Túlélni a gimit

Minden ami a középiskolai élettel kapcsolatos. Barátok, szerelmek, csalódások, remények és nem utolsó sorban tippek, hogy hogyan is éljük túl ezt a viharos, de biztosan felejthetetlen négy-öt évet.

PeaceGirl 2014.07.02. - 14:52 24872 látogatás 21 bejegyzés

Back to school DIY

2015-08-24 16:24:38Sziasztok!


Ezúttal szeretném veletek megosztani az egyik kedvenc videómat a Back To School-témával kapcsolatban. A videó végén egy nagyon jó DIY-ötletet találtok, amivel sok pénzt megspórolhattok.


https://www.youtube.com/watch?v=204KmUmIY2EHozzászólások száma: (0)

Nyári kaland-Akarom? Nem akarom?

2015-05-18 19:21:01

Avagy legyünk óvatosak a nyári szerelmekkel!


Ugye mennyire örülsz, hogy nemsokára vége a sulinak és belevághatsz a nyári szünetbe? Buli ezerrel, nyaralás, fesztiválok stb...és persze pasik. Jó ha tudod azonban, hogy a nyári kalandokkal óvatosan kell ám bánni.


1. Ne éld bele magad azonnal! Egy megfontolt és talpraesett nő mindig vigyáz arra, hogy ne törjék össze a szívét. Ez különösen igaz a nyári kalandokra, hiszen a forróság elmúlik és érdemes végiggondolni, hogy vajon ez tényleg tovább tarthat-e..mielőtt teljesen beleéled magad.


2. Óvatosan az intimitással! Ha már úgy döntöttél, hogy beengedsz valakit ebbe a zónába ( amit nem biztos, hogy minden második idegennek engedni kéne ), akkor védekezz! Emiatt nem ítél el senki, a védekezés pedig a legfontosabb dolog.


3. Flörtölj! Amellett, hogy óvatosan állsz hozzá a dolgokhoz, miért ne játszhatnál kicsit? A kettő nem zárja ki egymást, sőt! Itt az ideje, hogy kicsit próbálgasd a határaidat. Végül is: ki tudja mi lesz belőle? ;) Hozzászólások száma: (0)

Tippek a spóroláshoz, öltözködéshez

2015-04-18 18:08:05Sajnos fiatalon, amíg még a szülőkre vagyunk utalva, nem mindenki teheti meg magának, hogy a legdrágább cuccokban járjon. Persze pár dologra muszáj rászánni a pénzt, de íme néhány tipp amivel kevesebb pénzből is jól ki tudsz jönni.


Amikre érdemes rászánni a pénzt:

Van egykét alapvető ruhadarab amit nem nagyon lehet olcsón megúszni. Ilyen például egy jó farmernadrág, amiért érdemes akár 7-8 ezer forintot is kiadni, de az minőségben is jó lesz és biztos, hogy egy évet minimum kibír. Edzőcipőből is inkább ajánlanám a minőségit, amit egyszer kell megvenni, utána évekig használhatod.


Minőségi turkálók:

Sokan „tartanak” a turkálók világától, pedig higgyétek el, rengeteg új cuccot is lehet találni negyed annyiért mint amennyibe került. Felsőket, ingeket érdemes itt nézni, de kabátokat és szoknyákat is lehet találni, olyanokat, amiket a 100 méterrel arrébb található boltban kétszeres áron kapsz meg. Fontos persze megjegyezni, hogy nem minden turi ilyen: itt a vállfás, jó minőségű ruhákat áruló turikról beszélünk.


Cipők:

Ha nem egy edző-vagy sportcipőről van szó, akkor nem kötelező a legdrágábbat választanod. Babacipőkből és szandálokból is jókat találhatsz bőven tízezer forint alatt. Persze mindenkinek más az ízlése, de nézz körül, vadássz egy jó cipőboltra ahol nagyjából az ár is elfogadható. Én már találtam egyet és mindig visszajárok oda, csak keresni kell és előbb utóbb szerencséd lesz.


