Kamasz lélek

A legnehezebben kezelhető korosztály mindig a kamasz. Pszichológusok, szülők, emberek sokaságának a véleményét meghallgatják, de a főszereplőket szinte sosem. Márpedig azok mi kamaszok lennénk.

Kamasztöki 2015.08.18. - 23:42 9167 látogatás 7 bejegyzés

Mindig van rosszabb és nehezebb

2015-11-29 13:11:05

Sajnos hiába próbálunk akár folyamatosan pozitívan tekinteni a jövőképünkre, a valóságban sajnos sohasem sikerül igazán. És ennek az oka nem csak mi magunk vagyunk, hanem a környezet is.


"Minden kamasz ilyen" "Majd kinövöd" és egyéb hasonló szövegekkel naponta lehet találkozni, ám számomra ez csak egy egyszerű hárítás, amikor nem vesznek komolyan - mint egy gyereket. Nem is azzal van gond, hogy még gyerekek vagyunk, hanem hogy a gyerekeket mindig lenézik. Ezek után lehet mondani bármit, nem feltétlen a kimondott szó lesz a szent.


A kamasz Bermuda-háromszög nagyjából a család-barátok-szerelem szálon működik. Lehet ezért vagyunk ilyen szeszélyesek. Egyben sosem lesznek ezek egységesek, de ha még külön-külön se, akkor az egy személyes tragédia. Nem kell mindháromnak meglennie, vagy működnie, de valaminek legalább. Ha mindháromban problémák vannak, akkor teljesen magamra vagyok utalva és egyedül kéne boldogulnom, amire meg nem érzem magam képesnek. Nem sokban különbözik ez már a halálesetektől, csupán mivel személyes, így rajtam kívül senki mást nem érint.

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!