Egy tini lány élete-kész káosz!

LEHETETLEN, HOGY AZ ÖCSÉM ÉS AZ ANYUM A LAKÁSUNK MIND A HÉT HELYISÉGÉT EL TUDJÁK FOGLALNI, RÁADÁSUL EGYSZERRE! PERSZE CSAK HA MÁR BEFEJEZTEM A HÁZIT ÉS TÍZ PERCET SZERETNÉK NYUGODTAN PIHENNI...

kisroka 2010.09.20. - 18:21 14674 látogatás 14 bejegyzés

hörcsög

2011-07-02 16:42:50

Szia mindenkinek!


 Nálunk épp zuhog az eső, szüleim szanaszét végzik a dolgaikat, öcsém valami sajátköltésű rock számot dúdol a WC-n...én pedig azon tűnődöm, hogy hagy adhattam ilyen hülye címet a blogomnak. Továbbá, hogy mit írjak bele. És arra jutottam, hogy teszek egy újabb kísérletet a megmozgatásotokra...:)  Szóval rettenetesen unatkozom, és örülnék, ha ajánlanátok valami filmet, vagy valami érdekes sportot, vagy időtöltést....esetleg írhatnátok az ímélcímemre, ha van kedvetek, [email protected] .


 Ha már itt tartunk, írok a hörcsögömről,  Prof. Dr. Hörcsögfalvi Rágcsáról. Hát a nevéből is látszik, hogy ő egy tanult, művelt, értelmiségi hörcsög. Szeptember kitudjahányadikán, egy állatkereskedésben látta meg a napvilágot, azaz a neonfényt, 2O1O-ben. Ezév decemberében kibérelt egy 3Ox25x4O cm-es ketrecet a szobámban, melyben tudományos tevékenységét végezte. Hamar kialakult köztünk a kölcsönös bizalomra alapozott barátság. Én bíztam benne, hogy nem old kereket, míg a kéglijét takarítom, ő pedig abban bízott, hogy ígéretemhez híven nem csinálok belőle rántott hörcsögöt. Márciusban ledoktorált alkalmazott fizikából és mértanból. Ezutóbbinál még külön dicséretben is részesült, amiért a salátából tökéletes, mértani pontosságú félköröket rágott ki, minden segédeszköz nélkül. Ezután elkezdte megírni A geometria felsőfokon című 32678 oldalas tudományos könyvét. Csodával határos módon, a matematika ily magasfokú szeretete ellenére megőrizte jó kedélyét és éleslátását. Másfél évesen mindannyiunk mérhetetlen bánatára elhunyt. Később Hörcsög Gesztenye vette át helyét, aki jelenleg lektorként tevékenykedik, de remek problémamegoldó készsége miatt valószínűleg ő is nagy, neves hörcsög lesz.


Hozzászólások száma: (0)

Előttem az élet

2011-06-12 14:24:16

 Sziasztok!


 Mivel pont most töröltem ki véletlenül az egész szöveget, amit írtam, most másodjára rövidebbre fogom. Ja, mielőtt még elfelejtem! Amy-nek(azzal az umlautos a-val) üzenem, hogy kapja be, a frászt hozza rám a kommentjével. Na de majd elmondom neki élőszóban.


 Olvastátok már Émile Ajartól az Előttem az élet-et? Az egy nagyon jó könyv. Mondjuk én egy kicsit elfogult vagyok a francia írók iránt, szerintem nem is ért más nép olyan jól a művészetekhez, az irodalomhoz, mint ők. De ez még a nagyon jók közt is a legjobb. Szeretem a szélsőséges, különleges, más szemszögéből beállított könyveket és filmeket.


