ez van.

könyvek, filmek, zene vagy csak a legjobb videók és netes megnevettetések. ez van. :)

gyanna 2009.03.12. - 20:42 164212 látogatás 2 bejegyzés

50 éves barbie :D

2009-03-14 23:02:14

Bár nekem csak 1 barbiem volt, és ez a csoda is csak 3 napig tartott, a legtöbb lány egyik kedvenc játékszere éppen 50 éves. Itt egy kis 'barbie-történelem'.


Ruth Handler egy európai körűt alatt találkozott egy német babával, Bild Lillivel. Majd ihletetett kapott, megalkotta saját babáját, majd lányáról, Barbaráról nevezte el. Barbie az első évben 351 000 példányban kelt el és darabját 3$-ért árulták. Barbie - teljes nevén Barbara Millicent Roberts - ma már szinte minden amerikai otthon lakója. A Mattel szerint másodpercenként 3 Barbie-t adnak el a világon. A 3 és 10 év közötti amerikai lányok 90 százalékának legalább egy ilyen babája van, a 3-6 éves korosztályra leszűkítve pedig egy kislánynak átlagosan 12 Barbie-ja van. A lányok azonban nem mindenhol játszhatnak Barbie-val; az amerikai babát Szaúd-Arábiában például túlságosan kihívó öltözéke és megbotránkoztató külseje miatt 2003-ban betiltották.Barbie töretlen sikerének az a titka, hogy mindig haladt a korral. Hajviseletét, ruhatárát frissítették; 1980-ban megjelent a fekete bőrű, majd a latino Barbie is. Hol szőke volt, hol barna, hol göndör, hol egyenes hajú, hosszú ideig volt egy barátja, Ken, akitől elvált, aztán újra összejöttek. A lányok millióinak fantáziáját meglódító Barbie-t sok bírálat érte és éri, amiért a valóságban elérhetetlen testméretekkel rendelkezik. Ezt részben azzal védte ki a Mattel 1997-ben, hogy némileg megvastagították a derekát. A műanyag babát azért is élesen kritizálták, hogy a jellegzetesen amerikai, mesterséges szépségideált népszerűsíti.


Az eredetileg szőke hajú, kék szemű, tökéletes alkatú baba sokféle karriert befutott, és számtlan külsőt tudhat maga mögött. Napjainkig 150 országban, több, mint 1 000 000 000 példányban kelt el!Hozzászólások száma: (0)

első bejegyzés. valami bemutatkozás féle :D

2009-03-12 21:16:38

háát igen, el is kezdtem ezt a blogolós témát.a kérdés már csak az, hogy miről írjak? de igazán nem kellett sokat gondolkozni, hiszen annyi téma van az életben. én pedig szinte mindenről tudok beszélni. beszélni, beszélni, beszélni. állandó szófosásom van. :) majd ha olvasod, te is hozzászoksz. amúgy anna lennék. mindig elfelejtek bemutatkozni. gyakran el tudok bambulni, vagy csak simán álmodozok, és nem tűnnek fel dolgok. viszont tudok egyszerre több dologra koncentrálni. te tudsz például egyszerre zenét hallgatni, telefonálni, tanulni, e-mailt írni, és meggyes cerbonát enni?? :D próbáld ki, nem is olyan egyszerű. tehát anna vagyok. és meg tudom nyalni az orrom. :D ilyenkor mindenki bambán néz, megpróbálja, aztán megkéri, hogy mutassam meg, mert nem hisz nekem. pedig tényleg sikerül. majd egyszer megmutatom :D minden buliban és hülyeségben benne vagyok.


úgy érzem valamennyire más vagyok. mosolygok, amikor más a fogát csikorgatva elrohanna. nevetek, amikor más sírna, dühöngene. egyszerre tudok komoly és őrült lenni. kimondom azt, amit gondolok, de tudok diplomatikus is lenni. imádom az életet. végülis annyira el lehetne filózni azon, hogy miért is vagyunk, de nem kell ezen gondolkozni. csak próbáljuk kiélvezni az élet minden percét. hiszen rajtunk múlik, hogy milyen is lesz. sose teljen el egy napod nevetés nélkül. ez a legnagyobb pazarlás! éld az életedet, és élvezd ki minden percét! legyél őrült, csináld azt, amihez kedved van.


ez lennék én. ezvan.:D puszi.Hozzászólások száma: (0)