ez van.

könyvek, filmek, zene vagy csak a legjobb videók és netes megnevettetések. ez van. :)

gyanna 2009.03.12. - 20:42 164206 látogatás 66 bejegyzés

ez az igazán őrült szerencse

2012-01-08 19:08:34

 az ausztráliai Erin Langworthy nem csak a bungee jumping közben elszakadt kötél miatti 111 méteres esést élte túl, de még a korokodilokkal teli Zambesi folyóból is kievickélt.


a 22 éves turista fejjel lefelé ugrott bungee jumpingozás közben Afrikában, a  Zambesi folyó felett, mikor a kötél elszakadt ő pedig belezuhant a vízbe, a kötéllel a lábán. az esés után félájultan sodorta a víz, ám a kötél beakadt egy víz alatti sziklába, így mielőtt elkezdett volna kiúszni, még le kellett merülnie a víz alá, hogy kibogozza a kötelet és tovább tudjon evickélni. így még mindig félig ájulva, de kiúszott egy közeli sziklához és csodával határos múdon túlélte az esést.


itt látható a videó a pillanatról, amikor elszakadt a kötél, illetve a lány nyilakozatát is hallhatjuk.


 Hozzászólások száma: (0)

őrület!

2011-10-16 09:34:59

abszurd szalagcímmel néztem szembe pár napja: óriás heréjű mókus zavarta meg a brit főzőműsort! nem álltam meg, és továbbolvastam. az egész egyszerűen őrült és abszurd! és persze vicces. de tényleg.


"Több mint ötmillióan nézték csütörtökön a BBC2 főzőversenyének, a Great British Bake Off-nak a döntőjét, ami önmagában aligha volt nagyon érdekes, volt viszont benne egy bio nézettségnövelő elem: egy óriási heréjű mókus. A versenyt egy kastély parkjában tartották, ott szaladt át a gigászi méretekkel megáldott rágcsáló, a kameraman meg ráfókuszált - írja a Daily Mail. Bár az adást megvágták, a kistestű, áőm annál nagyobb heréjű mókust nem irtották ki belőle, sokak szórakozására, kevesek bosszankodására. Merthogy akadtak olyanok is, akiket egyenesen zavart a váratlan kép. Nem értjük."


forrás: velvet.huHozzászólások száma: (0)

A depresszió a 21. század népbetegsége?

2011-10-02 21:33:29

Minden ember boldog szeretne lenni, de mind tudjuk, hogy ez nem teljesülhet. A 21. század népbetegségeként én valóban a depressziót nevezném meg, második helyre szorítva a stresszt.


Statisztikák mutatják ki, hogy a világon minden ötödik ember depressziós! 400 millió ember szenved lelki és idegi betegségektől világszerte és mintegy egymillióan vetnek véget életüknek önkezükkel évente - derül ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felméréséből. E zen belül 350 millióan szenvednek a depressziótól, és a WHO becslése szerint 2020-ra a depresszió lesz az első vagy második legelterjedtebb betegség. Így beláthatjuk, hogy a depresszió valóban korunk népbetegsége.


A korábbi évszázadokban úgy tűnik nem volt ilyen gyakori a depresszió, legalábbis az átlagember hírforrása, a világirodalom csak elvétve hoz erre példákat. Még ha gyakori is volt, az ember nem rohanhatott azonnal pszichiáteréhez, pszichológusához vagy bármilyen lélekgyógyászához, hiszen ezek a szakmák nem is igazán léteztek.


Manapság rengetegen mondják, hogy „jajj, annyira depressziós vagyok!”. Mi pedig mosolygunk, és magunkban arra gondolunk, hogy biztosan csak sajnáltatja magát az illető. Pedig valójában nagy esély lehet arra, hogy nem túloz és tényleg depressziós.


Ez sajnos több mint egy pár napig tartó lehangoltság, és jelentős egészségügyi problémaként tartják számon hazánkban is. Számos vizsgálat szerint a depresszió fokozottabb életminőség romlással jár, mint számos súlyos testi betegség, mint pl. a szív- és érrendszeri vagy a daganatos betegségek. Nem meglepő ennek tükrében, hogy a depressziós személyek kétharmadának vannak öngyilkossági gondolatai, és 10-15%-uk el is követi azt.