 Na ez pont ilyen. A világ egy tízéves, muzulmán kisfiú szemszögéből, akit mellesleg egy kiöregedett prosti nevel fel, mivel az anyja, akire egyáltalán nem emlékszik, kitudjahol "strikkel". Szóval kettesben élnek Rosa mamával a hatodikon, Párizs rosszhírű zsidó negyedében, és azzal szereznek egy kis pénzt, hogy a többi prosti törvénytelen gyerekeit pesztrálják, míg azok "dolgoznak". De az idő múlik, Rosa mamának ér-elmeszesedése van, és Momónak már csak N'Da Amédée úr, a néger selyemfiú, és Lola asszony, a transzvesztita szomszéd(nő) van segítségére. Klassz könyv, sok érdekes gondolatot ír le benne Ajar. Bár a stílusa az elején mellbe vágja az embert, de hamar meg lehet szokni.


Hozzászólások száma: (0)

Rozmár

2011-05-27 17:29:26

 Hello!


 Szeretném közölni, hogy bár a féléviket megírtuk, rettenetesen unatkozom. Matekórán nem bírok figyelni, csak rajzolgatok, a románt ne is említsük, de legalább földrajzból javítottam.


 Továbbá azt is megjegyezném, hogy a rajztanárunk nem normális. Hülye begyöpösödött öregember, aki nem érti meg, hogy nem véletletül mondják az emberek, hogy öregotthon. És ha még igazságos lenne legalább! De nem az. A kis kedvencének minden rajzától elájul gyönyörűségében,  a többiek meg csak kussoljanak, és örülhetnek, ha nem buktatja meg őket.


 Angolóra, nyugalom. Egyszercsak nyílik az ajtó, beront a rajztanár, felkiált "Éva,  gyere! Gyere, mozgás! El kell vinnem...", és kigaloppozik az osztályból a meglepett osztálytársnőmmel. Később megtudtuk, hogy valami rajzversenyt nyert a lány, és a díjazásra vitte el az a rozmár. De ilyesmi németórán is történt, és olyan is volt , hogy egyáltalán nem jött be órára, pedig a suliban volt. Máskor meg elvitt valami múzeumba, amiben a gyerekkori rajzai voltak kiállítva, és egy órán keresztül mesélt, hogy ő micsoda tehetség volt, és hogy hogyan fedezte ezt fel a rajztanárnője.


 De legalább egy szórakozásunk volt: a terem, ahol a kiállítást rendezték, úgy száz évvel ezelőtt boncterem volt. Emberhullát boncoltak ott! Úgyhogy mégse volt rossz, hisz mégiscsak klassz dolog egy boncteremben ülni, még ha száz éve is használták utoljára. =)


Hozzászólások száma: (0)

Hmmmm...

2011-05-09 19:13:46

Hmmmm, ahogy látom nem lelkesedtek az ötletért.


 Na, nem baj. Akkor majd mesélek nektek.=) De csak röviden, mert sajnos megkezdődött a féléviírás, és tanulnom kell. (persze nem fogok, de attól még kell) A féléviről annyit, hogy itt Romániában van egy olyan , szerintem nagyon rossz szokás, hogy írunk egy nagy, összesítő felmérőt az egész félévi anyagból. A jegy, amit erre kapunk egy negyed értéket számít a féléves médiánkban. Szerencsére csak az alaptantárgyakból (román, magyar, matek) írunk ilyet.


 Voltunk a hétvégén valami versenyen, az oszi vitt el. Hmmm, hát elment 1O órám az életemből. De legalább egy jót marhultunk. Mind az öten megtanultuk a morse-abc-t, aztán felváltva leveleztünk egymással. Míg a jelekre koncentráltunk, nem is tűnt fel, hogy micsoda hülyeségeket írtunk. A végén két barátnőm lefordította az egészet , aztán olyasmik jöttek ki, hogy: -te vagy itt az aki osztja a semmit! -ha akarod, szorozhatom is! -Inkább vonj belőle gyököt!   vagy: -micsoda deznyóság! -hja, a "deznyóság" benned testesül meg! -nyavalyát! -a te nyavalyádat!    -az értelmiségi szintetek valahol a -1 és a O között ingadozik!   -a tied meg a -2 és a -3 között.  -feleselés, az bezzeg megy!    -de neeeeeeem csak ééééén!   -hogyne, mer a Pityuka segített!


