Moziblog

Egy blog a filmpremierekről, hírekről, újdonságokról, érdekességekről, avagy mindenről mit érdemes tudni annak aki szereti a filmeket.

Gviktor 2010.01.20. - 16:28 1197535 látogatás 10 bejegyzés

Szinglik éjszakája

2010-02-28 14:52:33


Négy barátnő, Juli (Hámori Gabriella), Edit (Nagy Ilona), Zsófi (Gallusz Niki) és Adrienn (Szávai Viktória) gyerekkorában megfogadja: soha nem mennek férjhez. A négy csinos, okos, művelt, a húszas évei végén járó lány tartja is magát a kijelentéshez, ám Juli egyszer csak megszegi a valamikori esküt, mondván megtalálta az Igazit egy angol arisztokrata személyében. A három barátnőt kész helyzet elé állítja és bejelenti: házasodni készül, méghozzá ma este. A lányok, akiket villámcsapásként ér a hír, máris egy esküvői ruhaszalonban találják magukat, talpig selyembe öltöztetve. Juli vőlegényének kilétét számukra egyelőre homály fedi, azonban hamarosan egész máson kell törniük a fejüket, ugyanis amíg Julival hazafelé tartanak egy egri bankból a gyűrűvel, Róka, a helyi maffiózó szerencsejáték-függő megbízottja fondorlattal elrabolja tőlük a vőlegény és családja számára a boldog házaséletet szimbolizáló, felbecsülhetetlen értékű antik ékszert. Editnek, aki testőrként dolgozik, és mellékesen tapasztalata is van a bűntények felderítésében, felajánlja Julinak, hogy ő és a lányok visszaszerzik a gyűrűt. Juli hazamegy mit sem sejtő vőlegényéhez, és igyekszik helytállni az esküvői előkészületekben. Edit, a harcias testőr, Adrienn, a valamikori

modell, most főzőshow-háziasszony és Zsófi, a kissé szeleburdi, de rendkívül kifinomult gondolkodású szobrászművész az ékszer nyomába erednek. Képtelen kalandok sora kezdődik ezzel a három lány számára, akik mindent bevetve, még az életüket is kockáztatva igyekeznek visszaszerezni barátnőjük boldogságának zálogát. A lányok a kaland végére belátják, a kamaszkornak vége, és a kezdeti ellenállás után végérvényesen elfogadják: az élet rendje az, hogy mindenki megtalálja a párját, és az igazi barátság nem állhat a szerelem útjába.Hozzászólások száma: (0)

Robin Hood

2010-02-24 14:44:03

Robin Hood – Trailer! Megérkezett az első előzetes Ridley Scott Robin Hood-jához, ami hatásvadászatban erős, de sztoriban (ahogy az első ízelítőknél megszoktuk) meglehetősen sovány. Az első fél percet kifejezetten thrilleresre vették, utána pedig átveszik az uralmat a dübörgő zenével aláfestett lassított felvételek. De ebből is kiderül valami: Scott távolról sem aranyoskodja el a tolvajok fejedelmének történetét, inkább A rettenthetetlen hangulatához hasonló kalandokra számítunk. A másfél perces klip legerősebb pillanata, amikor a Robin Hoodot játszó Russell Crowe és a Mariont megformáló Cate Blanchett megcsókolják egymást. A két színész még nem játszott együtt, de már most érezni, hogy remek páros lesznek.Hozzászólások száma: (0)

Viharsziget

2010-02-20 19:27:35

Az Oscar-díjas rendező, Martin Scorsese legújabb filmje két amerikai rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule története, akiket egy Massachusetts partjaitól távol fekvő, sivár szigetre rendelnek nyomozni. A szigeten egy erőd-szerű elmegyógyintézet áll beteg bűnözők számára, és innen szökik meg rejtélyes körülmények között egy gyilkosságért elítélt nő…


A rendezőn és a sztárokon kívül garancia a sikerre, hogy a film Dennis Lehane regénye alapján készült. Ő szolgáltatta ugyanis az alapanyagot az elmúlt évek két legjobban sikerült krimijéhez, a Hideg nyomonhoz és a Titokzatos folyóhoz, valamint számos epizódot jegyez minden idők legjobb tévésorozatából, a Drótból is.Hozzászólások száma: (0)