Emellett rengeteg kutatás kapcsolódik a depresszióhoz, tudjuk, mennyi fajtája létezik: serdülőkori depresszió, időskori depresszió, szülés utáni depresszió, nyári depresszió, őszi depresszió, téli depresszió, szezonális depresszió, mániás depresszió és még sorolhatnám. Ha utánanézünk, azt is megtudhatjuk, hogy mi okozhat depressziót. Belegondolva veszélyes világban élünk, hiszen megtudtam, hogy okozhat depressziót a Facebook, a génjeink, az otthoni légkör, az elutasítás, a pesszimizmus, az önkritika, az alkohol, a nikotin, a marihuána, a hormonok, a stressz, egyes gyógyszerek, betegségek, túlzott célkitűzések, még a tanulási mechanizmusok és a személyes gondolkodásmód is!


Így nem csak számok és kutatások támasztják alá, hogy milyen gyakori is a depresszió, puszta ésszel is beláthatjuk, hogy ez egy világméretű probléma, ami kifejezetten jelen századunkra jellemző.


Hozzászólások száma: (0)

hogyan lehet tönkretenni egy talk showt?

2011-09-30 18:30:24

 Nos, az egykori Pussycat Dolls énekesnője, aki jelenleg Hamilton barátnőjeként és X-faktoros zsűritagként éldegél, megmutatta nekünk!


 


Hozzászólások száma: (0)

Justin Bieberről neveztek el egy új marihuána

2011-06-11 19:37:16

A kis Justin Bieber tizenhét évesen már egy tonna díjat, és a fél világ elismerését tudhatja magáénak. De semmi sem szilárdítja meg jobban egy popsztár helyzetét, mint a sztóner közösség elismerése… vagy mégsem? Egy Kanadában forgalomba hozott új marihuána fajtát „JB Kush”-nak neveztek el a fiatal énekes után.


Az új törzs Toronto utcáin bukkant fel először, ezzel pedig Justin Bieber nem kisebb formátumú színészek nyomdokaiba lépett, mint Charlie Sheen és Chuck Norris – legalábbis, ha azt vesszük alapul, hogy kikről neveztek már el marihuána fajtát. Néhányan azonban jogosulatlannak tartják a névadást. Sokan érvelnek amellett, hogy a több ezer tizenéves számára, akik megőrülnek az énekesért, nem feltétlen jó példa a róla elnevezett fűfajta. Justin nem kommentálta az esetet, bár a popcrunch.com szerint maga is idegesen reagált a történtekre, ám leginkább csak azért, mert őt a névadásról nem tájékoztatták. Ami azt illeti, pillanatnyilag a hamarosan forgalomba kerülő – „Someday” elnevezésű – parfümjével van elfoglalva. Biztos, ami biztos, Justin népszerűségét az efféle bulvárhír nem tudja megtörni, sőt, éppen ellenkezőleg. Azért különös az eset… Ki gondolta volna, hogy a nyálas énekes rajongói között akadnak szmókerek is?


forrás: ckmagazin.info


Hozzászólások száma: (0)

63 csóktörvény

2011-04-12 17:54:29
mindenki a csóktörvényekkel jött nekem, és nem értettem, hogy mit akarnak. ezért jó barátommal, a guglival rákerestem és veletek is megosztanám ezeket a néhol bugyuta, ám néhol meglepően igaz "törvényeket"