 Az egészből az út volt a legjobb, a zötykölődős buszon, ahol egymáshoz préselődve dülöngéltünk fél órán át, na meg a vonaton. Hehe, ez jobb, mint valami unalmas osztálykirándulás!


 


Hozzászólások száma: (0)

Murdoch

2011-05-02 19:08:40

Na igen , a hétfőt is utálom. Az egyetlen jó benne , hogy ma megy a kedvenc sorozatom, a Murdoch nyomozó rejtélyei. Na de most komolyan: lányok, ti találkoztatok már normális fiúval? Mármint olyannal, aki nem nyomulós, de nem is kis szégyenlős, sportos de nem csak az érdekli, érdeklődik irántad, de nem faggat folyton, értelmes , de nem okoskodó, erős, de ugyanakkor gyengéd is....Mondjuk ki: nincs ilyen pasi. Az egyetlen ilyen, az Wiliam Murdoch, dehát ő ugye kitaláció. Ne értsetek félre, nem kritizálni akarok, hisz ahogy nincs tökéletes férfi, nincs tökéletes nő sem. Lehet, hogy az a baj, hogy nem igazán mondjuk ki, mi az ideálunk. Én mindenestre kíváncsi vagyok rátok, mert ahogy látom szép számban olvasssátok a blogomat: milyen számotokra  a tökéletes társ?


 Kedvcsinálónak küldök nektek valami vidámat:


www.youtube.com/watch


www.youtube.com/watch


Hozzászólások száma: (0)

Jaaaaaaaaaaaaaj!

2011-04-28 17:12:18

 Jaaaaaaaaaaaaaaaaj, hogy utálom a csütörtököt! Déli három órára már hulla vagyok. Most is csak az tartja bennem a lelket, hogy holnap péntek, és akkor csak kettőig leszünk. Nehéz a diákélet! És ha arra gondolok, hogy ezen kívül még hat évem van....plusz az egyetem....de ott legalább azt tanulhatom, ami érdekel.


 Mióta elkezdődőtt a suli, az oszink is újra lendületben van. Eddig csak a szokásos erkölcsi prédikáció jött, ha nem oldottunk házit. Most viszont egy egész eredeti "megoldást" választott. Vagy három feladat volt, valami mondatalkotások, nekem véletlenül megvolt, de a barátnőim magyaróra előtti szünetben elráncigáltak a folyosó végébe, hogy segítsek Krisztinek megcsinálni. Hát úgy a felét sikerült megcsinálni, mert a Kriszti folyton marhult. Hiába mondtam, hogy a "szokás szerint" szószerkezettel írja azt, hogy "szokás szerint ilyenkor még alszom", neki muszáj volt azt írnia, hogy "szokás szerint ilyenkor még masztizok.". Megemlítettem neki, hogy akkor már használja inkább az onanizálok szót, mert az költőibb, de nem hallgatott rám. A másik barátnőm , aki állandóan a malacokat emlegeti, mert hogy azok milyen arik, rögtön rákezdte: --- A "pázsit fölött" -tel pedig írd azt, hogy "A pázsit fölött egy röfi ragyog".


 Pihent agyú banda, de ha ők nem lennének, nem élném túl a sulit. Tehát több , mint a fél osztálynak nem volt teljes házija, úgyhogy számítottunk a cirkuszra. Az egyik osztálytársam meg is jegyezte, hogy jön a Mónika-show, utalván ezzel arra, hogy az oszinkat Soós Mónika Edinának hívják. De ehelyett csak (miután gratulált nekünk, hogy már az osztálynak majdnem a fele megcsinálta a háziját) leíratott a másik féllel valami olyan mondatot, hogy "Lustaságom okából, magamat malackának becézvén ( itt a malacmániás barátnőm ujjongani kezdett, mi meg röhögni),  agyamat kiiktatván elsős módra az osztállyal együtt csinálom meg a házim. Amolyan xx. századbeli címközlemény." Meg akartam még kérdezni, hogy a malackát kis- vagy nagybetűvel írjuk, de aztán ránkcsengettek, úgyhogy mégse.


