Kamasz lélek

A legnehezebben kezelhető korosztály mindig a kamasz. Pszichológusok, szülők, emberek sokaságának a véleményét meghallgatják, de a főszereplőket szinte sosem. Márpedig azok mi kamaszok lennénk.

Kamasztöki 2015.08.18. - 23:42 9172 látogatás 7 bejegyzés

Az első szárnypróbálgatások

2015-12-04 22:22:15

Ha már költői képek, akkor jelen esetben egy "gerle" vagy egy "galamb" szárnypróbálgatásairól lesz szó, próbálva azt a minimális tapasztalatot felhasználni, ami van.


A költői képek gyönyörűek, főleg ha az emebr szerlemes, akkor sokakból költő lesz, amely akár hosszabb ideig is kitarthat, de azért általában az irodalomórák lévén is ekkor ismerkedünk meg legjobban a költészettel, amelyet aztán inkább saját célunkra használunk, ha már túl sok hasznát nem látjuk. Persze vannak más módjai is az udvarlásnak, de szerintem még elég népszerű, és még ha nem is feltétlenül a kiszemeltnek írjuk, akkor is a legtöbb műalkotás témája a szerelem.


Furcsa dolog megítélni a szerelmet, meg mindent, ami azzal kapcsolatos, mert valaki nagyon hamar átesik minden tűzkeresztségen, de az is előfordulhat, hogy valakinek sokáig semmi sincs. Valakinél inkább az érzelmek, valakinél a fizikai vonzalom és annak lehetőségei töltik be a döntő szerepet. A korral ez fejlődik és változik, de senkinél sem egyformán.


Bár elég széles skála a kamaszkor, érzelmileg a legintenzívebb korszak, és a szerelmi életen múlik ilyenkor minden más. Nemcsak a személyiséget határozza meg, de a családdal és a barátokkal való viszonyt is. Előbbinél a szülők kapcsolatának egysége mellett, ha megvan még, utóbbinál pedig a szinglik és a párok aránya, valamint hogy ez a kettő hogyan viszonyul a másik társaságához. Nagyon nehezen kezelhető helyzet, mivel a pároknak se lehet ebben a korban sok tapasztalatuk ahhoz, hogy tökéletes harmónia legyen a társaságban.


Nem is ez a probléma, hanem hogy az első szerelmes korszakok nagyon meghatározóak. Nem tudom melyik a jobb, ha valakinek szerencsésen, vagy kudarcokkal telve indul el ez az időszak (utóbbiról tudnék mesélni - még aktuális is lenne), mindenesetre a személyiséget is befolyásolja. Ezen múlik az is, hogy a kamaszkor életünk egyik legszebb vagy legborzalmasabb időszaka végül.

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!