1.Ha a fiú nem mer megcsókolni,gyáva.
2.Ha a fiú csók után mosolyog,boldog.
3.Ha egy fiú csók után szomorú,másra gondol.
4.Csak azzal csókolózz akit szeretsz.
5.Hamis csók nagy sebet hagy.
6.Az első csók ígéret a többire.
7.Nyakra, vállra adott csók vallomás.
8.Ha a fiú a lábadra lép,szeret.
9.A csókot ne szégyelld!!!
10.Ha a fiú megcsókol,hunyd le a szemed.
11.Ha a fiú csókja hosszú,tüzes IMÁD!
12.A csók szerződés.
13.A csók kettesben a legédesebb.
14.Az első csókot jól gondold meg.
15.A csókot el kell fogadni.
16.Az öleléssel adott csók,mély szenvedély.
17.Erőszakos csóknál nincs édesebb.
18.Sötétben 5csóknál kevesebbet ne adj.
19.Az ismerkedés napján még ne csókolózz.
20.A csókkal soha ne tréfálj.
21.A csók nélkül nem szabad szeretni.
22.A homlokcsók gyanakvás.
23.Az ujj csók kötödés.
24.A szájra adott csók szerelem.
25.A vállcsók vágyakozás.
26.A kézcsók tisztelet.
27.Az orra adott csók együttérzés.
28.A hajra adott csók megalázás.
29.Az arcra adott csók búcsúzás.
30.A hátra adott csók forró vágy.
31.A fekve adott csók boldogság.
32.A fülre adott csók izgató.
33.Ha egy fiú nyalja a száját csókra vágyik.
34.1percig tartó csók rövid.
35.2percig tartó csók közepes.
36.3percig tartó csók szenvedélyes.
37.5percig tartó csók szerelmes.
38.10percig tartó csók fájdalmas.
39.A hosszú csók érzelmes.
40.A fiú nyitott könyv olvasni lehet a szeméből.
41.Ha a fiú mélyen a szemedbe néz szeret és meg akar csókolni.
42.Ha a fiú elfúj egy gyertyát választ kér.
43.A csókot szertő fiút ne utasítsd vissza.
44.A kívánt csókot el kell fogadni,szükség esetén le kell tagadni.
45.Csók nélkül élni nem lehet.
46.Szeretni jó de csókolózni még jobb.
47.Aki a csókot szereti rossz ember nem lehet.
48.Szőke sráccal csókolózni tüzes.
49.A csókot hiba elkezdeni de vétek abbahagyni.
50.A mozi alatti csók vakmerőség.
51.A szemre adott csók vágyakozás.
52.Szórakozásból adott csók alamizsna.
53.Asszonynak adott csókot tett követ.
54.Ha a lány csóktól fél a fiút szereti.
55.Aki szerelmét titkolja,féltékeny.
56.Az ígért csókot 1nap alatt teljesíteni kell.
57.A lány a kapott csókot duplán adja vissza.
58.Virágot és csókot adni nem bűn.
59.A csók nem szerénység hanem szeretet.
60.Ha a lány nem méltó a szerelemhez ne csókolja meg.
61.Ha a lány nem remeg a csók alatt nem érdemli meg.
62.Nyálas csók szemtelenség.
63.Ha a lány elfúj egy gyertyát csókot kér.
Hozzászólások száma: (0)

50!

2011-03-24 20:27:36

az 50., jubileumi bejegyzés alkalmából egy kis érdekességet hoztam nektek, azaz valamit, ami tőlem szokatlan. ez pedig nem más, mint egy recept! méghozzá milyen! - egyszerű elkészíteni, gyors, és hatalmas sikert arathatsz vele. bár az enyém (mivel dupla adagként készítettem) kicsit csúnyácskára sikeredett, az íze a lényeg. íme a recept, illetve a kép az alkotásról.


Hozzávalók:

170 g étcsokoládé

1/4 bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

1/2 bögre cukor

2 evőkanál átszitált finomliszt (darált mandulával helyettesítve még finomabb)A mascarponéhoz:

350 g mascarpone

2 ek porcukor

2 ek brandy1/2 bögre nutella1. Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban lévő vízzel teli lábas felé helyezett edénybe (fontos, hogy az edény alját te érje a buborékoló víz), s kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. (vagyis nagyon, mert ha nem, melegen kicsapódik a tojás és az nem valami wunderschön)

2. Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, s kifehéredik (eltart egy ideig). Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet (ha átszitálod, sokkal könnyebb lesz a tészta; a darált mandulát nem kell átszitálni:)

3. Verjük fel a tojásfehérjét (elég ha kézzel, mintha tojásrántottát csinálnál, csak kicsit tovább, keményebbre), adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket sütőpapírral kibélelt tortaformába és 200 fokon 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. (teljesen sose fog megszilárdulni, hanem a belseje csokikrém jellegű marad, nem azért mert nyers, hanem mert ez ilyen:)

