Kamasz lélek

A legnehezebben kezelhető korosztály mindig a kamasz. Pszichológusok, szülők, emberek sokaságának a véleményét meghallgatják, de a főszereplőket szinte sosem. Márpedig azok mi kamaszok lennénk.

Kamasztöki 2015.08.18. - 23:42 9171 látogatás 7 bejegyzés

Nyomáskényszer

2015-08-28 16:52:38

Hiába mondják azt nekünk, hogy most kell élvezni az életet, meg mi lesz majd később, azért alapvetően szerintem mindnyájan nyomás alatt kell teljesítenünk. Jön a suli, ahol ráadásul az utolsó két év számít a továbbtanulásba, miközben szeretnénk másoknak is mindenhol megfelelni.


Ami alapvetően fontos ahhoz, hogy sikerüljön kicsit csökkenteni a nyomást a vállunkról, ha sikerül prioritást tartani, és arra koncentrálni a legjobban, ami tényleg fontos. Ugyanakkor arányban az is fontos, hogy ne mindig másoknak feleljünk meg, legyen önálló álláspontunk is. A lázadó korszakban ez azért nem szokott problémát okozni, de a forrófejűség már inkább tud.


Így is gyakran érezni, hogy túl sokat várnak el tőlünk, vagy mi magunk is várhatunk el túl sokat magunktól. Ez semmiképp nem jó, és rontja a teljesítményt. Akkor teljesítünk a legjobban, ha csak egy picit várunk el többet, mint ami a maximális. Akkor nem kezdünk el lazsálni rögtön az első siker után, de azért nem is érezzük reménytelennek.


Fontosak a barátok is. Még ha nem is egymáshoz viszonyítva versengünk, azért nagyon nem mindegy, milyen közegben vagyunk. Ha nagyon lenéznek, de eszük ágában nincs tanácsot adni, vagy segíteni, akkor soha nem fogjuk igazán jól érezni magunkat köztük. A barát nem azért van, hogy felettünk ítélkezzen.

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!