Régi cuccok:

Magamról tudom, hogy általában egy nőnek tele van a szekrénye olyan holmikkal amiket már nem hord, csak sajnál megválni tőlük. Na akkor épp itt az ideje ezen változtatni. Keress embereket akik szívesen megvennék azokat a ruhákat amik neked már nem kellenek. Persze igyekezz reális lenni és légy tisztában azzal is, hogy az értéke már jóval kevesebb, mint amikor te megvetted.Hozzászólások száma: (0)

3 variáció az 5 perces sminkre

2015-03-26 09:56:24Íme egy nagyon híres magyar youtube guru, akinek érdemes megfogadni a tanácsait ha a reggeli kapkodásról van szó ;)


Gyors reggeli smink


Hozzászólások száma: (0)

Vélemény egyenesen a srácoktól

2015-03-15 20:00:38Egy februári cikkben a lányok idegesítő szokásait elemeztük. Íme annak a folytatása, ugyanis több srácot is megkérdeztünk, ők mit tartanak idegesítőnek egy nőben, ha kapcsolatról van szó.


Peti (19)


Sokszor mondjuk nektek, hogy ne hisztizzetek- nem véletlenül. Nem kell előre gyártani a problémákat, amikor még nincsenek is. Alapból másképp gondolkozunk és ahelyett, hogy folyton tőlünk várnátok, hogy az „utalásokból” megértsünk titeket, jobb lenne, ha néha ti is segítenétek ebben egyenes beszéddel.


Laci (19)


Én nagyon nem szeretem, ha egy lány igénytelen a külsejére, ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy mindig full sminkben kell megjelennie. Amikor azt mondjuk nektek, hogy smink nélkül is szépek vagytok, higgyétek el, hogy így van, nem véletlenül választottuk pont az adott hölgyet. Illetve még azt tartom idegesítőnek, ha sokat késnek ( bár ez még elfogadhatóbb ) vagy bizalmatlanok velünk szemben és mindenről be kell számolnunk nekik.


Bence (20)


A legrosszabb szerintem, ha egy lány megpróbálja átvenni az irányítást egy kapcsolatban. Tudtommal a két fél egyenlő, szóval ez az egy dolog, amit nagyon nehezen viselek.


Dani (21)


Néha elég akaratosak tudtok lenni és meg akartok győzni az igazatokról, de nem mindig nektek van igazatok. Mi akkor is gyönyörűnek tartunk titeket, amikor nincs rajtatok smink és csini ruha, higgyétek el nyugodtan. Egyik rossz tapasztalatom miatt jegyzem meg, hogy ha egyszerűen csak fáradtak vagyunk, az nem azt jelenti, hogy valami bajunk van. Nem kell kétpercenként kérdezgetni, hogy mi a baj, mikor semmi nincs.Hozzászólások száma: (0)

Reggeli rohanás-tipp lányoknak

2015-03-13 11:14:46

Íme egy hasznos tipp ami segíthet a reggeli kapkodós készülődésben. Szinte semmi nem kell hozzá. Benedvesíted a hajad, majd a videóban látható módon elvégzed a fonást. Amikor reggel kibontod, gyönyörű hullámokat fogsz látni. Fontos, hogy ne nagyon fésüld ki, mert eltűnnek a szép hullámok, inkább fújd át hajlakkal és a kezeddel rendezd össze.

Egy jó tipp: Ha egykét része a hajadnak nem jól áll, hajvasalóval nyugodtan megigazíthatod.


Hullámok hajvasaló nélkül


Hozzászólások száma: (0)

Egyre népszerűbb-edzőterem, fitnesz

2015-03-13 09:03:26

 A gimisek között, meg nyilván az idősebb korosztályban is egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészséges életmód, testépítés, edzőterembe járás. Ez persze alapjaiban véve egy pozitív dolog. Nem biztos azonban, hogy megéri havonta a zsebpénzedet a kondibérletre áldozni, plusz személyi edzőre. Otthon is nagyon hatékonyan és eredményesen tudsz edzeni, de mostmár itt a jó idő tehát a szabadba is kimehetsz. Persze nem a konditermek elle beszélek, csak nem mindenki engedheti meg magának. Építsd fel a saját edzéstervedet és pár hónapon belül szemmel látható lesz a változás!


