Mond ki!

Van olyan dolog amiről nem tudsz döntést hozni,vagy szimplán nem tudod megbeszélni kivel a napodat,vagy hogy mit gondolsz?Itt leírhatod,meghallgatlak,segítek és válaszolok.Tanulhatsz történeteimből!

-netti- 2012.09.29. - 21:54 9798 látogatás 13 bejegyzés

Tündérmese vagy rémálom?

2012-10-31 19:37:35
Help!!!

 

 

 

Fogalmam sincs mit tegyek,de kezdjük az elején, minden olyan 3 hete kezdődött…

Jött a sulinkba egy új fiú aki eggyel felettem jár. Tetszett nekem,beszélgettünk facen meg persze suliba is. Egy szombati napon találkoztunk,filmet néztünk,lényeg a lényeg ahogy telt az idő összejöttünk. E közbe nekem van egy nagyon jó fiú barátom,aki mellékesen tesóm osztálytársa. Feljött hozzánk,beszélgettünk hülyéskedtünk,csinálgattunk képeket. Ekkor még nem gondoltam hogy egy kép megváltoztat mindent. Az egyik fényképen megfogja a derekamat. (Tesóm is szerepelt a képen). Másnap már az állítólagos fiúm mással smárolt. Eltudjátok képzelni hogy szíven ütött,még szép hogy haragudtam rá,mikor nekem semmit nem mondott. Egy hét múlva rám írt,hogy ne haragudjak,tudja hogy hülye volt és bocsássak meg. Ugyanis ő valakitől azt hallotta hogy ezzel a fiú barátommal járok. Ebbe csak egy szépség hiba van: a srác 3 évvel idősebb nálam(attól még nagyon jó barátom) és 2 hónapja jár a jó barátnőmmel. Hát igen,első kérdésem az volt,hogy engem ugyebár hülyeség megkérdezni. Utána abba maradtunk,hogy beszélgetünk,valamikor találkozhatunk is és majd meglátjuk hogy mi lesz. Tegnap barátnőmmel sétáltunk,és ő egy nagyon nagy igazságot mondott: ha a cérna elszakad,össze lehet kötni,de a csomó örökre ott marad. És én ma ennek a fiúnak megírtam,hogy szeretem mint a barátomat,és hogy ne haragudjon és legyünk barátok,de ettől még találkozhatunk meg beszélgethetünk,de ne reménykedjen. Hát igen tipikus pasi,most én vagyok a legrosszabb,hogy megmondtam amit érzek. Úgy őszintén jobb lett volna ha hitegetem,hogy majd lesz valami,amikor már nem érzem ugyan azt mint régen,azelőtt…Tényleg ilyen szörnyű ember lennék? Elhihetitek hogy most milyen lelkiismeret furdalásom van,amikor és ezt hogy barátok komolyan gondoltam,hisz sok fiú barátom van és mért ne. Így lett a tündérmeséből rémálom. Mesébe illő történet,aminek a végén a szőke herceg és a királylány újra egymásra találnak,csak egy hiba van,ez nem mese hanem a valóság!

 

 


Hozzászólások száma: (0)

