a veréb is madár

még ha kicsit csúnyácska is..

répa 2010.07.09. - 22:26 11110 látogatás 11 bejegyzés

hombre

2010-07-31 19:59:59

naiv dolog azt hinni, hogy aki nem panaszkodik, annak nincs is panasza.Hozzászólások száma: (0)

..

2010-07-31 19:56:32

rárepültünk a madár témára..


Hozzászólások száma: (0)

m_p

2010-07-28 22:56:01

csak a szabad kapcsolatok tartósak. mint a világot járt vándormadarak, hosszú idő után újra összejönnek, és elmesélik egymásnak, mit láttak.Hozzászólások száma: (0)

cím nélkül

2010-07-24 19:44:53

meggyújtják a gyertyát, a láng felszökik, kinyújtózik, örül, hogy életre keltették. ráfekszik minden fuvallatra, légmozgásra, kihasználja azokat, tudván, milyen rövid az élete, s lassan elfogy, egyre szomorúbb, egyszersmind egyre kétségbeesettebb, végül már reszket, csapong, mielőtt belefúlna az olvadt viaszba.

néhányan őt nevezik reménynek.


30085_540_large


Hozzászólások száma: (0)

ha vége jó

2010-07-22 21:55:00

Olyan voltam, mint egy űrhajós, aki arra készül, hogy magasra szálljon, messzire a Földtől, még a Holdon is túlra. De aztán most nem kell attól tartanom, hogy lezuhanok, mert végül föl se szálltam. 


Hozzászólások száma: (0)

magának könnyű, maga egyedül van.

2010-07-20 13:18:20

magának könnyű, maga egyedül van. van ebben némi igazság: aki magányosan élt, azt nem lehetett otthagyni. de olykor este összedőlt az egész mesterséges építmény, az élet panaszos és hajszolt zeneként vijjogott fel, vad vágyak, féktelen kívánságok, borongások örvényévé lett, s a reménységé, hogy kitépjük magunkat ebből az értelmetlen tébolyból, ebből az örökösen nyekergő ostoba verkliszóból, akármi lesz is azután... van-e még egyáltalán valami a magányon kívül? becsuktam az ablakot. nem, semmi nincs! a többihez nincs elég talaj a lábunk alatt.Hozzászólások száma: (0)

furcsa kártyás

2010-07-16 23:36:26

Te olyan furcsa kártyás vagy... valaki, aki kártya helyett szenvedélyekkel és emberekkel játszik. Én voltam az egyik dáma a játszmában. Aztán felálltál, és odább mentél... miért? Mert meguntad. Csak elmentél, mert meguntad.Hozzászólások száma: (0)

míg még fiatal vagy és bohó

2010-07-13 22:46:52

Tudom, hogy az ifjúság nem idővel lemérhető életszakasz, egyszerűen csak állapot, melynek kezdetét és végét nem lehet évszámokkal jelölni. Az ifjúság nem kezdődik a pubertással, s nem végződik egy bizonyos napon, mondjuk negyvenéves korunkban, virágvasárnapján, délután hatkor. Az ifjúság, ez a különös, egyáltalán nem "viharos" életérzés, megtörténhet velünk, mikor nem is készültünk fel hozzá, s nem is várjuk különösebben. Szomorú, tiszta és önzetlen állapot ez.


Tumblr_l412rjxruy1qcrbp2o1_500_large


 


Hozzászólások száma: (0)

ez történt ma.

2010-07-12 21:20:19

szarul néztél ki, pont mint egy kis ázott tacskókölyök, akit egyedül hagytak egy kartondobozban. bocsi.Hozzászólások száma: (0)

törvényszerűség-e?

2010-07-10 20:44:10

"... a kerítésnek támaszkodva várt, teljes felszerelésben, bemelegítve, fülében az egyezményes füldugó. eleresztett egy félmosolyt, majd fejével intett, hogy indulni kéne. ígyhát elindultunk. egy szokásos kör, pihenő, még egy és még több, pihenőkkel, mígnem egszer csak eltért a megszokott úttól. az erdő felé szaladt előttem, mint mindig. ő a vezető. már jól benn jártunk, mikor hirtelen megállt egy tisztáson és a földre telepedett. becsukta a szemét, hátradőlt a fűbe. a nap átsütött a lombkoronán, foltjait otthagyta a karomon. csodálatos volt. csodálatos a hónapok óta tartó néma futkorászás után. csal bámultam a gyönyörű arcát, ahogy beragyogja a napfény.. még a nevét sem tudtam, csak úgy neveztem magamban: a Futó. megérezhette, hogy rajta felejtettem a szemem, mert hirtelen felült és mélyen a szemembe nézett azzal a fantasztikus, velőig hatoló nézéssel, amitől úgy érzed, szavak nélkül is megérti minden apró kis gonodlatod. még egy szót sem váltottunk, mégis megszerettem. "az első mondatok elolvasva mindenkinek megjelenik egy kissé szerencsétlen lány, akit valami félisten fiú vár a kerítésnél, hogy elkisérje futni. ki tudja, hogy a twilightból kiindulva-e, vagy általános sztereotípia, hogy a férfi vár a nőre, és aztán ő kiséri és vezeti tovább a nőt, mint gyengét és segítségre szorulót. a fiú imádja némán, és persze a lány viszont..

 miért nem várhatta egy lány a fiút? talán a de nehéz az iskolatástka miatt. is:D na de megyünk tovább, a fiú kitér az útról, lefekszik az erdőben és a lány elmeséli, milyen gyönyörű. itt megremeg a láb. akkor most ki a fiú és ki a lány..? szoktuk férfiakra a gyönyörű jelzőt használni? és hányuknak van velőig hatoló pillantásuk? miért nem az erős karjáról emlékezett meg inkább? nem azért, mert nincs neki..!

már az elejétől sejthető, hogy valamiféle pozitív kimenetelű kapcspoatról van szó, ezt csak megerősítendő az utolsó szó az: megszerettem. nem "bírom" és nem "belezúgtam", csak megszerettem.. mit jelent akkor? és fiú beszél, vagy lány? és hogy szerette meg? mint barát, vagy valami más..!?


szerinted?


Hozzászólások száma: (0)

  <<  1 2  >>