Motivációhoz pedig íme egy nagyon sikeres nő, aki nem gépek segítségével építette izmait:


zonaedzes.hu/Hozzászólások száma: (0)

Amit utálnak a pasik és mi tudunk róla

2015-02-12 21:37:38

Millió cikket olvashatunk ebben a témában bárhol és nagyrészük elég egyértelmű, mégis hajlamosak vagyunk ezeket elfelejteni. Gimis éveim során jónéhány olyan hibát láttam ( vagy követtem el jómagam is ), ami tipikus, mégis kevés helyen olvastam róla. Íme néhány közülük, amiket mégegyszer már nem követnék el:


1. Lányos csacsogás

Ugye milyen jó néha elfeledkezni magunkról és áradozni a pasinknak tipikus lányos témákról, barátnőkről vagy a barátnők pasijairól? Belefér, néha. De ne essünk át a ló másik oldalára. Ne "terheljük" olyan témával, amit jobb esetben a barátnőinkkel vitatunk meg.


2. Lerészegedés

Nincs vele baj, illetve mégis van, de manapság nem nézünk le egy fiatalt sem azért, amiért iszik és jól érzi magát egy buliban. ( mértékkel! ) Ha megértő pasid van ( és reméljük ez így van ) akkor nem fog kiakadni, ha egyszer túlzásba vitted a dolgot és vigyáznia kell rád, hiszen fordított esetben te is megtennéd. Mégis inkább, vigyázz magadra. Mindenkinek, de egy nőnek különösen ügyelnie kell arra, hogy ne igya le magát annyira, hogy kiessenek az elmékei, mert veszélyes játék..ráadásul a pasid haverjai előtt sem akarsz kiütve bemutatkozni ugye? 


3. Megbántás, beszólogatás

Nem fogja mondani. Nem fog belőle ügyet csinálni úgy, ahogy azt te tennéd. De érezni fogja. Az a vicces kis beszólogatás, ami néha már túl sok. Az a vita hevében elsütött bántó mondat, megjegyzés, amit nem is gondolsz komolyan, de fordított esetben már sértődés lenne belőle. A fiúknak ugyanúgy rosszul esnek az apróságok mint neked, csak ők nem fognak minden ilyesmin megsértődni, mert egyszerűen nem olyanok. Jobb ha tudod azonban, hogy csak azért mert nő vagy, nem vághatsz mindent a másik fejéhez. Egyértelműnek tűnik, de ha belegondolsz, könnyen beleesünk a hibába..


4. Az odafigyelés hiánya

Hasonló a helyzet mint az előzőnél. Ugyanúgy rosszul esik neki ha nem törődsz vele eleget, de több mint valószínű, hogy nem fogja kimondani. Az apró kedvességek, kis meglepetések nekik is kellenek, ugyanúgy mint nekünk. Logikus: ha te elvárod, akkor miért ne tehetnéd meg te is? " Hát az én barátom soha nem lep meg semmivel." És mi lenne ha te tennéd meg a kezdő lépést most az egyszer? Na persze nem vörös rózsával meg szívecske szemű macival kell rögtön elhalmozni. Elég egy meglepi ebéd, süti, egy aranyos rajz, a lényeg, hogy egyszer-egyszer nyugodtan kimutathatod a szereteted te is ilyenekkel.


5. Na mindegy.

Szerintem mindenki egyetért azzal, hogy ez az a két szó, amivel ki lehet kergetni a pasikat a világból. Mi persze tudjuk, hogy a mindegy az sosem mindegy. De most őszintén, ezzel mit tudnak kezdeni? Vagy hagyják a francba az egészet és akkor úgy veszik, hogy tényleg mindegy ( ami nem fog jólesni mert NEM mindegy ) vagy kérdezgetniük kell tovább, amíg végre hajlandó vagy elmondani, hogy mi a baj. Ez a sok fölösleges tortúra pedig elkerülhető lenne az egyenes beszéddel.