Tesópara

2012-10-29 23:28:28

Hehe...Érdekes téma,mivel nekem bátyám van...Hát igen azt hiszem szinte elkerülhetetlen a testvérek között a vita...Mi is szoktunk sokat veszekedni,de rendszerint kibékülünk.Igazából minden apróságon összekapunk,általába,de pont ezért is rendkívül jól ismerjük egymást. Az ízlésünk is hasonló,tudjuk hogy a másik mikor mit szeretne és h. mi állna jól neki,vagy éppen melyket válasszuk(természetesen anyumék ajándékozását is megkönnyítjük)...Akiknek van testvére,gondolom(még a legjobbak is) néha azért vitáznak. Ti min szoktatok összekapni,és hogy békültök ki? Néha belegondolok hogy rossz lenne ha nem lenne testvérem,mert igaz néha a hátam közepére se kívánom,de valahogy mégis most is róla van szó...Kisebbként sokszok érzem igazságtalannak ha van valami amit ő már csinálhat,vagy elmehet de én meg nem....Mondjuk köztünk "csak" 3 év a korkülönbség,de még is van amikor óriási...De valahogy mindig megtaláljunk a közös hangot...És nekem a testvérem az egyedüli akinek mindent,de tényleg mindent elmondok,hiába ellenkező neműek vagyunk nincs előtte titkom,és ez kölcsönös. Ti ezzel hogy vagytok..? Akik nincsennek olyan jó viszonyba a testvérükkel vagy nincs olyan erős kötelék köztetek,azoknak ajánlom hogy mindenképeen szervezzetek közös programokat,pl: én mai napig tesómmal megyek legszivesebben vásárolni,hiába fiú jól ellehet vele bóklászni...de az a lényeg h. közösen csináljatok valamit,amit mindketten szerettek,és a kölcsönös bizalom fontos...Ennyit tudnék tanácsolni a testvéreseknek...Hisz gondolj bele jó érzés amikor tudod mögötted mindig ott lesz valaki....De azok akik egykék? Ha az olvasók között van ilyen szivesen veszem ha ír róla,és h. mi a véleménye a témáról.


Hozzászólások száma: (0)

Végre!!!

2012-10-27 22:02:39

Itt az őszi szünet!!!!!!


Azt hiszem nem csak én vagyok így vele hogy azt mnodom ahh,végre egy kis nyugi...Főleg nálunk tegnap volt Halloween disco a suliba ma is lazítás volt,szóval határtalan boldogság. Kívánok nektek boldog és jó szünetet,remélem mindanyiótok jól fogja magát érezni. Ti mit terveztek erre a hétre? Hogy töltitek el?


Hozzászólások száma: (0)

Ti birjátok még?

2012-10-24 21:16:53

Sziasztok!


Először is szeretném megköszönni türelmeteket,de kárpótlásul,rengeteg új témákkal jövök,és hát azóta történt velem egy két tanulságos sztori...De most mindenek előtt hozzátok szólok. A mostani "szünethez" nekem az is közrejátszott h. a suli elkezdődött,és azért ez nem csak engem hanem sokatagokat is megterhel:


a diákok 60%: Elkezdődik a suli és ezzel a szakkörök,külön órák, sokaknak felvételik,és más iskola utáni tevékenységek.Azon kívűl hogy a korai keléshez is alkalmazkodni kell...Ti hogy bírjátok a keléseket? Magamról szólva én éjszakai bagoly vagyok,és nehéz kiműszni reggel az ágyból...Viszont ha már megszoktam már nem olyan vészes...Ezek az okok (is) amik ahhoz vezetnek h. egy olyan 1-2 hónap után,kidölsz és azt mondod elég...(vagyis velem ez volt). Főleg hogy mivel maximalista vagyok,a tanulás is megterhel,gondolom nem csak én vagyok így...A versenyekről meg ne is beszéljek...


a maradék 40%: A szerencsések...Akik könnyen alkalmazkodnak,nincsennek külön órái,vagy esetleg nem fordít nagy igényt a tanulmányira...Nem bizti hogy ez annyira "szerencsés" de hogy az egészségük rovására nem megy az bizti..


arany közép út: Hűha...fogós kérdés,de hát mindenre van megoldás...Az én meglátásom szerint:


-Mindenképpen próbáld szétválasztani a hasznosat,és a kényelmeset:vagyis próbáld beosztani az idődet...én például időbeosztást vezetek....lehet hogy béna,de hatásos,hisz nem felejtek el sose semmit,és az időmből sincs hiány..


-fontos ha az órán figyelsz a magyarázatra,már fél siker. Nekem nagyon fontos a tanári magyarázat,ami bőven megkönnyíti a tanulást.


