Kamasz lélek

A legnehezebben kezelhető korosztály mindig a kamasz. Pszichológusok, szülők, emberek sokaságának a véleményét meghallgatják, de a főszereplőket szinte sosem. Márpedig azok mi kamaszok lennénk.

Kamasztöki 2015.08.18. - 23:42 9169 látogatás 7 bejegyzés

Túlélve a téli romantikákat

2016-02-21 22:56:46
Nem tudom ti hogy vagytok vele, én valahogy télen viselem a legrosszabbul a magányt. Nyáron tudok találni a szabadban olyan helyet, ahol magányomban elvagyok bármeddig, de télen ilyenek nincsenek, mert zárt téren már nem ugyanaz az érzés. Lehet meditálni, relaxálni, vagy bármi, de semmi össze nem hasonlítható a természetben lévő magánnyal, amire mindenkinek szüksége van. Bár boldogságot nem hoz, de elűzi a depressziót.

Volt karácsony, újév, Valentin nap, és még mindig itt vagyok. Nem is rossz, innen már nehéz lesz tovább süllyedni. Bár elkiabálni sem merem, mert aztán kiderülne, hogy lehet még rosszabb, de szerintem azt nem akarom tudni. Bőven túl sok volt már ez is.

Annyi pár jár-kel az utcán nap, mint nap, bármerre nézek, tuti, hogy fennakad a szemem, és egyből beugranak a szerelmi bánat emlékei, amelyek akkor fognak csak elmúlni, ha újra lesz szerelem. De minél több a kudarc, annál kevésbé teljes egy esetleges (álmodni se merek róla) siker. Egyszer össze kell jönnie. De mi van, ha én olyan vagyok, akinek ez sohasem jöhet össze? Átok, karma, vagy csak predesztináció miatt...

A legnehezebb és legmagányosabb rész talán már megvolt. Legalábbis remélem, hogy tavasszal, és főleg nyáron már kevésbé lesz jelen ilyen magányos érzés független attól, hogy hogy alakulnak a dolgok. A magány érzése akkortól lesz rossz, amikor tudatosul - később tudatosul ahhoz képest, amikor bekövetkezik.

Azért bár próbálok bizakodni a jövőbe, de rengeteg kérdés fölmerül bennem, hogy van-e értelme az életnek. Olyan szenvedés azt átélni, amikor mindenkinek van párja és boldog, neked meg csak tengenek a napok magányosan, mert nem szeretnek. Mi értelme volt az eddigi életnek? Csak hazugság volt minden, és ez a valóság? Vagy ha nem ez a valóság, akkor miért élem át mégis ezt? Nem rossz dolog a filozófia, ha értelmes dolgon gondolkodunk annak hatására.
eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!