Minden idők 10 legrosszabb filmje

2010-02-15 15:31:44

Empire: Minden idők tíz legrosszabb filmjeMiközben alig csengett le a Golden Globe, máris itt van az Oscar, hisz néhány napja már ismerjük a jelölteket, így március hetedikéig folytatódhat a találgatás, kik lesznek a végső győztesek. Ám vannak, akik nem a legjobbat, hanem a legrosszabbakat keresik.Az Oscar-jelöltek bejelentése előtt ismertették az idei Arany Málna jelölteket. A harmincadik éve fennálló díjat azoknak a filmes alkotásoknak, színészeknek adják át évről-évre, akik az ítészek szerint a legrosszabb produkcióval rukkoltak el az adott esztendőben.Idén, a jubileum alkalmából az elmúlt évtized legrosszabbjaira is fény derül, az Empire Magazin azonban még ennél is tovább ment. A világ egyik leghíresebb mozis szaklapja ugyanis minden idők legpocsékabb filmjeinek TOP 10-es listáját állította össze.A dicsőséget ezúttal cseppet sem jelentő első helyen náluk az 1997-es Batman és Robin végzett. A denevéremberek közül valóban talán George Clooney-é volt a legfélresikerültebb.A dobogó második fokán a Háború a földön végzett, amely az Arany Málnára is esélyes. Eme sci-fi remekben John Travolta űrlény mivolta kalauzolja el a nézőt a 31. századba…Harmadik lett a Love Guru, Mike Myers filmje szintén érdekelt volt már a Razzie Awardson, hisz tavaly a legrosszabb film díja mellett Myers lett a legrosszabb színész, és a forgatókönyvek között is nyert, pontosabban vesztett a Love Guru.Érdekesség, hogy zömmel az elmúlt két-három évtized filmjei kerültek az első tízbe, sőt, az ezredforduló előttről mindössze három film fért fel az élmezőnynek nem nevezhet tízes listára, a Hegylakó második része, A mennyország kapuja és A Titanic kincsei.A lista alapján leginkább a fantasy - sci-fi, valamint vígjáték kategóriákban lehet alaposan „mellényúlni”.Minden idők tíz legrosszabb filmje az Empire szerint:

1. Batman és Robin (1997)

2. Háború a Földön (2000)

3. Love Guru (2008)

4. A Titanic kincse (1980)

5. Bazi nagy film (2007)

6. A Mennyország kapuja (1980)

7. Sex Lives Of The Potato Men (2004)

8. Az esemény (2008)

9. Hegylakó 2 - A renegát (1991)

10. The Room (2003)


Hozzászólások száma: (0)

Toy Story 3

2010-02-14 11:09:40


A harmadik részben Andy főiskolára készül, magára hagyva a bizonytalan jövőjük miatt aggódó Woody-t, Buzz-t és a többi kis játékot. A kalandos történetben a játékok egy apróságokkal teli szobában kötnek ki, akik alig tudják kivárni, hogy megkaparintsák az ˝új˝ játékokat. A hatalmas felfordulásban pedig Buzz, Woody és a banda többi tagja azon igyekszik, hogy együtt maradjon, és senki ne vesszen el.Hozzászólások száma: (0)

Steve Martin és Alec Baldwin az Oscar Gála pl

2010-02-11 14:41:41


Elkészült a 82. Oscar gála hivatalos plakátja, melyen természetesen a március 7-én megrendezésre kerül díjátadó házigazdái Alec Baldwin és Steve Martin szerepelnek.Steve Martin korábban már kétszer is volt az Oscar ceremóniamestere, egészen pontosan a 73. és a 75. gálán. Az Egyszerűen bonyolult sztárja Alec Baldwin viszont még nem vezetett díjkiosztót, ám 2003-ban például jelölték a The Cooler című romantikus drámában nyújtott alakításáért.Az Oscar Showt Amerikában az ABC közvetíti élőben, de ezen kívül a világ 200 országában lesz látható valamilyen formában.


Hozzászólások száma: (0)

Valentin nap

2010-02-09 10:57:59

A film Los Angeles-i párok és szinglik szerelmi életének fordulópontjait mutatja be, melyekre természetesen a szerelmesek nagy napján kerül sor.Ennyi sztár egész biztosan még nem játszott együtt. A női oldalt Jessica Biel, Anne Hathaway, Jessica Alba, Julia Roberts, Jennifer Garner, Shirley MacLaine, Queen Latifah és Emma Roberts erősíti, míg a szerelmes férfiakat Bradley Cooper, Ashton Kutcher, Patrick Dempsey, Hector Elizondo, Jamie Foxx és Carter Jenkins képviseli. Az egymást keresztező szerelmi történeteket a romantikus vígjáték nem kisebb szakembere, mint Garry Marshall (többek közt a Micsoda Nő! és a Neveletlen Hercegnő rendezője) fogja össze.Hozzászólások száma: (0)

Jön az apádra ütök 3!