-Nem kell egész nap tanulnod! Én se szoktam sokat,de ha már előveszem a könyvet,akkor hasznosan töltsd az időd. Próbálj meg valamilyen elv szerint tanulin:pl. én mindent leírok mert és azt tudom,amit leírtam,látnátok a könyveim teli jegyzetekkel,barátnőm meg azt tudja amit lát,vagyis ő vizuális, oldalszámra pontosan tudja h. fent vagy lent van amit éppen mond...vagy másik osztálytársam,hangután tanul. Hangosan olvassa,és könnyebben megjegyzi


-Jöhet a pihi! Fontos a kikapcsolódás,hogy ne törj össze mint én,legyen egy hobbi,vagy sazkkör,külön óra,amire jársz vagy elfoglalod magad vele,és kikapcsolsz,lazulsz,és pihizel


-Fontos hogy ne az utolsó pillanatba tanulj,ha a hosszútávú memóriádba szeretnél rögzíteni valamit,akkor 2-3 nappal érdemes előtte tanulni...Ha óra előtt elolvasod 5-ször majd lefelelsz belőle 5-re,oké jó jegy de semmi értelme..


Ennyibe tudtam segíteni.Remélem hasznos némelyik.Soksikert,és ne feledjétek várom a ti módszereiteket is!


 


Hozzászólások száma: (0)

Mély ponton

2012-10-15 20:33:35

Egy ideje nem írtam új bejegyzést. De ennek az oka is megvan,nos akik eddig olvasak,vagy folyamatos olvasók,azoktól elnézést kérek. De összejött minden. Az október hónap kezdetével olyan mélyen vagyok hogy még írni se tudok,pont azt amit a legjobban szeretek. Mint szellemileg,egészségügyileg mint lelkileg mélyponton vagyok. Sajnálom ha csalódást okoztam,igérem hamarosan írok. Ha ezzel a mélyponttal nem csak én vagyok így akkor neketek azt szeretném tanácsolni hogy pihenjetek.Igaz ez nem könnyű hisz ez egy ördögi kör. Két hete megfáztam,már kigyógyultam de magamon vettem észre hogy fáradékonyabb vagyok,és ez szellemileg,a tanulmányaimra is kihat. De ezzel lelkileg is labilis vagyok,a magánéletemmel együtt. Hát a hozzán hasonlóknak csak azt tudom tanácsolni:


"Ha az élet nehéz ne fuss el,ha segít fogadd el rossz törekedj a jóra,ha jó ne vágy túl sokra,"


Hozzászólások száma: (0)

LB. parák

2012-10-07 21:21:50

Veled is megtörtént már,hogy feszkó volt közted és at LB-d között...Velem igen. A mi barátságunk még az óvodáig nyúlik vissza. Már 4 éves korunktól elválaszthatatlan barátok vagyunk,mai napig. De nekünk is voltak és vannak hullámvölgyek,de volt egy ami különösen megrázott minket...


Van olyan hogy mindkettőnknek ugyan az a fiú tetszik..ebben és sok másban is hasonlítunk. Persze nem törtük rajta a fejünkte,hisz a legtöbb ilyen helyzeten könnyen átléptünk,másnapra már az egyikünknek más tetszett.De most nem. Ez a srác alaposan felforgatott mindent. Köszönő viszonyba voltunk vele mindketten,majd megbeszéltünk hogy (tényleg mindketten nagyon belestünk) mindketten próbálkozunk.Más esetbe az a szabály hogy a srác mindkettőnknek tabu. Az a lényeg hogy én is és az LB-m is beszélgettünk vele facen,majd a suliba,mindketten haveriszinten voltunk vele. Majd egy baráti társaság összejött korizni (beleértve minket és a fiút is). Itt megbeszéltük hogy megtudjuk hogy melyikünk jön be a kiszemeltnek. Mivel a srác jégkorongozik nem volt baja a jéggel. Én nem játszhattam el hogy jajj elesek nem tudok korizni,had kapaszkodjak beléd,ugyanis 4 éven keresztül műkorcsolyáztam és ezt ő is pontosan tudta. A barátnőmet is én tanítottam de ő eljátszotta a semmit se tudokot. Ez be is jött neki mivel több mint fél órát együtt "bénáztak"  mire én meguntam és elhívtam egy forrócsokira...több se kellett innentől ment a rivalizálás,mire rájöttünk hogy a barátságunkat nem kockáztathatjuk.Utólag mi is csodálkoztunk hogy hogy juthattunk ilyen mélyre. De azóta kibékültünk és elválaszthatatlanok vagyunk,


Hozzászólások száma: (5)

Maszk mögött 2.