Hagyni kell a tepsiben kihűlni. ( először felnő, amikor kiveszed a sütőből összeesik, a teteje kemény lesz és törik, de az nem baj, le lehet enni róla, csak ellenőrzés végett:D

4. Kivesszük a tortaformából, megkenjük nutellával, a mascarponét a porcukorral és brandyvel összekeverjük, rákenjük a tésztára és tádá. :D

jó étvágyat hozzá :) 


Hozzászólások száma: (0)

hihetetlen tények

2011-03-12 17:48:37
Ha 8 év, 7 hónap, és 6 napon keresztül egyfolytában üvöltessz, akkor elég akusztikus energiát termelsz, hogy felmelegíts egy csésze kávét.
Ha 6 év, 9 hónapon keresztül pukizol,akkor elegendő gázt termelsz ki,egy atombomba energiájának létrehozásához.
Az emberi szív a vér pumpálása közben olyan nyomással dolgozik, amely a vért akár 10 méter távolságra is képes kilőni.
Egy disznó orgazmusa átlagosan 30 percig tart.
Óránként 150 kalóriát égetsz el azzal,hogy vered a fejed a falba.
A hangya a saját tömegének 50-szeresét tudja felemelni,30-szorosát vonszolni,és mindig jobb oldalára esik ha elkábítják...
Egy csótány (svábbogár) 9 napig él a feje nélkül ezután éhen hal.
Az elefánt az egyetlen szárazföldi emlős amely nem tud ugrani.
A macskák vizelete fénylik a fekete fényben.
A malacok nem tudnak felnézni az égre.
Az emberiség 50%-a soha nem beszélt telefonon.
Sem a ló sem a patkány nem tud hányni.
Ha egy igazán nagyot tüsszenntessz eltörheted a bordád.
Hozzászólások száma: (0)

jajj:D

2011-03-09 22:46:18
Egyszer a pápa elhatározta, hogy kitiltja a zsidókat a Vatikánból. A zsidók felháborodtak, ezért a pápa beleegyezett, hogy ha egy zsidó le tudja gyozni teológiai vitában, maradhatnak. A zsidók egy bölcsességérol ismert rabbit választanak, hogy kiálljon a pápával a "párbajra". A rabbi azt mondja, hogy tegyék érdekesebbé a vitát és egyiküknek se legyen szabad beszélni. A pápa beleegyezett. A vita napján a pápa és a rabbi leültek egymással szemben, a hívek köréjük gyűltek. A pápa felemelte három ujját. A rabbi felmutatta egy ujját. A pápa egy kört rajzolt a levegobe. A rabbi a földre mutatott. A pápa elovett egy ostyát és egy pohár bort. A rabbi elovett egy almát. A pápa ekkor felállt:
- Feladom - mondta. - Te túl bölcs vagy, rabbi. Maradhattok. Később megkérdezik a pápát a bíborosok:
- Mit beszélt a rabbival?
- Először felmutattam három ujjamat, hogy a Szentháromságra emlékeztessem. Ő felmutatta egy ujját jelezve, hogy egy Isten van mindkét vallásban. Ezután rajzoltam egy kört a levegobe, mutatva, hogy Isten mindenhol ott van körülöttünk. Erre a földre mutatott, jelezve, hogy Isten itt is van, velünk. Ekkor elovettem egy ostyát és egy pohár bort, megmutatva, hogy Isten feloldoz a buneink alól. Ő elővett egy almát, hogy az eredendő bűnre emlékeztessen. Mindenre volt válasza. Mit tehettem volna?
Közben a zsidók is körbeveszik a rabbit:
- Mi történt, rabbi?
- Eloször azt mutatta, hogy három napunk van elhagyni a várost. Mutattam, hogy EGY zsidó sem fog elmenni. Ezután körbemutatott, jelezve, hogy az egész várost megtisztítja a zsidóktól. A földre mutattam, jelezve, hogy mind itt maradunk.
- És utána?
A rabbi vállat vont:
- Nem tudom. Elővette az ebédjét, mire én is.
Hozzászólások száma: (0)

a kislány imája

2011-02-27 21:54:38

  <<  1 2 3 4 ... 7  >>