6. Puszillak, szeretlek, szívecske, smiley, matrica...

Ez mondjuk nem feltétlen idegesíti a srácokat. Az elején még aranyos is és mivel nem akar balhét, hajlamos lesz rászokni ő is arra, hogy minden nap többször írja neked és küldjön hasonló dolgokat. Van aki szereti ezt és nincs vele baja. De érdemes figyelned a párod reakciójára, mert egy idő után ellaposodhat a dolog és csak megszokásból fogjátok írni/mondani a másiknak, ezzel pedig elveszti a dolog a varázsát.


Akárhogy is, ezeket a hibákat a legtöbb nő elköveti élete során, de a pasik sem tökéletesek. Próbáljunk meg odafigyelni minderre, na meg a másikra és nem lesz semmi probléma.

Kíváncsi vagy a pasik szemszögére is?Hozzászólások száma: (0)

Felvételizőknek-az utolsó napok!

2015-02-11 17:32:36

Az utóbbi időben sajnos kevés cikket tudtam felrakni ( vizsgaidőszak meg egyebek ), de most rögtön egy középiskolásoknak aktuális témával kezdenék.


Nemsokára lejár a felvételi kérelmeknek a beadási határideje így jó, ha mindenki mégegyszer átgondolja, mit is szeretne pontosan.


FONTOS, hogy alaposan átgondoljátok hova szeretnétek menni és beírni minden egyes lehetőséget ami szóba kerülhet. Ennyi idősen nem feltétlen tudjuk még, hogy pontosan mivel szeretnénk foglalkozni vagy, hogy milyen állást képzelnénk el magunknak a jövőben. Az is lehet, hogy elképzelsz valamit aztán a következő héten ez rögtön megváltozik. Így nyitva kell hagyni a lehetőségek kapuját és bejelölni minden egyes szakot ami érdekelhet.

 

SZINTÉN 
vedd számításba, hogy miket kell teljesítened ahhoz, hogy az adott szakra felvegyenek. Nem mindegy, hogy egy matek vagy földrajz emelt érettségit kell bevállalnod. Mérd fel a képességeidet és azt, hogy mennyit tudsz magadra vállalni, mert lehetetlen vállalkozásba fölösleges kezdeni.


LÉGY ALAPOS! Ez talán egyértelműnek és kicsit buta tanácsnak hangzik, de bizony úszott már el azon felvételi, hogy valaki elfelejtett feltölteni egy dokumentumot, nem figyelt oda rendesen, sőt érettségit is buktak már amiatt,hogy rosszul töltöttek ki valamit. Úgyhogy inkább nézd át ezerszer, minthogy egy félévet/évet csússz emiatt. Ha más nem, kérd a barátnőd, tanárod segítségét.


NE PÁNIKOLJ! Az érettségit és a főiskolára való jelentkezést soha ne úgy fogd fel, mint az egész életedet meghatározó lépést. Persze nagyon fontos és nem szabad ellazáskodni, mert a jövőbeli munkád és karriered valószínűleg tényleg ezen áll vagy bukik. Azonban nem szabad úgy hozzáállni, hogy ha ez nem sikerül akkor vége az életednek. Semmi sincs veszve akkor sem, hiszen tengernyi lehetőség közül választhatsz még akkor is.  ( www.kamaszpanasz.hu/hirek/suli/6792/ha-nem-vettek-fel )Persze ne ez legyen az elsődleges cél, hanem az, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy te azt elképzelted!