2012-10-07 21:07:36

Ahogy igértem...


2.Kétszínűség....Ez is egy tág fogalom,de csak röviden: Van egy osztálytársam aki a "barátnőm volt". Még most is jóba vagyunk de nem úgy mint régen..Hát lássuk mi is történt röviden:


Az osztályba kisebb vita tört ki a lányok körül...De röviden annyi elég hogy az én állítólagos barátnőmmel beszélgettünk,jóba voltunk,tényleg semmi feszkó nem volt,mint két barát. Egész addig amíg azoknak akikkel összevesztem,kinem teregedte a titkaimat,és mindent amit vele beszélgettem.Hogy ez hogy derült ki? Egy veszekedés közbe xy-on elszólta magát hogy te olyan okosnak képzeled magad,de mégse veszed észre hogy mit csinálnak velem már napok óta....De elcsitultak a kedélyek és végre meggyógyult az LB.-m (aki ez alatt otthon betegeskedett)..


Tanulság: gondold meg hogy kiknek mit mondassz el,és kikbe bízol.


Hozzászólások száma: (0)

Maszk mögött

2012-10-05 13:37:09

Ez a bejegyzés főként lányokhoz szól,de persze mindkét nem kommentjeit szivesen fogadom. Ez a cím kétféleképpen is értelmezhető,én mindkettőt megosztom veletek.


1.Amiről szeretnék írni az a smink/sminkelési szokások/smink az iskolában. Mivel ez egy terjedelmes téma részekre bontom:).


1/a. Smink: Szerintem a természetesség az alap. Persze én se vetem el a sminket,hisz egy kis korrektor,szájfény,szempillaspirál stb...Mondjuk én napmint nap nem viselek,az iskolába. De meglepő hogy van az osztályomba egy két lány (szerencsére nem sok) hogy minden 3. mondatuk jajj jó még a sminkem,nem kenődött el,és úgy  festik magukat,hogy a természetes szépségüket elfedik,csak nem értem hogy miért. Hisz nem azt mondom,fontos a külső de azért egy 13/14 éves lány ne minden szünetét a wc-be töltse hogy a sminkét igazítsa,és hogy azért nem tesizik mert el fog kenődni.Persze fontos az igényesség. Nem azt mondom hogy ez elvetendő,de megvan ennek a sminkelésnek a helye és az ideje is. Én is szeretem a szolid sminkeket ha valahova megyek,vagy valami alkalomnál fogva kiöltözök,akár a suliba akár máshova. De én a mindennapi tulzott használatát kicsit soknak tartom ebbe a korba. Persze nem azt mondom hogy ne,de azt a bizonyos határt ne lépjük át.Ez az én véleményem.


1/b. Sminkelési szokások: Én csak saját tapasztalataimat tudom leírni de jó néven venném,és megköszönném ha megosztanátok velem a saját szokásaitokat,hogy én is és mások is tanulni tudjanak. Előre is köszönöm. Nos nekem mindennapi eszközöm a korrektor amivel a pattanásaimat próbálom elfedni,tudom hogy ez se helyes mivel elzárja a pórusokat,és erre jogosan mondhatjátok hogy mit osztja az az észt aki szintén helytelenül "sminkel". Nos ez tény és való,és ezért mindenkitől megkaphatom a "leszidást" mivel én se vagyok jobb. Ezt aláírom. Viszont én a mindennapi iskolai napokon emellett egy kis pirosítót használok,mivel nekem annyira fehér bőröm van és nagyon sápadt vagyok. Nem tudom hogy ti ezzel hogy vagytok,de engem zavar ha "múmiaként" nézek ki. Persze van akinek jól áll a falfehér bőr,de én a szőke hajammal,és a világoskék szemeimmel nagyon nem nézek ki jól.Szóval ezt megérthetitek nekem. Persze ha valahova megyek(sulin kívül) a szempillaspirál és szájfény és csatlakozik.Ti hogy csináljátok a mindennapokba?