Hozzászólások száma: (1)

Üdv újra!

2011-04-21 13:55:05

 Üdv újra! Először is ezer bocs meg egy anyamedve, hogy eddig nem írtam ,de visszajelzések hiánya miatt kissé alábbhagyott  a lelkesedésem. Na meg a nyakamra mászott a matektanárnőm. De már úgysincs több matekverseny, vagy ha van, ő nem tud róla. És amúgy is VAKÁCIÓÓÓÓÓ! van, ergó nincs se házi, se zsiráfképű gyerekkínzó nőszemély. És ha jól számolom, kilenc hét múlva itt a NAGYVAKÁCIÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!    is. Nem, nem számolom jól, már csak nyolc hét. De jó!


 Egyébként mostanában nyugi van, Hárpiának bedagadt a képe (azon belül asszem a foga), úgyhogy az egész tantestület mérhetetlen örömére otthon maradt az utóbbi napokban.Nem mint télen, mikor állítólag közös megegyezéssel azt a határozatot határozták el, vagy meg, vagy mittudomén, szóval hogy tilos hógolyózni. Aki pedig mégis arra vetemedne, hogy egy golyóvá gyúrt hótömböcske más felé való elhajítását megkísérelné, azt fegyelmi elé állítják. Külön kis színdarabot is rendeztünk a barátnőimmel, ahogy az elnök felteszi a kérdést:


 --Mi a vád?


 --Hógolyózás.


 --Vádlott, mit hoz fel mentségül?


 --Az nem is hógolyó volt, igazgató néni, hanem hórúd! Az nem tiltott...


 De a parodizálással el is ment a tízperc, úgyhogy hógolyózni nem is nagyon akartunk már.


(francba, hogy minden Enter után felugrik a lap tetejére!)


Na de most VAKÁCÓÓÓÓÓÓÓÓ! van, úgyhogy hagyjuk is a sulit. Én meg mentem enni, sziasztok!


Hozzászólások száma: (1)

Rajzszeg

2010-10-03 15:03:24

 Tegnapelőtt, péntek délelőtti mámorunkból riasztott fel az egyik osztálytársam.Matekóra volt, álmosan szedegettük elő a könyveinket, mikor egyszercsak felkiált: Valaki rajzszeget tett a székemre!Mi még magunkhoz se tértünk, a matektanárnőnk már belefogott a kiselőadásba, aztán a fenyegetőzésbe, majd a faggatásba.Mondanom se kell, hogy a tettes nem jelentkezett.Van a tanárokban valami furcsa,halhatatlan remény, hogy sikerül kiszedniük belőlünk , hogy ki volt az.De legalább elment vele a fél matekóra.


 Következő óra magyar, az oszival, aztán oszióra.Szünet után Hárpia jelent meg az ajtóban, és már fogott volna bele a mondókájába, ami sokkal kellemetlenebbnek ígérkezett, mint a matektanárnőé, amikor az oszi bekacsázott az osztályba,  biztosította Hárpiát, hogy kézbe veszi az ügyet és elkezdődött a magyaróra.


 Osziórán aztán lejátszódott a matekórai jelenet,annyi különbséggel,hogy az oszi íratott velünk írásos vallomást, ha már nem merjük mindenki előtt bevallani.Persze szerintem nem fogja bevallani a tettes, de ki tudja...Hétfőn kiderül.


