A változás szárnyain

Egy tinilány mindennapja,netes naplóba írva. Egyik mottóm: Nincsenek véletlen találkozások az életünkben.Minden ember az életünkben vagy egy TESZT,vagy egy BÜNTETÉS, vagy egy AJÁNDÉK.

uborka 2013.12.07. - 19:24 103849 látogatás 161 bejegyzés

Egyre sötétebb gondolatok..

2015-03-10 21:20:46

 


Január  31


 


Néha  komolyan  azt  érzem,hogy  jobb  lett  volna,ha  meg  sem  születek. Nem  vagyok  én  életrevaló.


,,Azért  kaptad  ezt  az  életet,mert  elég  erős  vagy  ahhoz,hogy  megéld."


Ja  persze..a  megszületéshez  erős  voltam,de  az  élethez  már  nem  hiszem. Minek  élnem,ha  nincs  miért  meghalnom? Ha  nincs  miért  élnem..


Mama  megmondta..ha  nem  is  szószerint,de  a  lényege  ez  volt: Nem  lesz  belőled  semmi, mert  olyan  vagy  amilyen. Mire  én  megharagudtam rá,és  magamba  fordultam. Nagy  részben  emiatt  a  dolog  miatt  vagyunk  most  távol  egymástól. Kifejtem:


Ugye  nyáron  nála  nyaraltam  júliusban...ami  hát  elég  unalmasan  telt  a  görögországi  útig. Amit  le  is  jegyeztem  egy  naplóba,meg  konkrétan  minden  egyes  napomat. Valamikor  szóba  jött  a  suli  téma. Mondták (mert  hogy  nem  csak  a  mama  osztotta  a  pofonokat,hanem  a  papa  is..),hogy  ha  abba  az  iskolába  fogok  járni,akkor  fel  kell  hagynom  ezzel  a  búskomor,néma  stílusommal. És  akkor  mondtam  a  mamának,hogy  ez  nem  csak  egy  szakmából  áll,hanem  ott  van  még  a  recepciós,az utazási  irodai  ügyintéző,ésatöbbi..Az  mondja,hogy  de  azokhoz  se  leszek  jó,mert  azokhoz  is  talpraesettség  kell. Ezek  után  rákerestem  neki  neten  a  dologra..hogy  milyen  állás  való  introvertáltaknak,felolvastam  neki,de  tovább  folytatta  a  csesztetést..Mondta,hogy  a  mai  világban  csak  azok  tudnak  érvényesülni,akik  pont  az  én  ellentettjeim. Jah..persze..akkor  már  minden  egyes  ember  extrovertált,nem? Csak  én  vagyok  ilyen  egyedül..Szerinte  igen. Hm..érdekes. A  másik  dolog  az  volt,mikoris  elmentünk  a  könyvesboltba. Balogh  Béla:Végső  valóság  című  könyvét  kerestem. Megakartam  nézni  mennyibe  kerül. Mutattam  a  mamának,hogy  engem  ilyen  könyvek,ezek  a  dolgok  érdekelnek. És  akkor  mindjárt  letámadott,hogy  hát  ne  érdekeljenek  ilyenek,meg  akkor  valami  gond  van  a  fejemben  pszichésen,ez  nem  egészséges..és  hogy  beszélni  fog  anyámmal. (Jah,hogy  már  nem  csak  néma  vagyok,meg  talpraesetlen,hanem  pszichológiailag  selejt  is??? Hát  ez  baromi  kedves..) A  harmadik  meg  ugye  a  görögországi  incidens  volt...Ja,de  volt  még  egy  negyedik  is. Ugyanis  mint  utóbb  kiderült,beleolvasott  a  naplómba. Fogalmam  sincs  mikor,és  fogalmam  sincs  mit/mennyit. De  beleolvasott. Hát,így  járt. Vagy  így  jártam.


 Szóva,oké. Szembe  fordított  önmagammal. De  könyörgöm. Akkor  legalább  segítene  megváltozni. DE  NEM. 


BELÉM  RÚG,TÜKRÖT  MUTAT  FELÉM,AZTÁN  ELFORDUL  TŐLEM.


Vagy  ez  volt  a  nagy  segítség,hogy  az  orrom  alá  dörgölték  ezt? Hát  kössz..kibszott  nagy  segítség  volt. 


 


Jézusom,de  hiányzik  a  Tavasz.


A  Napfény.


Az  Élet.


 

eddig 3 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
uborka írta:
Dátum 2015-03-12 21:03:43
Jó ha vannak olyan emberek,akik visszarántanak a szakadék pereméről :)
Szomorító: Ezt az idézetet már én is hallottam..Igen,talán nekem is van.Bár ezt csak akkor tudnám biztosra,ha tényleg benne lennénk egy ilyesmi helyzetben.
Darkmoon: Nem,nem mondtál butaságokat :) Igazad van,csak néha engem is megkísértenek a démonjaim..
Köszönöm a segítő szavakat.
DarkMoon írta:
Dátum 2015-03-10 22:52:07
Niki, ilyeneket ne is mondj!!! Mint mindenki te is megszülettél valamiért. Veled is van terve a "Sorsnak" ha ezt most nem is látod. Alig éltél még és a halálon gondolkozol? Ne!!! Semmiképpen sem! Tessék elfelejteni és ha csak egy pici jó van is az életben, akkor azt kell előtérbe helyezni nem a negatív dolgokat!!! Új iskola, új élet, új ismeretségek... még megtörténhet bármi. Mint ahogy a Titanicban mondják : "Idős asszony ként fogsz meghalni egy puha meleg ágyban." - ezt azért mondom, hogy így szép lehet a halál, de úgy nem, hogy 15-16 évesen... Kitartás és hajrá!

Ut.: Remélem nem mondtam butaságokat. :-)
szomorító írta:
Dátum 2015-03-10 21:57:57
Erről eszembe jutott valami sokan ismerik 60 ezren biztos...
"Sosem tűnődtem azon,hogyan fogok meghalni, de ha már meg kell halnom olyan helyett halljak meg akit szeretek! "
Van olyan aki meghalna helyetted? én találtam egyet és bár nem lányból van de ha rám lőnének biztos vagyok hogy a golyó elé ugrana ha lenne rá ideje. Gondolkodás nélkül.