Nos, ezek lettek volna a hasznos tanácsok, remélem sikerült segíteni és hajrá, hajrá ;)


 


Hozzászólások száma: (0)

A ,,tökéletes" társ

2014-12-03 16:34:09

Párkapcsolatban élni sosem egyszerű. Felnőtt korban pénzügyi, családi gondokkal küzdünk, fiatalabb/tinédzser korban pedig még sokan nem tudják kezelni a különböző helyzeteket, amik ilyenkor előfordulnak. Mivel még én is inkább az utóbbi korosztályhoz tartozom, most erről írnék bővebben.


Sajnos, manapság nagyon sokan ( köztük néha én is ) hajlamosak önzővé válni és jobban előtérbe helyezni saját magukat, ahelyett, hogy a társuk érzéseit/érdekeit is figyelembe vennék. Egy félresikerült kapcsolat után legtöbbször a másikat hibáztatjuk. Mindenki a másikra mutat, s így könnyen észre is vehetjük, hogy mivel mindenkire mutat egy ujj, így mindannyian hibásak vagyunk. ( Persze vannak extrém esetek, megcsalások stb. de maradjunk csak az "általánosnál" )


Elvárások


Gyakran felteszem magamnak a kérdést én is: "Vajon túl sokat várok el tőle?" Sajnos erre nincs recept, hiszen minden kapcsolat más. Az elvárásokkal gyakran át lehet esni a ló másik oldalára, hiszen nem jó az sem ha túl kevés, az sem ha túl sok. A lényeg mindenképpen az lenne, hogy egyensúlyban legyen a dolog. Ne várj el a párodtól olyan dolgokat, amiket te sem tennél meg fordított esetben. Vedd észre viszont azt, ha ő törődik veled, és ha esetleg nem is olyan mértékben, igyekezd viszonozni azt.


Tökéletesség


Oké, tökéletes ember nincs, ez egyértelmű. De az ember úgy van megteremtve, hogy mindig a szebbet, jobbat keresi, azt, akivel a legjobban összepasszolnak. Nem szabad azonban megfeledkezni egy fontos dologról: Mindenkinek vannak hibái. Eltervezheted, hogy lesz egy pasi, aki kedves lesz, udvarias, romantikus de mégis férfias, a találkozásotok is tökéletes lesz stb..vagy elképzelhetsz egy nőt, aki jó az ágyban, jól főz, nem hisztizik soha..de ilyet nem fogsz találni.


Ne ijedj meg!


Mivel tényleg a tökéletességet keresnénk a másikban, gyakran megijedhetünk, ha találkozunk a hibáival. Eltelnek hosszú hónapok, esetleg évek, aztán hirtelen összekaptok valamin, történik valami változás az életetekben és hirtelen rájössz, mennyi hibája is van az illetőnek. Nem kell félreérteni, ha valaki a nap minden percében idegesít téged, nem kell, hogy vele maradj. De ha együtt vagy valakivel, igenis a hibáival együtt kell elfogadnod és együtt kell dolgoznotok azon, hogy a kapcsolatotok jobb legyen.


És mi van saját magunkkal?


Sajnos éppen azért, amiért állandóan a másikat figyeljük és azzal vagyunk elfoglalva, hogy jaj már megint mit csinált a barátom/barátnőm, elfelejtünk egy nagyon fontos dolgot: mi sem vagyunk tökéletesek. A legrosszabb amit tehetünk, hogy nem ismerjük be a hibáinkat. Minden egyes konfliktusnál érdemes magunkba nézni és végiggondolni, hogy vajon mi hibáztunk-e. De ugyanez igaz a párkeresésre is. Amíg te nem válsz olyan emberré, mint akivel te is szívesen lennél, addig hiába.


Remélem egy két embert elgondolkodtatott a cikkem. Nyilván ez nagyrészt egyéni vélemény és rálátás, nem kell készpénznek venni. Manapság viszont tényleg sokan elgondolkodhatnának ezeken a dolgokon, mert ( nagyon idézőjelbe téve ) hiába keressük a "tökéletes" társat, ha mi magunk elfelejtünk "tökéletessé" válni a másik számára. 


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2 3  >>