Hozzászólások száma: (0)

Osztálykirándulás

2010-09-28 17:24:31

 Nemrég az oszi bejelentette, hogy háromnapos osztálykirándulás lesz néhány hét múlva  az egyik párhuzamos osztállyal.Már voltunk egyszer velük , úgyhogy vegyes érzelmekkel fogadtuk a hírt.


 Kis faházikókban voltunk elszállásolva, meg egy 15 ágyas szobában .A barátnőim és én sajnos a szobát fogtuk ki.Ez persze nem lett volna különösebb gond, ha nem lettünk volna összezárva az osztály legnyávogósabb és legverekedősebb öntelt plázapatkányával.Ráadásul csak két 30x30 centis kis ablakocska volt a szoba két oldalán.


 Ha ez nem lett folna elég,az oszik még BE IS ZÁRTAK minket a szobába/házikóba, hogy éjszaka ne marháskodjunk.Ráadásul még csak ki se tudtunk mászni az ablakon, mert a 15 ágyból öt lent volt, és 10 az emeleten, az alsó ablakokat pedig berácsozták.Mi fent voltunk.A barátnőm szerencsére bevetette a trükkjeit, így a mi szobánkat kivátelesen nem zárták be.(azóta se tudom, hogy csinálta)


 Az első éjszaka rémes volt, a kis nyafka folyton virnyákolt, hogy nem tud tőlünk aludni, mégis ő pakolgatott még kettő után is. Állandóan ordibált és pofozkodott, elvette az elemlámpánkat, hogy mi inkább aludjunk, aztán elkezdett sminkelni a fényében éjjel egykor.Persze minket se kellett félteni, úgy rávetettük magunkat,hogy aztán pucolhattunk az ágyba amikor valaki lent felsziszegett, hogy jönnek az oszik.Szerencse, hogy az én ágyam amellett az ablak mellett volt, ahonnan ráláttunk az oszik házikójára.


 A második este, míg a nyafka elment szomszédolni, bosszúból a barátnőm mindenkit a szobából megtanított hónaljpukizni,így szép kis koncerttel üdvözöltük, mikor visszajött.Látszott, hogy kész volna nekünk ugrani, de többen voltunk, így kivételesen hallgatott a józan eszére.


 Rengeteget röhögtünk, de azért remélem , hogy most csak a baráti körömmel kell megosztanom a szobát.


Hozzászólások száma: (0)

Muzulmánok és egyebek

2010-09-27 17:41:38

  Az oszi nem szólt semmit, bár ez csak még rosszabb, mert még mentegetőzni se tudok.A helyzet az , hogy más kötötte le a figyelmét.


 Törciórán ugyanis a világvallásokról beszéltünk, és szóba kerültek a muzulmánok is.Innen már bárki kitalálhatja, aki kicsit is konyít a törcihez, hogy a fiúk min kezdtek el viccelődni.Gyengébbek kedvéért: A muzulmánoknál a nők a férfiak tulajdonának számítanak, szinte semmi joguk sincs( pl. őket megkövezik, ha megcsalják a férjüket, de a férj fűvel-fával összeszűrheti a levet, akkor se válhatnak el tőlük), nem járnak szórakozni, nem mutathatják meg arcukat és testüket más férfiaknak, stb.Ebből aztán egy csinos kis tömegverekedés lett, állítólag.Én akkor éppen a házit másoltam magyarból.


 Aztán az oszi fél órát ecsetelte, hogy bár nem így látszik, de igazából a muzulmán férfiak a tenyerükön hordozzák a feleségeiket, ő aztán csak tudja, mert neki vannak muzulmán ismerősei.(Csak nekem tűnt úgy, mintha ezzel dicsekedni akarna?)Az oszi, a nagy igazságszolgáltató, az igazság bajnoka aztán leíratott százszor a két kezdeményezővel valami nyálas mondatot a tiszteletről és ilyesmikről, aztán most ő a nagy fair lady.


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>