ez van.

könyvek, filmek, zene vagy csak a legjobb videók és netes megnevettetések. ez van. :)

gyanna 2009.03.12. - 20:42 164357 látogatás 1 bejegyzés

a 10 legjobb karácsonyi film

2010-12-18 11:34:14

POLÁR EXPRESSZ

A fiú nem igazán hisz a Télapó létezésében, mégis reménykedve várja a karácsonyt. És akkor megérkezik a Polár Expressz, hogy a többi kételkedő gyerekhez hasonlóan őt is elvigye egy kis „leckére”. Mozgalmas, élvezetes út vezet a Télapó lakhelyéhez, miközben a gyerekek nemcsak a Karácsony lényegét tanulják meg, hanem tapasztalatokat is szereznek a nagy betűs élethez. Aranyos gyemekfilm - nem csak gyerekeknek.


TÉLAPU

Amikor a Télapót kisebb baleset éri, Scott (Tim Allen), akinek amúgy rendesen benne volt a keze a történtekben, veszi fel a Télapó kabátját, s ezzel mit sem sejtve „aláírja” a szerződést: mostantól ő a Mikulás. Az igencsak elfoglalt üzletemberből egyik pillanatról a másikra pocakos, szakállas, de szerethető ajándékosztó lesz. A fergeteges vígjátékban (három részében) kísérhetjük végig, amint az eleinte szarvasgyűlölő Télapunak nem csak a pocakja hízik, hanem lelkileg is belenő a szerepébe, és nemcsak a karácsonyt, hanem a „világot” is megmenti.


RESZKESSETEK BETÖRŐK

Kevin szülei egy igazi nagy családi karácsonyra készülnek - Párizsban. Az utazás körüli felfordulásban végül csak egyvalamit felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradó kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Éppen, amikor már unatkozni kezdene két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal úgy elbánik a rablókkal, hogy nemsokára ők is azt kívánják, bár utaztak volna inkább Párizsba.


KISKARÁCSONY MINDENÁRON

Hogyan torkolhat háborúba a szeretet ünnepe? A habkönnyű, néhol antikarácsonyosnak is beillő filmből hamar kiderül a válasz. Az álmos kisváros egyik büszke polgára (Danny DeVito) elhatározza, hogy az idén jóval több villanykörtével díszíti fel a házát, mint az előző ünnepeken. Ki másnak is csíphetné a szemét ez a nagy fényár, mint a szomszédjának... Aki amúgy jóravaló, rendes polgár, de most valahogy megőrül. És a két szomszéd ádáz csatározásba kezd...


GRINCS

Kifalva kedvenc ünnepe a Karácsony, az utcák és a házak ilyenkor fényárban pompáznak, mindenki ajándékért rohangál. Valaki azonban ferde szemmel nézi a nagy felhajtást. Ő a Grincs (Jim Carrey), akinek elég csak a nevét kiejteni ahhoz, hogy a hideg futkározzon az ember hátán. A kis Cindy azonban nem hisz a gonosz Grincsről szóló legendáknak és bebizonyítja, hogy a gyermeki ártatlanság és a szeretet mindennél erősebb...


SEGÍTSÉG KARÁCSONY!

A kissé ügyefogyott, de igen jólelkű Philip (Steve Martin) sosem veszíti el az optimizmusát. Akkor sem, amikor az ünnepek előtt elhagyja a menyasszonya és az öngyilkosokra specializálódott lelkisegély-irodáját is fel akarják számolni. Pedig igencsak felüti a fejét a káosz. Szentestén még szerencsétlenebbeknek érzik magukat a kétségbeesettek és reménykedve nyúlnak a telefon után. De Philipnek vajon ki segít?


KELEKÓTYA KARÁCSONY

Karácsonyozni nehéz, de megúszni még nehezebb... Idén „elfelejtik” a karácsonyt és a velejáró kötelező pofavizitet a vállalati ünnepségen, a közelharcot a zsúfolt boltokban – határozza el a Krank házaspár (Jamie Lee Curtis és Tim Allen), és úgy tervezik, otthonuktól távol, egy napsütötte szigeten töltik az évvégét. Ám lányuk megfúrja a tervüket, ugyanis bejelenti, hogy az idei karácsonyt a „hagyományokkal” ellentétben mindenképpen békés, családi körben, a szüleivel szeretné eltölteni.ALUDJ CSAK, ÉN ÁLMODOM!

Nemcsak a Sandra Bullock-rajongók kedvence ez a film, amit úgy tűnik, a kereskedelmi csatornák jóvoltából évről évre „kötelező” megnézni. A Bullock által alakított Lucy helyes, mégis magányos lány. Élete akkor válik mozgalmassá, amikor megmenti Peter - a vágányok közé esett - plátói szerelme életét. A bonyodalom onnantól kezdődik, amikor a kórházban azt hiszik az életmentő lányról, hogy ő a férfi barátnője... Lucy, jótettének hála, csodálatos családot kap karácsonyra, de idővel rájön, hogy nem is Peterbe, hanem jóképű bátyjába, Jackbe (Bill Pullman) szerelmes.


TÚLÉLNI A KARÁCSONYT

Ismét eltelt egy év – újabb magányosan töltött szentestére készül az amúgy vicces és jó fej Drew (Ben Affleck). Azaz mégsem. Úgy dönt, hogy felkeresi szülőházát, ahol boldog és gondtalan gyermekkorát töltötte. A régi idill helyett azonban kedves, de idegen nénit és bácsit talál, akik örömmel „fogadják örökbe” a megdöbbent férfit. És akkor betoppan a házaspár lánya is, aki új „testvérében” álmai pasiját fedezi fel. Minden adott a káoszhoz és a romantikához.


IGAZÁBÓL SZERELEM

Nem tipikus karácsonyi film, mégis majd minden karácsony - és Hugh Grant imádó toplistáján - (annak első helyén) szerepel. Több szerelmi szál keveredik a romantikus történetben, míg végül a néző eljut odáig, hogy szerelembe és abba a felejthetetlen hangulatba essen, amibe a film bájos, sármos és szerethető szereplői.Hozzászólások száma: (0)