Kamasz lélek

A legnehezebben kezelhető korosztály mindig a kamasz. Pszichológusok, szülők, emberek sokaságának a véleményét meghallgatják, de a főszereplőket szinte sosem. Márpedig azok mi kamaszok lennénk.

Kamasztöki 2015.08.18. - 23:42 9175 látogatás 7 bejegyzés

A szerelmes kamasz

2015-08-20 00:51:04

Nehéz megítélni, mi az a szerelem, ami már komolynak számít. Mi kell ahhoz, hogy komoly legyen? Érettség, élettapasztalat - de ezek meg nem korfüggőek, mégis a korral fejlődik. Érzelmileg a legintenzívebb korszak, szóval a "legveszélyesebb" érzés talán a kamaszkori szerelem.


Borzalmas, amikor egyik pillanatról a másikra pont az ellenkezőjét érzem, és a szerelem szépsége és boldogsága hirtelen depresszióvá válik. Bár ha nem a szerelem, akkor valószínűleg valami más okozná a hangulatingadozást. A pulzus magas, a lélek fölzaklatott a jelenlétében. Nem tudom ő vajon érez-e valamit, van-e esélyem nála. Olyan jó lenne vele lenni, de mégis fölzaklat, ha látom. Mellesleg a barátom is, és barátként akkor is fontos, ha sose járunk. Nem akartam belézúgni, de így alakult. Fölösleges megmagyarázni, és okokat keresni, nem változtat semmit, csak érdekesség lehet.


Az első szerelem kicsit befolyásolja a többit. Persze idővel egyre kevésbé lesz jelentős, de elfeledni sosem fog sikerülni. Főleg ha nem plátói, hanem az az igazi, ami igazi kudarccal zárult. Nem állítom, hogy nincs, de nagyon ritka lehet az és nem is hiszek benne, hogy valakinek egész életében 1 szerelme van és tökéletesen alakul minden.


Valakinek sokáig nem jön el az első szerelem. Nem beszélve az első beteljesült szerelemről, amikor először kapcsolatban él. Azoknak már boldog pillanatok, és ezek a kamaszkor legszebb időszakai. A legrosszabb meg a szakítás, illetve a visszautasítás. Szingliként is lehet valaki boldog, és vannak helyzetek, amikor ez kifejezetten előny, de az azért nem olyan. A szerelem és a kapcsolat nem csak érzelem, idővel tapasztalat is. Arra pedig fiatalon különösen nagy szükség van.

eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!