a veréb is madár

még ha kicsit csúnyácska is..

répa 2010.07.09. - 22:26 11115 látogatás 12 bejegyzés

törvényszerűség-e?

2010-07-10 20:44:10

"... a kerítésnek támaszkodva várt, teljes felszerelésben, bemelegítve, fülében az egyezményes füldugó. eleresztett egy félmosolyt, majd fejével intett, hogy indulni kéne. ígyhát elindultunk. egy szokásos kör, pihenő, még egy és még több, pihenőkkel, mígnem egszer csak eltért a megszokott úttól. az erdő felé szaladt előttem, mint mindig. ő a vezető. már jól benn jártunk, mikor hirtelen megállt egy tisztáson és a földre telepedett. becsukta a szemét, hátradőlt a fűbe. a nap átsütött a lombkoronán, foltjait otthagyta a karomon. csodálatos volt. csodálatos a hónapok óta tartó néma futkorászás után. csal bámultam a gyönyörű arcát, ahogy beragyogja a napfény.. még a nevét sem tudtam, csak úgy neveztem magamban: a Futó. megérezhette, hogy rajta felejtettem a szemem, mert hirtelen felült és mélyen a szemembe nézett azzal a fantasztikus, velőig hatoló nézéssel, amitől úgy érzed, szavak nélkül is megérti minden apró kis gonodlatod. még egy szót sem váltottunk, mégis megszerettem. "az első mondatok elolvasva mindenkinek megjelenik egy kissé szerencsétlen lány, akit valami félisten fiú vár a kerítésnél, hogy elkisérje futni. ki tudja, hogy a twilightból kiindulva-e, vagy általános sztereotípia, hogy a férfi vár a nőre, és aztán ő kiséri és vezeti tovább a nőt, mint gyengét és segítségre szorulót. a fiú imádja némán, és persze a lány viszont..

 miért nem várhatta egy lány a fiút? talán a de nehéz az iskolatástka miatt. is:D na de megyünk tovább, a fiú kitér az útról, lefekszik az erdőben és a lány elmeséli, milyen gyönyörű. itt megremeg a láb. akkor most ki a fiú és ki a lány..? szoktuk férfiakra a gyönyörű jelzőt használni? és hányuknak van velőig hatoló pillantásuk? miért nem az erős karjáról emlékezett meg inkább? nem azért, mert nincs neki..!

már az elejétől sejthető, hogy valamiféle pozitív kimenetelű kapcspoatról van szó, ezt csak megerősítendő az utolsó szó az: megszerettem. nem "bírom" és nem "belezúgtam", csak megszerettem.. mit jelent akkor? és fiú beszél, vagy lány? és hogy szerette meg? mint barát, vagy valami más..!?


szerinted?


Hozzászólások száma: (0)

szülinap

2010-07-09 22:40:55

megszületett traktor, a blog, aki - mint fennebb emlitettem volt - a MVFM megbízásából készült, lombikbébi programmal, ezért használható a "készült" kifejezés. a traktor nevet egyéként traktorról, a macskáról kapta, mert marha édes macska volt, meg úgy amúgy is.
 a kép egyáltalán nem illik ide, de attól még kurvajó:D


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>