ez van.

könyvek, filmek, zene vagy csak a legjobb videók és netes megnevettetések. ez van. :)

gyanna 2009.03.12. - 20:42 164234 látogatás 3 bejegyzés

50!

2011-03-24 20:27:36

az 50., jubileumi bejegyzés alkalmából egy kis érdekességet hoztam nektek, azaz valamit, ami tőlem szokatlan. ez pedig nem más, mint egy recept! méghozzá milyen! - egyszerű elkészíteni, gyors, és hatalmas sikert arathatsz vele. bár az enyém (mivel dupla adagként készítettem) kicsit csúnyácskára sikeredett, az íze a lényeg. íme a recept, illetve a kép az alkotásról.


Hozzávalók:

170 g étcsokoládé

1/4 bögre erős feketekávé

5 tojás, különválasztva a fehérje és a sárgája

1/2 bögre cukor

2 evőkanál átszitált finomliszt (darált mandulával helyettesítve még finomabb)A mascarponéhoz:

350 g mascarpone

2 ek porcukor

2 ek brandy1/2 bögre nutella1. Tegyük a csokoládét a kávéval egy forrásban lévő vízzel teli lábas felé helyezett edénybe (fontos, hogy az edény alját te érje a buborékoló víz), s kavarás mellett melegítsük, míg a massza egynemű nem lesz. Hagyjuk kissé kihűlni. (vagyis nagyon, mert ha nem, melegen kicsapódik a tojás és az nem valami wunderschön)

2. Keverjük ki a tojássárgáját, míg besűrűsödik, s kifehéredik (eltart egy ideig). Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a csokoládés masszát és a lisztet (ha átszitálod, sokkal könnyebb lesz a tészta; a darált mandulát nem kell átszitálni:)

3. Verjük fel a tojásfehérjét (elég ha kézzel, mintha tojásrántottát csinálnál, csak kicsit tovább, keményebbre), adjuk a csokoládés masszához. Öntsük a keveréket sütőpapírral kibélelt tortaformába és 200 fokon 20 percig süssük, vagy amíg megszilárdul. (teljesen sose fog megszilárdulni, hanem a belseje csokikrém jellegű marad, nem azért mert nyers, hanem mert ez ilyen:)

Hagyni kell a tepsiben kihűlni. ( először felnő, amikor kiveszed a sütőből összeesik, a teteje kemény lesz és törik, de az nem baj, le lehet enni róla, csak ellenőrzés végett:D

4. Kivesszük a tortaformából, megkenjük nutellával, a mascarponét a porcukorral és brandyvel összekeverjük, rákenjük a tésztára és tádá. :D

jó étvágyat hozzá :) 


Hozzászólások száma: (0)

hihetetlen tények

2011-03-12 17:48:37
Ha 8 év, 7 hónap, és 6 napon keresztül egyfolytában üvöltessz, akkor elég akusztikus energiát termelsz, hogy felmelegíts egy csésze kávét.
Ha 6 év, 9 hónapon keresztül pukizol,akkor elegendő gázt termelsz ki,egy atombomba energiájának létrehozásához.
Az emberi szív a vér pumpálása közben olyan nyomással dolgozik, amely a vért akár 10 méter távolságra is képes kilőni.
Egy disznó orgazmusa átlagosan 30 percig tart.
Óránként 150 kalóriát égetsz el azzal,hogy vered a fejed a falba.
A hangya a saját tömegének 50-szeresét tudja felemelni,30-szorosát vonszolni,és mindig jobb oldalára esik ha elkábítják...
Egy csótány (svábbogár) 9 napig él a feje nélkül ezután éhen hal.
Az elefánt az egyetlen szárazföldi emlős amely nem tud ugrani.
A macskák vizelete fénylik a fekete fényben.
A malacok nem tudnak felnézni az égre.
Az emberiség 50%-a soha nem beszélt telefonon.
Sem a ló sem a patkány nem tud hányni.
Ha egy igazán nagyot tüsszenntessz eltörheted a bordád.
Hozzászólások száma: (0)

jajj:D

2011-03-09 22:46:18
Egyszer a pápa elhatározta, hogy kitiltja a zsidókat a Vatikánból. A zsidók felháborodtak, ezért a pápa beleegyezett, hogy ha egy zsidó le tudja gyozni teológiai vitában, maradhatnak. A zsidók egy bölcsességérol ismert rabbit választanak, hogy kiálljon a pápával a "párbajra". A rabbi azt mondja, hogy tegyék érdekesebbé a vitát és egyiküknek se legyen szabad beszélni. A pápa beleegyezett. A vita napján a pápa és a rabbi leültek egymással szemben, a hívek köréjük gyűltek. A pápa felemelte három ujját. A rabbi felmutatta egy ujját. A pápa egy kört rajzolt a levegobe. A rabbi a földre mutatott. A pápa elovett egy ostyát és egy pohár bort. A rabbi elovett egy almát. A pápa ekkor felállt:
- Feladom - mondta. - Te túl bölcs vagy, rabbi. Maradhattok. Később megkérdezik a pápát a bíborosok:
- Mit beszélt a rabbival?
- Először felmutattam három ujjamat, hogy a Szentháromságra emlékeztessem. Ő felmutatta egy ujját jelezve, hogy egy Isten van mindkét vallásban. Ezután rajzoltam egy kört a levegobe, mutatva, hogy Isten mindenhol ott van körülöttünk. Erre a földre mutatott, jelezve, hogy Isten itt is van, velünk. Ekkor elovettem egy ostyát és egy pohár bort, megmutatva, hogy Isten feloldoz a buneink alól. Ő elővett egy almát, hogy az eredendő bűnre emlékeztessen. Mindenre volt válasza. Mit tehettem volna?
Közben a zsidók is körbeveszik a rabbit:
- Mi történt, rabbi?
- Eloször azt mutatta, hogy három napunk van elhagyni a várost. Mutattam, hogy EGY zsidó sem fog elmenni. Ezután körbemutatott, jelezve, hogy az egész várost megtisztítja a zsidóktól. A földre mutattam, jelezve, hogy mind itt maradunk.
- És utána?
A rabbi vállat vont:
- Nem tudom. Elővette az ebédjét, mire én is.
Hozzászólások száma: (0)