2010-02-06 15:55:57

 Ben Stiller folytatni akarja az Apádra ütök - Vejedre ütök filmeket. A harmadik rész Little Fockers munkacímen fut (2011-re várható), és a gyereknevelés nehézségeiről szólna. Robert de Niro és Owen Wilson örömmel benne lennének egy folytatásban, Wilson ráadásul már főszerepet kapna (az előző két filmben csak pár mondata volt). A rendező viszont biztosan nem a korábbi részeket jegyző Jay Roach lesz, mivel ő a Dinner for Scmucks című vígjátékot forgatja a DreamWorksnek. Helyette a Universal stúdió Paul Weitzet (Amerikai pite) vagy Peyton Reedet (Az igenember) szeretné leszerződtetni az új filmhez.

(forrás: via yahoonews)


Hozzászólások száma: (0)

Percy Jackson és az olimposziak: Villámtolvaj

2010-02-02 22:15:27


Ismerd meg önmagad – ezt tanácsolták a régi görögök, és Percy Jackson ismeri is magát. Legalább is azt hiszi. A 12 éves srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan így is. Hamarosan azonban rájön, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Egy furcsa idegen rábeszéli anyját, hogy küldje el egy különös nyári táborba, ami nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. Percy itt tudja meg, hogy ő igazából Poszeidón eltitkolt fia. A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz ellopott villámját, amit Hadész, az alvilág ura rejteget.

Percy földön, égen és föld alatt üldözi a lopott villámot, közben nagyon jól szórakozik a halhatatlanok között, és isteni szerencséje van: teljesíti a feladatát, eljut New Yorkba, ahol az Empire State Building tetején várja őt az istenek és emberek ura: Zeusz.


Hozzászólások száma: (0)

Újdonságok

2010-02-01 15:16:50

  • Lesz Jurassic Park IV, viszont nem folytatva a trilógiát, hanem egy teljesen új alapokon álló dínómozit készít majd Joe Johnston. A rendező jelenleg még a Farkasemberen dolgozik, de megkérdezték jövőbeli terveiről is. A riportban elmondta, hogy egy teljesen új sztorit fognak írni, elszakad az előző három résztől, ezzel gyakorlatilag egy új trilógia veszi kezdetét.  • Mark Wahlberg 2005-ös thrillerét akarja folytatni, a Négy tesót (Four Brothers), egyszerűen, közérthetően Five Brothers címmel. Az biztos, hogy Wahlberg komolyan gondolja, mert az írópárost már - David Elliot és Paul Lovett (G.I. Joe: A kobra árnyéka) – ráállította a szkript megírására.  • Ha már folytatások, akkor: még nem hivatalosan, de bejelentették, hogy igen, jön a Szellemirtók 3 és igen, Ivan Reitman akarja rendezni. A forgatókönyv első vázlata már kész, és már elkezdték az újabb finomításokat. Reitman reméli, hogy valamikor 2010-ben el tudják kezdeni a forgatást és a filmet 2011 táján bemutathatják. Még nem tudni kik lesznek a szellemvadászok, mennyire maradnak a régiek, és mennyire lesz új generáció a vásznon.  • Kill Bill 3, Quentin Tarantino rendezésében? Jöhet. Persze Tarantino semmit sem árult el, hogy miképp válik trilógiává a franchise, de annyit tudunk, hogy 2014-re akarja befejezni.  • Azt ugye már mindenki tudja, hogy nem lesz Pókember 4, mert kicsit rendet tettek a Sony háza táján és kirúgták az egész csapatot, így Sam Raimi-t és Toby Maguire-t is. A reboot pedig Peter Parker még gimis éveivel kezdi majd. Ezzel a témával azért lehetne még hosszabban foglalkozni, de most nem mennék bele. A legutóbbi pletyka szerint pedig sok név jött szóba, de a legtöbben Mark Webbet (500 Days of Summer) mondják mint új rendezőjét a pókbalhénak.Hozzászólások száma: (0)