/ Blogok / / Moziblog

Moziblog

Egy blog a filmpremierekről, hírekről, újdonságokról, érdekességekről, avagy mindenről mit érdemes tudni annak aki szereti a filmeket.

Gviktor 2010.01.20. - 16:28 1197534 látogatás 21 bejegyzés

Az Oscar-díj

2010-03-07 16:24:48


A filmes szakma legnagyobb eseményeként tartják számon 1929 óta az Oscar-gálát, vagy hivatalos nevén az Academy Awardsot. Jelenleg huszonnégy különböző kategóriában hirdetnek nyerteseket, akik öt jelölt közül kerülnek ki. Az idei évtől azonban a Legjobb filmnek járó szoborért tíz alkotás versenghet. A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia ezeken felül minden esztendőben kioszt egy életműdíjat, és több technikai elismerést azoknak, akik segítették a szakma fejlődését.


A ceremóniára most is a Los Angeles-i Kodak színházban lesz, ahová a jelölteken kívül, Hollywood legfontosabb embereit hívja meg az Akadémia, hogy minél több néző számára tegyék élvezetessé a showt. A módszer pedig működik, mivel egyes becslések szerint közel egy milliárdan figyelik az élő közvetítést világszerte. Bár ezt a kiemelkedő számot tavaly sikerült elérniük, nagyrészt a fantasztikus házigazdának, Hugh Jackmannek köszönhetően. Idén tehát nagy feladat vár Steve Martinra és Alec Baldwinra, hogy a 82. Oscart emlékezetessé tegyék.


A körülbelül ötven szobrocskát még készítik a szorgos kezek, és a jelöltek sem kerültek kihirdetésre, de a tv24 így is rengeteg érdekes és hasznos információval szolgál olvasóinak nem hivatalos Oscar oldalán.eddig 0 hozzászólás érkezett
Új hozzászóláshoz jelentkezz be!
Ehhez a blog bejegyzéshez még nem szóltak hozzá!