ) hangot is adnak!
Mi van, ha ők is hasonlóan éreznek ,és így leplezik zavartságukat?
Mindenki álcát állít fel maga elé,hogy a legjobb énjét mutassa meg ,annak az embernek ,aki fontos számára. Megtanulunk úgy viselkedni ,ahogy a társadalom azt megköveteli! Pontosan ezért ne érdekeljen mások véleménye minket , mert nem tudhatod, hogy a másik fél ,mit – miért mond! Ne mások alkossák a saját önképünket , hanem vegyük kezünkbe az irányítást és találjunk önmagunkra!
Hozzászólások száma: (0)

A felismerés

2016-02-04 15:48:34
Többet feltételeztem róla, mint amit a személyisége valójában rejt.Elképesztő ,hogy mennyire félre lehet ismerni az embereket, a ,,rózsaszín ködtől". Teljesen meg voltam róla győződve ,hogy ő egy jófej gyerek, és csak a haverjai elött mutatja a nagymenőt.
Az igazi önmaga, pedig egy érzelmes , romantikus, vicces , védelmező,intelligens fiú ,aki csak engem szeret ,és nem szórakozna az érzéseimmel. Helyette, egy szívtipró ,aki virágról ,virágra száll ,mint egy nektárt gyűjtő rovar!! (azért nem méhecskét írtam, mert az amúgy a mesékben cuki, ő pedig egyáltalán nem az!!). Felruháztam olyan tulajdonságokkal, amik pont ,hogy ő rá nem voltak jellemzők! Persze, az mellett se menjünk el ,hogy jól néz ki... sőt ... grrr... a kockás hasa...meg a szemtelen, dögös dumája... De ez mind semmit se ér, ha a jó adottságait felűlmúlja az ostoba , bunkó személyisége!! Még miatta törtem magam,hogy mindig jól nézzek ki....!! Amikor oda jött hozzám, beszélgetni , köpni ,nyelni nem tudtam ,és (szerintem) eléggé furcsán viselkedtem a közelében...
Aztán ezt a zavartságot ,később teljesen levetkőztem magamról. Ahogy felóldódtam a társaságában ,egyre jobban megismertem, és feltettem magamban azt a kérdést: Mit ,,eszek" annyira rajta? Snitt , és felkelt (hála az égnek) a nap , amely eltüntette a leplező, szerelmes ködöt . Félreértés ne essék ,nem rá, hanem magamra haragszok, amiért mindenkiben a jót látom, még akkor is ha olyannal az illető nem rendelkezik!
Hozzászólások száma: (0)

Zene a szívemnek

2016-02-03 15:43:31
Veletek is előfordult , hogy hallottatok egy zenét, és olyan érzések törtek fel bennetek ,amiknek,( addig a percig) még a létezésüket sem sejtettétek?
:::::::::::::::::::::::::::::
Mikor már a frissen mosott, illatos hajam törölgettem (hmmm imádom az új samponom) ,a telefonom elkezdte lejátszani a soron következő számot, a top 10 zenei listáról.Hirtelen elöntötte a szívemet az öblös hangú fiú éneke.- Ezt a számot jól ismerem...!-vegyes érzelmek törtek fel bennem ....Elképzeltem az eddigi összes (plátói, viszonzatlan vagy én nem viszonoztam,mulyák voltunk mind ketten...stb) szerelmeimet. Kit érdekel, hogy nem jöttem össze velük?Csak megmagyarázhatatlanul boldog lettem...talán azért ,mert én szerelmes tudok lenni!Sok ember számára ,ez az érzés, egy elérhetetlen kincs. Nem képesek önzetlenül szeretni ,ha pedig mégis megtalálják azt a bizonyos nagy ŐT , fejvesztve menekülnek az üres,érzelemmentes kapcsolatokba. Félnek a csalódásoktól , az elkötelezettségtől ,esetleg nem merik felvállalni az érzéseiket. Hogy ilyenkor mi történik a másik féllel? Érzelmileg teljesen összeroppan! Minden eddigi elképzeléseit,reménykedéseit hiábavalónak tartja. Kissé mintha félne is attól az egyéntől, aki ezt tette vele. Többé nem mer így szerelembe esni.
::::::::::::::::::::::::::::::.::
Miután végigfuttattam az elöbbi gondolatmenetet az agyamon ,hirtelen, egy, a fantáziám alkotta kép tárult a szemem elé, amely reagált a zenére: Egy ,,álom fiúval" ölelkezve táncolok a holdfénnyel megvilágított boltíves teraszon. A zene egyszer csak elhalkul. Mindketten felegyenesedünk, és egymás szemébe nézünk. Tekintetében látom, azt a felemelő ,boldog érzést ,amit én táplálok iránta. Ő nem csak játszik velem!
Hozzászólások száma: (0)

A tinikor átka

2016-02-02 14:45:43
Amikor már harmadszor fagyok le, egy beszélgetés alkalmával,és kérdezem újra az illetőt ,arról, hogy valójában miről is beszélt , az enyhén szólva kellemetlen!
Például :a mamám a képcsöves tévéjéről hablatyol valamit , én pedig értelmetlenül bambulok rá, bólogatásokkal kísérve, mintha érteném a TV funkcióit ,holott lélekben Balázzsal vagyok egy randin, és a (sajnos csak) képzeletbeli csókunkat leheljük egymás ajkára...Emiatt a dekoncentráltságom miatt mélázós csajnak tartanak .Nem figyelek órákon (pedig igyekszem , csak marha nehéz, a monoton magyarázatokat végig figyelemmel kísérni!) Ja, meg persze a szülők ,akik mindig a fejemhez vágják ,hogy pimasz és hisztis vagyok! ( utóbbit apukám szokta hajtogatni.) Úgy érzem , hogy apa nem tudja megérteni az én szélsőséges időszakomat! Ha a felnőttek kevesebbet nyüstölnének, jobban viselném khmm.. azt is ,hogy szerelmes vagyok .( ÖÖÖ tudom eléggé súlyos egy szó, ahoz képest, hogy nyolc éve osztálytársak vagyunk Balázzsal , és nem jöttünk össze ,vagy nem vettük észre egymást.) Így hát elnézést ,de nehezemre esik olyan álmodozás mentes dolgokkal foglalkozni ,mint a házimunka, meg a tanulás! Mondjuk az eléggé furcsa lenne , ha mosogatás közben próbálnám ki a csókolózást ,egy üveg pohárral...! Na , jó! Ennyire lüke azért nem vagyok..! Csőrös pohárral élethűbb lenne ! Persze ,azt nem mondom,hogy minden alól felmentést kéne kapnom, azzal az indokkal ,hogy tini vagyok... habár ha jobban belegondolok, meg tudnám szokni ... :)!
Ezeket a problémákat lehetne folytatni a pattanásokkal , a megfelelési kényszerrel , a ciki helyzetekkel, a -ne szólj hozzám - napokkal , -Miért nem jövök be neki?- avagy -Miért pont neki tetszek?- ,- Semmi nem áll jól rajtam !-,- kicsi a mellem!- , -vékony vagyok!- vagy csúnya ... Kapásból ,,csak" ennyit tudtam leírni... de a kellemetlen dolgok mögött is ott lapulnak, a boldog,vicces pillanatok, amik egy életre szólnak .... és nevetve emlékezek (majd) vissza, (ami az én esetemben odébb van!) Egy szó mint száz : a tinikor nem is olyan ,,mumus"... Azt hiszem ilyenkor ezt kell mondani vagy mi.... :)
Hozzászólások száma: (0)