1/c: Sminkelés az iskolába: Az én iskolám ezt eggyáltalán nem veszi komolyan. Hisz nem is elitélendő az iskolámba ha valaki ki van festve. Nálatok ez hogy van?


Végül: Elszeretném mondani hogy a sminkkel én teljesen rendbe vagyok,nincs vele semmi bajom,de fontos hogy ne rejtőzz mögé,mutasd meg a saját arcod,hisz mindenkiben van valami szép. Használd,de ne ess át a ló másik oldalára,hogy szinte maszkszerűen viseled,és az igényesség is fontos,csak azt ne feledd,hogy a smink van érted és nem te vagy érte. Ezzel arra szeretnék utalni,hogy ha nem vagy a megszokottan kifestve ugyan olyan szép lehetsz,hisz a barátaid azért szeretnek aki vagy.


u.i.: a 2. értelmét egy új bejegyzésben fogom leírni.


Hozzászólások száma: (0)

Színházban

2012-10-05 13:07:16

Az iskolából lehetett menni szíházba,ahol egy zenés darabot néztünk meg. Nekem nagyon tetszett,de meglepett hogy az iskolánkon kívül szinte nem is volt korombeli fiatal. Nekem nagyon tetszett és sokat lehetett rajta nevetni is,én szeretek színházba járni (ha van rá alkalom). De amire ki akarok jukadni,szerintetek miért van az hogy a tizenévesek elutasítják a színházat,hisz a jegyár nem több mint a moziban,de ha mégis megkérdeznénk 10 fiatalt a döntő többség a mozit mondaná. Lehet hogy csak én vagyok maradi,de szerintem ez az alapvető műveltséghez tartozik,lehet hogy ti nem így gondoljátok. Szerintem azért elég fura ha azt mondom hogy: Az opera ház fantomja, Én és a kisöcsém, Chikago, stb..és úgy néznek rám hogy hűha ez melyik századból jött? Azt nem mondom mert én is szeretek moziba járni a barátaimmal,de nekem ez valahogy olyan alap dolog. Jó nem azt mondom,mert van rengeteg olyan előadás amiről nem hallottam,de azért hogy 14-16 évesek még életükbe nem voltak színházba?Szerintetek is nagyon maradi vagyok,vagy egy kicsit lehet hogy igazam van?

Hozzászólások száma: (1)

Zene vagy élet?

2012-10-03 20:50:43

A zene mint olyan tág fogalom. A velem egykorú tizenévesek többségének Taio Curz, Adele, Maron5, Onedirection, SP, Flour, AFC stb... jut eszébe és a többi örök kedvenc,és sláger...Számomra az érzelmek kifejezését jelenti a zene. A hangulatomat is befolyásolja,amióta kedvenc zenéimre kelek reggelente,máris jól indul a napom és boldog vagyok. Ezért gitározok is,mert a zene az kell,a zene megnyugtat,és sokat jelent. El se tudnák képzelni egy napot se nélküle. De például az énektanárnőmnek meg az életet. Hisz ez jelenti a munkáját,a megélhetését,de ő emellett élete részévé tette. Énekkarosként tudom hogy egy egy iskolai műsor sem telhet el zene nélkül. Vagy azon gondolkoztatok már hogy amikor az óra "bimm-bamm"-ozik vagy a villamos csilingel,vagy amikor szól a csengő,vagy amikor az evőeszközök összekoccannak ezek mind mind "zenék". Nem olyanok mint amiket mi hallgatnánk,de ezeknek is meg van a dallama vagyis egyfajta zenefélének minősül.És még nem is beszéltünk Beetovenről vagy Mozartról,akik a komoly zene atyai. Nekik is a zene az élet. Élet a zene. Nektek mit jelent a zene? Hisz azt már végigvettük hogy mindenki életében akaratlanul is szerepet játszik. De pont neked mit jelent? Le is írhatod véleményed,oszd meg velem! De ha nincs kedved írni,vagy nem akarsz,én annak is örülök ha ezen elgondolkoztál:)


Hozzászólások száma: (1)

  <<  1 2  >>